Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΗ Etihad παρουσίασε διψήφια νούμερα ανάπτυξης το β΄ εξάμηνο του 2010
Αύξηση στα νούμερα των επιβατών, σε σχεδόν 3,3 εκατ.

Η Etihad παρουσίασε διψήφια νούμερα ανάπτυξης το β΄ εξάμηνο του 2010

Η Etihad Airways ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα την πιο δυνατή της ανάπτυξη για το α` εξάμηνο, με μεγάλες αυξήσεις τόσο στην επιβατική όσο και στην εμπορική κίνηση. Η αεροπορική εταιρεία […]

Η Etihad Airways ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα την πιο δυνατή της ανάπτυξη για το α` εξάμηνο, με μεγάλες αυξήσεις τόσο στην<...> επιβατική όσο και στην εμπορική κίνηση. Η αεροπορική εταιρεία παρουσίασε διψήφια νούμερα ανάπτυξης στο α` εξάμηνο του 2010, με τα νούμερα των επιβατών να ανεβαίνουν μέχρι και 11% και την αύξηση επιβατικής κίνησης μέχρι 22,6%, σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η αύξηση στα νούμερα των επιβατών, σε σχεδόν 3,3 εκατ., συνοδεύτηκε από μια αύξηση στην πληρότητα των θέσεων, από 71,5% σε 72,5%. Επίσης, σημειώθηκε μια 21,6% αύξηση στους τόνους των εμπορευμάτων που μεταφέρθηκαν αυτό το τρίμηνο, με έσοδα που αυξήθηκαν μέχρι και 59%. Παρά την ανάπτυξη του 20,9% στη διαθεσιμότητα των θέσεων, η αεροπορική εταιρεία μείωσε το κόστος ανά διαθέσιμη θέση κατά 4% το εξάμηνο που έληξε την 30η Ιουνίου 2010.

Οι βελτιώσεις ήταν εμφανείς παρά τις δυσκολίες που προκλήθηκαν από την ηφαιστειακή τέφρα που κάλυψε τις αεροπορικές διαδρομές στην Ευρώπη τον Απρίλιο, προκαλώντας σημαντικές διακοπές στα αεροπορικά ταξίδια κατά τη διάρκεια εκείνου του μήνα.

Τα μεγέθη αυτά σηματοδοτούν την καλύτερη απόδοση πρώτου εξαμήνου για την Etihad και την επιστροφή στην δυνατή επιβατική και εμπορική ανάπτυξη, ως επακόλουθο των επιπτώσεων της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης.

Τα σημαντικότερα γεγονότα του δεύτερου τριμήνου περιλαμβάνουν:
– την καθιέρωση των απΆευθείας πτήσεων από το Aμπου Ντάμπι στο Τόκυο, με την Etihad να είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία από την Μέση Ανατολή που λειτουργεί στην ιαπωνική πρωτεύουσα
– την έναρξη των νέων απΆ ευθείας πτήσεων προς την Βαγδάτη και την Ερμπίλ
– τη βράβευση της Etihad με το Airbus Top Operational Excellence Award για τον στόλο της με Α340-500/600 αεροσκάφη, στο Airbus Technical Symposium στο Βερολίνο, μιας και η αεροπορική εταιρεία αποδείχτηκε ότι ξεπερνούσε κατά πολύ τους στόλους άλλων αεροπορικών εταιρειών, με βάση κριτήρια για την υπεροχή λειτουργίας κατά τη διάρκεια μιας περιόδου δύο ετών
– την επιτυχή ολοκλήρωση του Operational Safety Audit (IOSA) του International Air Transport Association (IATA), ο οποίος αποζητά να διασφαλίζει ότι οι αεροπορικές εταιρείες λειτουργούν σύμφωνα με τις απαιτήσεις ασφαλείας και τις συνιστώμενες πρακτικές έτσι όπως αυτές καθορίζονται από την IATA και
– την απονομή του τίτλου στην Etihad ως την Κορυφαία Αεροπορική Εταιρεία του Κόσμου από τα World Travel Awards για τη Μέση Ανατολή τον Μάιο, ένα από τα έξι βραβεία της βραδιάς, ενώ ακολούθησε τα βραβείο της Καλύτερης Πρώτης Θέσης στον Κόσμο στα βραβεία Skytrax αργότερα τον ίδιο μήνα.

Ο James Hogan, γενικός διευθυντής της Etihad Airways, δήλωσε: “Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την απόδοσή μας κατά το πρώτο μισό αυτού του έτους. Παρά τις συνεχιζόμενες οικονομικές προκλήσεις που αντιμετώπισαν όλες οι αεροπορικές εταιρείες, η επένδυσή μας σε υποδομή και στις προσφερόμενες υπηρεσίες μας, μας ανταμείβει. Κοιτώντας μπροστά, οι τάσεις είναι πολλά υποσχόμενες, με τις κρατήσεις να βρίσκονται σε ανοδική τροχιά. Επίσης, διαβλέπουμε σημάδια βελτίωσης στην κίνηση υψηλών προδιαγραφών. Με αυτήν τη συνεχή βελτίωση στην επιβατική και εμπορική κίνηση, ειδικά στις καμπίνες υψηλών προδιαγραφών, είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας”.

Η αεροπορική εταιρεία θα πραγματοποιεί συνολικά 1,032 πτήσεις την εβδομάδα αυτό το καλοκαίρι, σημειώνοντας 16% αύξηση σε σχέση με τις 888 εβδομαδιαίες πτήσεις που πραγματοποιούσε την ίδια περίοδο το 2009. Η αεροπορική εταιρεία ήδη σημειώνει σημαντικές κρατήσεις για την θερινή περίοδο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024