Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileO Όμιλος SAS υπογράφει τεχνολογική συνεργασία δεκαετούς διάρκειας με την Amadeus
Μακρόχρονη συνεργασία μς Scandinavian Airlines, Wideroe και Blue1

O Όμιλος SAS υπογράφει τεχνολογική συνεργασία δεκαετούς διάρκειας με την Amadeus

Ο Όμιλος SAS και η Amadeus υπέγραψαν τεχνολογική συνεργασία δεκαετούς διάρκειας για την προμήθεια συστημάτων εξυπηρέτησης επιβατών νέας γενιάς. Η υιοθέτηση τεχνολογίας επόμενης γενιάς θα υποστηρίξει τα βήματα του Ομίλου […]

Ο Όμιλος SAS και η Amadeus υπέγραψαν τεχνολογική συνεργασία δεκαετούς διάρκειας για την προμήθεια συστημάτων<...> εξυπηρέτησης επιβατών νέας γενιάς. Η υιοθέτηση τεχνολογίας επόμενης γενιάς θα υποστηρίξει τα βήματα του Ομίλου για την επίτευξη εξοικονόμησης κόστους και ενισχυμένης δυνατότητας αποτελεσματικής ανταπόκρισης στην ταχύτατα εξελισσόμενη ανταγωνιστική αγορά. Η Amadeus θα εφαρμόσει την νέα τεχνολογική πλατφόρμα στην ομάδα εταιρειών της SAS μέσω μιας κλιμακωτής διαδικασίας μετάβασης, η οποία θα ξεκινήσει το 2010.

Μέσω της συγκεκριμένης συνεργασίας, οι αεροπορικές εταιρείες θα υιοθετήσουν την πλήρη έκδοση της λύσης Amadeus Altea Customer Management, ούτως ώστε να είναι σε θέση να διαχειριστούν τις διαδικασίες παγκόσμιων πωλήσεων και κρατήσεων, inventory και ελέγχου αναχωρήσεων.

Το τμήμα αεροπορικών εταιρειών της SAS θα υιοθετήσει επίσης την σουίτα λύσεων e-commerce της Amadeus, για να υποστηρίξει τις εμπορικές τους ιστοσελίδες και να εναρμονίσει τις online πωλήσεις με τα υπάρχοντα συστήματα e-commerce.

“Είμαστε ικανοποιημένοι με την υπογραφή της μακρόχρονης συνεργασίας που θα βοηθήσει στην αντικατάσταση των συστημάτων μας με μια πιο σύγχρονη και τυποποιημένη λύση”, δήλωσε ο κ. Mats Fagerlund, ανώτερος αντιπρόεδρος & CIO της SAS.

Η λύση Amadeus Altea CMS αποτελείται από μια πλήρως ενοποιημένη πλατφόρμα που προσφέρει αποτελεσματικότητα στα συστήματα εξυπηρέτησης επιβατών. Το κεντρικό σύστημα αποθήκευσης δεδομένων των πελατών διευκολύνει την καλύτερη ανταλλαγή ταξιδιωτικών αρχείων και προφίλ, από την φάση των κρατήσεων μέχρι και το check-in. Επιπλέον, το Altea CMS είναι μια διαμοιρασμένη πλατφόρμα την οποία χρησιμοποιούν πάνω από 100 αεροπορικές εταιρείες και προσφέρει συνδεσιμότητα σε πάνω από 100.000 ταξιδιωτικά γραφεία σε όλο τον κόσμο, για να πραγματοποιούν τις πωλήσεις τους.

Με το τρέχον οικονομικό περιβάλλον είναι προφανής πλέον η ανάγκη για μια κοινή πλατφόρμα. “Τα διαμοιρασμένα κόστη για την διατήρηση και περαιτέρω ανάπτυξη του συστήματος, η δομή κόστους ανά επιβάτη και η απλοποιημένη ενοποίηση με τους συνεργάτες της αεροπορικής εταιρείας που χρησιμοποιούν την ίδια πλατφόρμα, μεταξύ των οποίων και τα ταξιδιωτικά γραφεία, οδηγούν σε σημαντική εξοικονόμηση κόστους για το Όμιλο SAS”, δηλώνει η κα Julia Sattel, αντιπρόεδρος του Τμήματος Τεχνολογίας Αεροπορικών Εταιρειών της Amadeus. “Η Scandinavian Airlines είναι η ενδέκατη εταιρεία μέλος της Star Alliance που επιλέγει την τεχνολογική σουίτα εξυπηρέτησης πελατών της Amadeus. Έχοντας μπροστά μας αυτά τα μοναδικά πλεονεκτήματα είμαστε σίγουροι ότι η τεχνολογία της Amadeus μπορεί να στηρίξει αποτελεσματικά την ανανεωμένη στρατηγική της SAS”.

Μέχρι σήμερα πάνω από 50 αεροπορικές εταιρείες έχουν υιοθετήσει την πλήρη έκδοση της σουίτας Altea CMS, ενώ περίπου άλλες 100 χρησιμοποιούν τουλάχιστον ένα στοιχείο της πλατφόρμας. Η υιοθέτηση της νέας τεχνολογικής πλατφόρμας σημαίνει πως η Scandinavian Airlines θα ευθυγραμμιστεί με την τεχνολογική πλατφόρμα της Star Alliance, η οποία βασίζεται στην ίδια τεχνολογία.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024