Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΕλευθερία στον επιβάτη προσφέρει η νέα Club World της British Airways

Ελευθερία στον επιβάτη προσφέρει η νέα Club World της British Airways

Ελευθερία στον επιβάτη να καθορίσει το δικό του προσωπικό χώρο και το τι θέλει να κάνει όσο διάστημα βρίσκεται σε αυτόν προσφέρει η ανανεωμένη Club World της British Airways. Η […]

Ελευθερία στον επιβάτη να καθορίσει το δικό του προσωπικό χώρο και το τι θέλει να κάνει όσο διάστημα βρίσκεται σε αυτόν προσφέρει η ανανεωμένη Club World της British Airways. Η καμπίνα συνδυάζει στοιχεία από το σπίτι<...>και από το εργασιακό περιβάλλον ενός business traveler για να δημιουργήσει αίσθηση οικειότητας και απόλυτα ελέγξιμου προσωπικού χώρου.

Ειδικότερα, η νέα Club World προσφέρει:


  • Το νέο, πλατύτερο και πιο αναπαυτικό κάθισμα που γίνεται κρεβάτι, ενώ μπορεί να ρυθμιστεί και στο σχήμα «Ζ».

  • Μεγαλύτερη ησυχία και δυνατότητα απομόνωσης.
  • Περισσότερο αποθηκευτικό χώρο.
  • Την Club Kitchen.
  • Μουσική και βίντεο της επιλογής του επιβάτη.
  • Νέα συνολικά εμφάνιση και αίσθηση.


Το κάθισμα
Η σχεδιαστική ομάδα της British Airways συνεργάστηκε με την εταιρία Tangerine, που δημιούργησε το αρχικό κάθισμα-κρεβάτι το 2000. Το ανανεωμένο κρεβάτι διατηρεί τη δυνατότητα να γίνεται τελείως επίπεδο, βελτιώθηκε όμως ώστε να προσφέρει μεγαλύτερο χώρο, άνεση και ησυχία.
Για πρώτη φορά, το κρεβάτι μπορεί να πάρει σχήμα «Ζ», στηρίζοντας αποτελεσματικά τα γόνατα και την πλάτη σε κεκλιμένη θέση. Το κρεβάτι μεγαλώνει κατά 15,2 εκατοστά στη θέση «Ζ», που επιτρέπει στο σώμα να πάρει παρόμοια θέση με αυτήν που έχει σε κατάσταση μηδενικής βαρύτητας, ιδανική για ξεκούραση, διάβασμα και για την παρακολούθηση ταινιών. Το νέο κάθισμα καταλαμβάνει τον ίδιο χώρο με το παλιό, είναι όμως κατασκευασμένο με νέα υλικά και χρησιμοποιεί νέες τεχνικές σχεδιασμού. Όταν χαμηλώνει, τα μπράτσα πέφτουν για να έρθουν στο ίδιο επίπεδο με το υπόλοιπο κάθισμα, κάνοντας το κρεβάτι πλατύτερο κατά 13,3 εκατοστά από το προηγούμενο. Το συνολικό του πλάτος είναι πλέον 64 εκατοστά, παρέχοντας στους επιβάτες της Club World μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων, ώστε να νιώθουν ξεκούραστοι και να κοιμούνται βαθιά και απολαυστικά. Για να προσαρμόζεται καλύτερα στο σώμα κάθε ατόμου, το προσκέφαλο και η περιοχή στήριξης της μέσης ρυθμίζονται κατά βούληση, το δε προσκέφαλο περιέχει ένα στρώμα αφρώδους υλικού.

Η Davis Associates, ως σύμβουλος εργονομίας, έδωσε τα φώτα της σε ζητήματα άνεσης, από την καθιστή θέση μέχρι την ιδανική στάση για την παρακολούθηση των ταινιών και των ψυχαγωγικών προγραμμάτων εν πτήσει. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιήθηκαν τεχνικές όπως η χαρτογράφηση των σημείων πίεσης του σώματος στο κάθισμα και δοκιμές για την επίτευξη πραγματικά αναπαυτικού ύπνου.

Τα διαχωριστικά ανάμεσα στα καθίσματα έχουν επανασχεδιαστεί εξ ολοκλήρου με υλικά υψηλής ποιότητας. Η επαναστατική, καινούργια διαχωριστική οθόνη ελέγχεται πλέον ηλεκτρονικά και αναδιπλώνεται ανάμεσα στα καθίσματα που χωρίζει. Είναι κατασκευασμένη από το υλικό Lumisty, ένα πλαστικό που είναι αδιαφανές όταν το κοιτά κανείς οριζόντια, και διαφανές όταν κοιτάς από ψηλά. Με τον τρόπο αυτό, ο επιβάτης δεν μπορεί να δει τον διπλανό του, το πλήρωμα όμως της καμπίνας έχει πλήρη εικόνα των επιβατών και των αναγκών τους. Το Lumisty χρησιμοποιείται σε προθήκες καταστημάτων, είναι όμως η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται στα 35.000 πόδια. Όλα τα καθίσματα διαθέτουν τον δικό τους αποθηκευτικό χώρο που μπορεί να φιλοξενήσει laptop, σακίδιο, παπούτσια ή άλλα φορητά αντικείμενα του επιβάτη.

Club Kitchen
Η Club Kitchen δίνει πλέον ακόμα μεγαλύτερη επιλογή σε σνακς και μεγαλύτερη ευελιξία στις ώρες που ο επιβάτης επιθυμεί ένα πρόχειρο γεύμα. Ενδεικτικά υπάρχουν noodle salads και φρούτα, σάντουιτς, ατομικά κέικ, οργανικές σοκολάτες, κριτσίνια και γρανίτες, λευκό και κόκκινο κρασί, μπύρες και αναψυκτικά. Οι γυάλινες προθήκες και το πλαίσιο από ανοξείδωτο ατσάλι κάνουν εύκολη την αναζήτηση και την επιλογή του επιθυμητού σνακ.

Ψυχαγωγία εν πτήσει
Τα καθίσματα διαθέτουν μεγαλύτερες οθόνες και ακουστικά μείωσης θορύβου, συμπληρώνοντας ιδανικά το πρόγραμμα ψυχαγωγίας εν πτήσει. Το σύστημα AVOD (μουσική και βίντεο της επιλογής του επιβάτη) προσφέρει περισσότερες από 100 ταινίες και τηλεοπτικά προγράμματα, όπως επίσης ραδιοφωνικούς σταθμούς και ηχητική αναπαραγωγή βιβλίων. Με τη χρήση των μενού που βρίσκονται στην οθόνη και με το πάτημα ενός κουμπιού, οι επιβάτες μπορούν να επιλέξουν τον τρόπο ψυχαγωγίας τους όταν και όπως τον επιθυμούν. Μπορούν να σταματούν το πρόγραμμα ή να το «τρέξουν» μπροστά ή πίσω, για να μπορούν να φάνε ή να σηκωθούν όποια στιγμή θελήσουν χωρίς να χάσουν ούτε λεπτό από την αγαπημένη τους ταινία.

Περιβάλλον
H British Airways συνεργάστηκε με την Winkreative, την εταιρία διακόσμησης του Tyler Brulee, για να δώσει τις δημιουργικές κατευθύνσεις και τη συνολική φιλοσοφία της νέας Club World. Η νέα καμπίνα της Club World είναι κομψή και κλασικά βρετανική, καθώς αντανακλά τη σύμμειξη του σύγχρονου οικιακού και επαγγελματικού χώρου. Τα χρώματα που δίνουν τον τόνο είναι το ζεστό γκρι, το βαθύ ναυτικό μπλε και το γαλάζιο του ουρανού. Ο φωτισμός είναι απαλός, υπάρχουν θήκες για περιοδικά και μαξιλαράκια, ενώ σχέδια όπως το ψαροκόκαλο δίνουν στην καμπίνα την αίσθηση κομψότητας και σύγχρονου βρετανικού στυλ.

Περισσότερες θέσεις Club World
Με την ενσωμάτωση του νέου καθίσματος στα αεροσκάφη της British Airways, οι Club World θέσεις γίνονται 52 από 38 που ήταν μέχρι τώρα. Η πρόσθεση 434 θέσεων Club World, θα αυξήσει τη συνολική χωρητικότητα της συγκεκριμένης καμπίνας κατά 8%.

Επίγειο service
Παράλληλα με τα εγκαίνια του Terminal 5 το 2008 στο Heathrow, θα ανοίξει και ένα νέο Lounge για τους Club World επιβάτες. Το Lounge αυτό θα μεγιστοποιήσει τον διαθέσιμο χώρο και θα καλύψει απόλυτα τις ανάγκες τόσο των επιβατών προς μακρινούς προορισμούς όσο και αυτών που ταξιδεύουν σε κοντινούς προορισμούς.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024