Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςWTM 2002: Η Ελλάδα κερδίζει το στοίχημα των 3.000.000 Βρετανών τουριστών

WTM 2002: Η Ελλάδα κερδίζει το στοίχημα των 3.000.000 Βρετανών τουριστών

Τη σπουδαιότητα της βρετανικής αγοράς για τον ελληνικό τουρισμό καθώς περισσότεροι από 3.000.000 Βρετανοί επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης Aκης Τσοχατζόπουλος…

Τη σπουδαιότητα της βρετανικής αγοράς για τον ελληνικό τουρισμό καθώς περισσότεροι από 3.000.000 Βρετανοί<...> επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης Aκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος εγκαινίασε χθες, παρουσία του προέδρου του ΕΟΤ Γ. Πατέλλη και του προέδρου του Συνδέσμου Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων Stephen Bath, το ελληνικό περίπτερο στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου World Travel Market.

Στη θετική εξέλιξη της τουριστικής κίνησης από τη Μεγάλη Βρετανία στην Ελλάδα, που παρουσιάζει αύξηση 1,7% έναντι του 2001, αναφέρθηκε ο διευθυντής του ΕΟΤ Μ. Βρετανίας Π. Αργυρός, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα παρουσίασε αυτή την αύξηση, όταν οι υπόλοιποι προορισμοί από την Βρετανία αλλά και γενικότερα το σύνολο της αγοράς προς τις άλλες τουριστικές χώρες παρουσιάζει μείωση 4-5%.

Ο κ. Αργυρός τόνισε ότι το μερίδιο αγοράς της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία ανήλθε σε 12,5% και ότι, ήδη, αυτόν τον μήνα ο αριθμός των Βρετανών που επισκέπτονται την Ελλάδα ξεπέρασε τα 3.000.000.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και σύμφωνα με την σχετική “υπόσχεση” για βράβευση, που είχε δώσει ο πρόεδρος του ΕΟΤ Γ. Πατέλλης στη διάρκεια της έκθεσης συνεδριακού τουρισμού Confex, αν οι Βρετανοί τουρίστες που θα επισκεφθούν τη χώρα μας φέτος, που ήταν μια δύσκολη χρονιά, ξεπεράσει τα 3.000.000, βραβεύτηκε η κ. S. Harvey, που πήγε στη Χαλκιδική με τον First Choice, στην οποία προσφέρθηκε 10ημερη δωρεάν παραμονή και φιλοξενία στην Ελλάδα τον επόμενο χρόνο.

Βραβεύτηκε, ακόμα, η Βρετανίδα Pat Carter, η οποία είναι η νικήτρια διαγωνισμού συγγραφής κειμένου, στο οποίο χρησιμοποιήθηκαν οι περισσότερες ελληνικές λέξεις από την διαφημιστική καμπάνια του ΕΟΤ.

Tο υπουργείο Αιγαίου, επίσης, βράβευσε τον Βρετανό δημοσιογράφο Robin Gauldie και τον tour operator Noel Josefidis για τη σημαντική συμβολή τους στην αύξηση του τουρισμού από την Μεγάλη Βρετανία προς τα ελληνικά νησιά.

Στη συνέχεια ο κ. Τσοχατζόπουλος επισκέφθηκε ορισμένα ξένα περίπτερα, μεταξύ των οποίων της Κίνας, της Αιγύπτου και της Τουρκίας και είχε συνομιλίες για την προώθηση των διμερών τουριστικών σχέσεων. Ο πρόεδρος του ΕΟΤ Γ. Πατέλλης θα έχει στο πλαίσιο της έκθεσης επαφές και συναντήσεις με σημαντικούς τουριστικούς πράκτορες. Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του ΕΟΤ περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, δείπνο με βασικούς παράγοντες για την προώθηση του συνεδριακού τουρισμού, δείπνο με το προεδρείο της IFTO (International Federation of Tour Operators) κ.λπ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το workshop, που θα πραγματοποιηθεί αύριο με τη συμμετοχή των κ. Terry Mc Carthy (A.C. Nielsen), ο οποίος θα παρουσιάσει τις τάσεις της βρετανικής αγοράς, Steve Endacott (MyTravel Holidays), που θα αναπτύξει τις νέες τάσεις της αγοράς των Tour Operators, Αbhi Digie (Kosmar Holidays), ο οποίος θα μιλήσει για τα παράπονα των Βρετανών τουριστών και Noel Josefidis (Sunvil Holidays), που θα αναφερθεί στα ποιοτικά στοιχεία του ελληνικού προϊόντος και στο τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα στο μέλλον.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024