Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΜνημόσυνο για τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας της Helios στο Γραμματικό

Μνημόσυνο για τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας της Helios στο Γραμματικό

Τελέστηκε την Τρίτη 14 του μήνα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Γραμματικό Αττικής μνημόσυνο για τα 121 θύματα του αεροπορικού δυστυχήματος της εταιρίας «Ηλιος» πριν από δύο χρόνια. Προέστησαν […]

Τελέστηκε την Τρίτη 14 του μήνα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Γραμματικό Αττικής μνημόσυνο για τα 121 θύματα του αεροπορικού δυστυχήματος της εταιρίας «Ηλιος»<...> πριν από δύο χρόνια. Προέστησαν οι Μητροπολίτες Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος και Ταμασσού και Ορεινής Ησαΐας.

Ακολούθως, τελέστηκε τρισάγιο στον τόπο του δυστυχήματος, κοντά στον οποίο έχει ανεγερθεί ναός. Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος παρουσίασε τη μακέτα του μνημείου που θα ανεγερθεί στο χώρο συντριβής του αεροσκάφους και ανέφερε ότι ο χώρος αγοράστηκε από την κοινότητα Γραμματικού με τη χρηματική συνδρομή της Μητρόπολης Αττικής, της Κυπριακής Κυβέρνησης, της Εκκλησίας της Κύπρου και των συγγενών των θυμάτων.

Στεφάνια κατατέθηκαν εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δ. Χριστόφια, της Εκκλησίας της Κύπρου, του Πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα κ. Γ. Γεωργή, του ΑΚΕΛ, της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας και της Ενωσης Κυπρίων Ελλάδας, του Ευρωβουλευτή Ι. Κασουλίδη και της κοινότητας Γραμματικού.

Στο μνημόσυνο παρέστησαν ο πρώην Υπουργός Υγείας κ. Χάρης Χαραλάμπους, ο Σύμβουλος της Κυπριακής Πρεσβείας στην Αθήνα κ. Ανδρέας Ιγνατίου, ο Πρόξενος της Κύπρου στην Αθήνα κ. Σπύρος Μιλτιάδης, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΚΟΕ) και Πρόεδρος της Ενωσης Κυπρίων Ελλάδας (ΕΚΕ) κ. Λοΐζος Λοΐζος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων κ. Ακριβός Τσολάκης, ο Πρόεδρος της κοινότητας Γραμματικού κ. Νικόλαος Κούκης, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών των γειτονικών δήμων, συγγενείς των θυμάτων και πλήθος κόσμου.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024