Τελευταία νέα
ΑρχικήΈνας χρόνος από το ναυάγιο του Costa Concordia
Κρουαζιέρα

Ένας χρόνος από το ναυάγιο του Costa Concordia

Τελετές μνήμης διοργανώθηκαν στο νησί Giglio της κεντρικής Ιταλίας, στα ανοιχτά του οποίου, πριν από ένα χρόνο, στις 13 Ιανουαρίου 2012, το κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia προσέκρουσε σε ύφαλο.

Στην εκκλησία των αγίων Lorenzo και Mamiliano στο νησί Giglio της κεντρικής Ιταλίας, όπου τη νύχτα της 13ης Ιανουαρίου 2012 μπόρεσαν να βρουν καταφύγιο δεκάδες ναυαγοί του Costa Concordia, εψάλη από τον καθολικό επίσκοπο της περιοχής επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των επιβατών και μελών του πληρώματος, που έχασαν τη ζωή τους στην τραγική κρουαζιέρα.

Στις δέκα παρά τέταρτο το βράδυ -την ώρα κατά την οποία, δηλαδή, το μοιραίο κρουαζιερόπλοιο προσέκρουσε στον ύφαλο εξαιτίας λανθασμένης και επικίνδυνης πορείας πλεύσης- σε όλο το νησί τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. Αμέσως μετά, τα καράβια που βρίσκονταν στο λιμάνι του Giglio σφύριξαν με τα φουγάρα τους και οι ναύτες τους έριξαν στη θάλασσα δεκάδες αναμμένα φανάρια.

Στο ναυάγιο είχαν χάσει τη ζωή τους 32 άτομα, και 110 τραυματίσθηκαν. Στις εννέα το πρωί, ώρα Ιταλίας, κομμάτι του βράχου που αποκολλήθηκε λόγω της βίαιης πρόσκρουσης της καρίνας του Concordia, πρόκειται να επανατοποθετηθεί στην αρχική του θέση. Παράλληλα, κατατέθηκε στεφάνι στο Punta del Gabbianara, το ακρωτήρι του νησιού που βρίσκεται κοντά στο σημείο της ναυτικής τραγωδίας.

Ο δήμος του Giglio, αποφάσισε, τέλος, να ανακηρύξει επίτιμους πολίτες του, όλους τους αστυνομικούς, πυροσβέστες, δύτες, καραμπινιέρους και εθελοντές που βοήθησαν στην αντιμετώπιση των τραγικών συνεπειών του ναυαγίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνήτης του πλοίου, Francesco Schettino, κατηγορείται από τους Ιταλούς εισαγγελείς για εξ αμελείας ανθρωποκτονία, σε δίκη που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024