Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΠαράταση αγωνίας για τις εργασιακές σχέσεις στη Eurocypria

Παράταση αγωνίας για τις εργασιακές σχέσεις στη Eurocypria

Με στόχο την αποφυγή της εργατικής αναταραχής και για υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας στην Eurocypria, η οποία έληξε το Δεκέμβριο του 2001, το υπουργείο Εργασίας της Κύπρου κατέθεσε νέα […]

Με στόχο την αποφυγή της εργατικής αναταραχής και για υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας στην Eurocypria, η οποία έληξε<...> το Δεκέμβριο του 2001, το υπουργείο Εργασίας της Κύπρου κατέθεσε νέα μεσολαβητική πρόταση. Εργοδότες και εργαζόμενοι δεσμεύτηκαν ενώπιον του Διευθυντή της Μεσολαβητικής Υπηρεσίας, Χαράλαμπου Κολοκοτρώνη, να απαντήσουν μέχρι τις 25 Ιουνίου κατά πόσο αποδέχονται ή όχι την πρόταση.

Όπως αναφέρουν κυπριακά δημοσιεύματα εμπόδιο για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης των εργαζομένων στη Eurocypria, αποτελεί το οικονομικό κόστος της ανανέωσης, το οποίο αφορά κυρίως στις μισθολογικές αυξήσεις, τις οποίες ζητούν οι εργαζόμενοι. Η συνδικαλιστική πλευρά υποστηρίζει ότι η μισθοδοσία, καθώς και οι όροι εργασίας στην Eurocypria, είναι κατά πολύ χαμηλότερα σε σύγκριση με τη μισθοδοσία και τους όρους εργασίας των εργαζομένων στις Κυπριακές Αερογραμμές. Επίσης, τονίζουν ότι στη Eurocypria έχουν να γίνουν αυξήσεις από το 1996 και ότι η πλειοψηφία του προσωπικού τής θυγατρικής εταιρίας των Κυπριακών Αερογραμμών, είναι, ως επί το πλείστον, εποχιακοί υπάλληλοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διαπραγματεύσεις για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης των εργαζομένων στη Eurocypria, έχουν ξεκινήσει από τις αρχές του 2002, χωρίς όμως να υπάρχει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Μιλώντας στον κυπριακό τύπο, ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων της ΣΕΚ, Αλέκος Τασουρής, ανέφερε ότι στη νέα πρόταση του αρμόδιου υπουργείου περιέχονται και θετικά και αρνητικά σημεία. “Εμείς θα μελετήσουμε την πρόταση και θα δώσουμε την απάντησή μας, μέσα στο χρονικό πλαίσιο που έχουμε συμφωνήσει. Ελπίζουμε να κάνει το ίδιο και η εργοδοτική πλευρά”, υπογράμμισε ο κ. Τασουρής, και εξέφρασε την ελπίδα, όπως τελικά εξευρεθεί η χρυσή τομή και δεν χρειαστεί η δυναμική κινητοποίηση των υπαλλήλων της Eurocypria, ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024