Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΣτελέχη της ΕΤΕπ στη Βουλγαρία για το έργο επέκτασης του αεροδρομίου στη Σόφια

Στελέχη της ΕΤΕπ στη Βουλγαρία για το έργο επέκτασης του αεροδρομίου στη Σόφια

Στη Βουλγαρία μεταβαίνουν εντός της εβδομάδας στελέχη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων – ΕΤΕπ, η οποία έχει δανείσει στη χώρα 60 εκατ. ευρώγια την κατασκευή ενός δεύτερου επιβατικού σταθμού στο αεροδρόμιο […]

Στη Βουλγαρία μεταβαίνουν εντός της εβδομάδας στελέχη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων – ΕΤΕπ, η οποία έχει δανείσει στη χώρα 60 εκατ. ευρώ<...>για την κατασκευή ενός δεύτερου επιβατικού σταθμού στο αεροδρόμιο της Σόφιας, καθώς τα έργα σημειώνουν καθυστερήσεις, εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων που έχουν ανακύψει.

Η διοίκηση του αεροδρομίου είχε ενημερώσει την ΕΤΕπ και τις αρμόδιες κοινοτικές αρχές για τα προβλήματα που ανέκυψαν, τα οποία έφτασαν στο αποκορύφωμά τους όταν κατέρρευσε η ολοκαίνουργια οροφή του νέου τερματικού σταθμού και διαπιστώθηκαν κακοτεχνίες στην άσφαλτο του νέου διαδρόμου κίνησης των ταξί.

Την κατασκευή του νέου τερματικού σταθμού, προϋπολογισμού 110 εκατ. ευρώ, ανέλαβε η αυστριακή εταιρία Strabag, η οποία ζήτησε προσφάτως πρόσθετη χρηματοδότηση, ύψους 15 εκατ. ευρώ, ώστε να ολοκληρώσει το έργο, επικαλούμενη την αύξηση στις τιμές του χάλυβα και των μετάλλων. Πέραν όμως των επιπλέον κονδυλίων, η ανάδοχος του έργου ζήτησε και παράταση χρονικών προθεσμιών.

Σε ό,τι αφορά στην άσφαλτο στο διάδρομο των ταξί, η Strabag ξεκαθάρισε στον υπουργό Μεταφορών της Βουλγαρίας, κ. Πέταρ Μουταφτσίεφ, ότι δε σκοπεύει να επιδιορθώσει τις ατέλειες και οι δύο πλευρές αναζητούν τώρα μια εξωδικαστική διευθέτηση του ζητήματος.

Η ΕΤΕπ, από την πλευρά της, έχει επανειλημμένως ζητήσει την ταχύτερη ολοκλήρωση των έργων, ώστε οι νέες εγκαταστάσεις να ξεκινήσουν σύντομα να αποδίδουν τα προσδοκώμενα έσοδα. Το έργο ανακατασκευής και ανακαίνισης του αεροδρομίου της Σόφιας θα κοστίσει συνολικά 210 εκατ. ευρώ και είναι ένα από τα μεγαλύτερα project του κοινοτικού προγράμματος ISPA στη Βουλγαρία.

Μετά την ολοκλήρωση των έργων αναβάθμισής του, ο βουλγαρικός αερολιμένας εκτιμάται ότι θα αποκτήσει τη δυνατότητα να διακινεί ετησίως περίπου 2,6 εκατομμύρια επιβάτες, καθώς και 26.000 τόνους φορτίων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024