Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑποκαλυπτήρια της “Ομάδας Γεύσης” της British Airways

Αποκαλυπτήρια της “Ομάδας Γεύσης” της British Airways

Η British Airways, με αφορμή το φεστιβάλ γαστρονομίας “Taste of London”, στο οποίο είναι μεγάλος χορηγός, παρουσίασε τη νέα της «Ομάδα Γεύσης». Το «Γαστρονομικό Επιτελείο» υπήρξε στο παρελθόν το επίσημοσυμβουλευτικό […]

Η British Airways, με αφορμή το φεστιβάλ γαστρονομίας “Taste of London”, στο οποίο είναι μεγάλος χορηγός, παρουσίασε τη νέα της «Ομάδα Γεύσης». Το «Γαστρονομικό Επιτελείο» υπήρξε στο παρελθόν το επίσημο<...>συμβουλευτικό όργανο της British Airways στον τομέα της υψηλής γαστρονομίας. Με την «Ομάδα Γεύσης» όμως, η British Airways εγκαινιάζει μια νέα προσέγγιση στο φαγητό που σερβίρει στις πτήσεις της, η οποία επικεντρώνεται στην εποχικότητα, την προέλευση, την ποιότητα και τη βρετανικότητα των προϊόντων που θα χρησιμοποιεί.

Έξι φυσιογνωμίες από το χώρο της γαστρονομίας, με τους οποίους η British Airways διατηρεί μακροχρόνια συνεργασία, ηγούνται της «Oμάδας Γεύσης». Πρόκειται για τους:

  • Michel Roux, ιδιοκτήτη του The Waterside Inn στο Bray
  • Shaun Hill, σεφ και ιδιοκτήτη του The Walnut Tree στο Abergevanny
  • Vineet Bhatia, σεφ και ιδιοκτήτη του Rasoi στο Λονδίνο
  • Jancis Robinson, φημισμένη σομελιέ
  • Liam Tomlin, γαστρονομικό συντάκτη για το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό περιοδικό της Νότιας Αφρικής
  • Nicholas Lander, κριτικό γαστρονομίας στους Financial Times.

Κάθε εποχή του χρόνου, συνεργαζόμενοι σεφ θα αναλαμβάνουν τη δημιουργία ενός πιάτου, που θα βασίζεται σε καλής ποιότητας εποχιακά υλικά από τοπικούς παραγωγούς. Γευστικές προτάσεις θα μπορούν να υποβάλουν και άλλοι «συνεργάτες», όπως κριτές και ειδικοί από τον χώρο των media και της γαστρονομικής βιομηχανίας, επιβάτες, μέλη του πληρώματος και προμηθευτές της British Airways. Με τον τρόπο αυτό, οι επιλογές θα καλύπτουν εδέσματα που προσφέρονται στα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου έως τοπικό φαγητό που μπορεί κανείς να τσιμπήσει στο δρόμο.

Έμφαση θα δοθεί επίσης στη δημιουργία κλασικών βρετανικών πιάτων που θα προσφέρονται εν πτήσει, από το παραδοσιακό απογευματινό τσάι έως shepherds pie και ζεστό blackberry and apple crumble με χτυπημένη κρέμα.

Η κα Carol Conway, υπεύθυνη του Τμήματος Εστίασης της British Airways, εξηγεί την ιδέα πίσω από τη δημιουργία της “Ομάδας Γεύσης” λέγοντας: «Αγαπάμε το φαγητό και έχουμε συνεργαστεί επί μακρόν με διάσημους και με ειδικούς στον τομέα της γαστρονομίας. Είμαστε αποφασισμένοι να σπάσουμε την παραδοσιακή, συντηρητική εικόνα των γευμάτων των αεροπορικών εταιριών.
«Η δημιουργία της “Ομάδας Γεύσης” ενισχύει τη δέσμευση της British Airways για παροχή εξαιρετικού φαγητού στα 35.000 πόδια και αντανακλά τις τελευταίες γαστρονομικές και κοινωνικές τάσεις. Το υψόμετρο δεν πρέπει να αποτελεί δικαιολογία για την παροχή άνοστου και χαμηλότερου ποιοτικά φαγητού, αλλά να ωθεί στην κατανόηση των καλύτερων ιδεών και να δίνει την ευκαιρία στους καλύτερους σεφ του κόσμου να δημιουργήσουν γευστικότατα γεύματα»
.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024