Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές Εταιρίες25 εκατ. λίρες συγκέντρωσε η British Airways για την Unicef

25 εκατ. λίρες συγκέντρωσε η British Airways για την Unicef

Τη σημασία των προγραμμάτων που αποτρέπουν τη μετάδοση του ιού HIV από τη μητέρα στο παιδί τόνισε ο κ. Willie Walsh, Διευθύνων Σύμβουλος της British Airways, κατά την επίσκεψή του […]

Τη σημασία των προγραμμάτων που αποτρέπουν τη μετάδοση του ιού HIV από τη μητέρα στο παιδί τόνισε ο κ. Willie Walsh, Διευθύνων Σύμβουλος της British Airways, κατά την επίσκεψή του στην Τανζανία<...>. Ο κ. Walsh πραγματοποίησε επίσκεψη στην Τανζανία στο πλαίσιο εκδηλώσεων για τα 25 εκατομμύρια λίρες, που συγκεντρώθηκαν από την έναρξη της συνεργασίας της British Airways με τη Unicef το 1994. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων της Unicef σε 55 χώρες.

Το πρόγραμμα “Change for Good” προτρέπει τους επιβάτες και το προσωπικό της British Airways να δωρίσουν κέρματα ή χαρτονομίσματα οποιασδήποτε χώρας και αξίας – συνήθως αυτά που τους έχουν περισσέψει στην επιστροφή τους από το ταξίδι. Κατά τη διάρκεια της πτήσης προβάλλεται βίντεο σχετικά με το “Change for Good”, ενώ γίνονται αναγγελίες από το πλήρωμα για την προώθηση του προγράμματος. Περισσότερα από 2.400 μέλη των πληρωμάτων της British Airways λειτουργούν ως “Change for Good Champions”, ενώ υπάρχουν σημεία συλλογής χρημάτων στα γραφεία της British Airways, ώστε να συμμετέχει και το προσωπικό εδάφους.

Ο κ. Walsh μίλησε στο Round Table Maternity Home, όπου έχουν διατεθεί χρήματα που συγκεντρώθηκαν χάρη στο “Change for Good” για τη δημιουργία ενός προγράμματος της Unicef, το οποίο εκπαιδεύει το προσωπικό του Συστήματος Υγείας σχετικά με τεχνικές πρόληψης για τη μετάδοση του ιού HIV.

Οι στατιστικές δείχνουν ότι η Τανζανία συμβάλλει σημαντικά στο μεγάλο ποσοστό μολύνσεων από τον ιό HIV στην Ανατολική Αφρική, με ποσοστό εξάπλωσης στον πληθυσμό, που φτάνει το 7%. Υπολογίζεται ότι μεταξύ των εγκύων γυναικών που επισκέπτονται κλινικές προγεννητικού ελέγχου, το ποσοστό αυτό είναι ακόμα μεγαλύτερο και φτάνει στο 8,7%. Χωρίς καμία ιατρική παρέμβαση, το ποσοστό
μετάδοσης φτάνει το 40%, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι περίπου 48.000 παιδιά θα γεννηθούν με τον ιό HIV.

Σχετικά ο κ. Willie Walsh δήλωσε: «Είναι πολύ συγκινητικό να βλέπεις τη διαφορά που έχουν κάνει οι γενναιόδωρες δωρεές των επιβατών μας εδώ στην Τανζανία. Τα χρήματα που προσφέρουν μπορούν πραγματικά να μεταμορφώσουν τις ζωές χιλιάδων παιδιών σε όλο τον κόσμο, χάρη στο πρόγραμμα “Change for Good” και τη στενή συνεργασία μας με την Unicef. Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ την ομάδα των BA Unicef Champions για τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή τους».

Ο κ. David Bull, Διευθυντής της UNICEF στη Μεγ. Βρετανία, δήλωσε: «Η συνεργασία της British Airways και της Unicef για το πρόγραμμα “Change for Good” είναι η πιο μακρόχρονη και η πιο επιτυχημένη. Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε συγκεντρώσει το απίστευτο ποσό των 25 εκατομμυρίων λιρών. Τα χρήματα που προσφέρουν οι επιβάτες της British Airways έχουν κυριολεκτικά μεταμορφώσει τις ζωές εκατομμυρίων παιδιών σε ολόκληρο τον κόσμο».

Στις περιοχές Mtwara, Temeke και Makete της Τανζανίας, το πρόγραμμα “Change for Good” έχει δωρίσει 300.000 λίρες για τη χρηματοδότηση των σχεδίων της Unicef για εξεύρεση πιο αποτελεσματικών προγραμμάτων για την πρόληψη της μετάδοσης του ιού HIV από τη μητέρα στο παιδί και την ενδυνάμωση του προγράμματος καταπολέμησης του AIDS στα παιδιά.

Η πρόσφατη δωρεά έρχεται να συμπληρώσει παλαιότερες δωρεές που διατέθηκαν σε προγράμματα ύδρευσης και υγιεινής, καθώς και στη χρηματοδότηση κατασκευής 100 πηγαδιών καθαρού νερού στην Τανζανία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024