Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΕντοπίστηκαν τα συντρίμμια του Airbus της Air France στη Βραζιλία
Βαθυσκάφος εντόπισε συντρίμμια του Airbus της Air France-KLM

Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του Airbus της Air France στη Βραζιλία

Ένα βαθυσκάφος ανακάλυψε τμήμα του αεροσκάφους της Air France που είχε συντριβεί στον Ατλαντικό πριν από σχεδόν δύο χρόνια, παρασύροντας στο θάνατο και τους 228 επιβαίνοντες σε αυτό, ανακοίνωσε η […]

Ένα βαθυσκάφος ανακάλυψε τμήμα του αεροσκάφους της Air France που είχε συντριβεί στον Ατλαντικό πριν από σχεδόν δύο χρόνια, παρασύροντας στο θάνατο και τους<...> 228 επιβαίνοντες σε αυτό, ανακοίνωσε η υπηρεσία που ερευνά το δυστύχημα την Κυριακή. Συμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, ένα πλοίο επιφορτισμένο με την ανέλκυση του αεροσκάφους, εξοπλισμένο με μη επανδρωμένα βαθυσκάφη, εντόπισε συντρίμμια ενός αεροσκάφους τις τελευταίες 24 ώρες. Γάλλοι ειδικοί πιστεύουν ότι προέρχονται από το αγνοούμενο αεροσκάφος Airbus A330, ανέφερε η αρμόδια υπηρεσία για την έρευνα και την ανάλυση αεροπορικών δυστυχημάτων (BEA).

Οι γαλλικές αρχές αποδύθηκαν τον Μάρτιο σε μια ακόμα, την τέταρτη κατά σειρά, επιχείρηση έρευνας στα νερά του Ατλαντικού για να εντοπίσουν τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους που είχε συντριβεί ενώ εκτελούσε πτήση από τη Βραζιλία με προορισμό το Παρίσι την 1η Ιουνίου 2009.Στην έρευνα συμμετέχει ένα προηγμένο βαθυσκάφος ονόματι Alucia. Η αρχική έρευνα είχε οδηγήσει στον εντοπισμό συντριμμιών και σορών αλλά οι καταγραφείς των συμβάντων της πτήσης, που μπορεί να ρίξουν φως στο τι συνέβη, δεν είχαν εντοπιστεί. Η ανακάλυψη των μαύρων κουτιών θεωρείται απαραίτητη προκειμένου οι ερευνητές και οι συγγενείς των θυμάτων να μπορέσουν να καταλάβουν γιατί το αεροσκάφος συνετρίβη στον Ατλαντικό στην διάρκεια θύελλας.

Οι περισσότερες υποθέσεις σχετικά με τα αίτια του δυστυχήματος επικεντρώθηκαν στο ενδεχόμενο να πάγωσαν οι αισθητήρες ταχύτητας του αεροσκάφους, που εμφανίζονταν να δίνουν αντιφατικές ενδείξεις λίγο πριν την εξαφάνισή του από τα ραντάρ. Όμως μια έκθεση για το δυστύχημα αναφέρει ότι είναι αδύνατον να καθοριστεί με σαφήνεια η αιτία ελλείψει των δεδομένων από τις συσκευές καταγραφής των συμβάντων της πτήσης. Στους καταγραφείς καταχωρούνται αφ` ενός οι συνομιλίες που ακούγονται στο πιλοτήριο και στον ασύρματο και αφ` ετέρου δεδομένα από τα συστήματα του αεροσκάφους.

Ο Pierre-Henri Gourgeon, διευθύνων σύμβουλος της Air France KLM, έκανε την ακόλουθη δήλωση: “H Air France έχει ενημερωθεί από το Γαλλικό Οργανισμό Διερεύνησης και Αναλύσης Ατυχημάτων (Bureau dΆEnquêtes et dΆAnalyses), ότι εντοπίστηκαν τμήματα του Airbus Α330 που είχε συντριβεί την 1η Ιουνίου 2009 στον Ατλαντικό στην γραμμή από Ριο προς Παρίσι – Charles de Gaulle.

Η ανακάλυψη αυτή, που έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά το ξεκίνημα της τέταρτης θαλάσσιας αναζήτησης, η οποία χρηματοδοτείται από την Air France και την Airbus, είναι μία πολυ ενδιαφέρουσα εξέλιξη και δίνει ελπίδες ότι θα βρεθούν περισσότερες πληροφορίες για τα αίτια του ατυχήματος τα οποία παραμένουν ανεξήγητα. Θα μπορούν ίσως να δωθούν απαντήσεις στα ερωτήματα που υπάρχουν από την 1η Ιουνίου του 2009, στις οικογένειες των θυμάτων, στην εταιρεία μας και στο σύνολο της παγκοσμίας αεροπορικής κοινότητας ως προς τα αίτια που οδήγησαν στο τραγικό αυτό ατύχημα.

Μιλώντας εκ μέρους της αεροπορικής εταιρείας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τις γαλλικές αρχές, που συνεχίζουν τις αναζητήσεις με πρωτοφανή μέσα, καθώς επίσης και το πλήρωμα του πλοίου Alucia και όλους όσους πρόκειται να λάβουν μέρος στην, όπως όλοι ελπίζουμε, ανάκτηση των συσκευών καταγραφής πτήσης”.

Τόσο η Air France όσο και η Airbus αντιμετωπίζουν επίσημη έρευνα. Οι δύο εταιρείες χρηματοδοτούν τη συνεχιζόμενη αναζήτηση για τα εναπομείναντα συντρίμμια. Οργανώσεις που εκπροσωπούν τις οικογένειες των θυμάτων επέκριναν τον τρόπο με τον οποίο διεξήχθησαν οι προηγούμενες αναζητήσεις.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024