Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΧρεοκόπησε η αεροπορική εταιρεία Eurocypria
Σοβαρές επιπτώσεις στον τουρισμό της Κύπρου

Χρεοκόπησε η αεροπορική εταιρεία Eurocypria

Στην αρχή της εβδομάδας ανακοινώθηκε και επίσημα η χρεοκοπία της αεροπορικής εταιρίας της Κύπρου Eurocypria, γεγονός που αρκετό καιρό τώρα ακουγόταν ότι θα συμβεί. Η εταιρία έστειλε στους συνεργάτες της ένα email ότι στις 18 Νοεμβρίου σταματά το πτητικό της έργο, το οποίο μένει ακάλυπτο…

Στην αρχή της εβδομάδας ανακοινώθηκε και επίσημα η χρεοκοπία της αεροπορικής εταιρείας της Κύπρου Eurocypria, γεγονός που αρκετό καιρό τώρα ακουγόταν<...> ότι θα συμβεί. Η εταιρεία έστειλε στους συνεργάτες της ένα email ότι στις 18 Νοεμβρίου σταματά το πτητικό της έργο, το οποίο μένει ακάλυπτο, δημιουργώντας προβλήματα στον τουρισμό της χώρας.

Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Κύπριου υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνη Πασχαλίδη ότι ενημερώθηκε για τη χρεοκοπία από τα ΜΜΕ. «Ουδέποτε το υπουργείο ενημερώθηκε ότι σταματούν οι πτήσεις της Eurocypria χωρίς να αναλαμβάνει άλλος το πτητικό της πρόγραμμα. Μόλις πληροφορηθήκαμε για το πρόβλημα, άμεσα, τόσο το υπουργείο όσο και ο ΚΟΤ ενεργήσαμε ώστε να ελαχιστοποιήσουμε την οποιαδήποτε ζημιά από πλευράς τουρισμού. Δε λύνουμε προβλήματα με το να φιλολογούμε ή να καταστροφολογούμε», ανέφερε.

Σημείωσε δε ότι ο αριθμός των τουριστών που επηρεάζεται από σήμερα μέχρι τις 30 Απριλίου 2011, που είναι η περίοδος αναφοράς, είναι 31.893 τουρίστες, και πρόσθεσε ότι «το πρόβλημα δεν είναι οι τουρίστες που επρόκειτο να έρθουν μετά από ένα ή δύο μήνες, γι`αυτούς θα βρούμε λύσεις, μιλούμε για 2.000 – 4.000 τουρίστες τις επόμενες μέρες και βδομάδες».

Ο κ. Πασχαλίδης τόνισε ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί και πρόσθεσε ότι μαζί με το ΚΟΤ θα βρουν λύσεις. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο υπουργός Εμπορίου επεσήμανε ότι βεβαίως έπρεπε να είχαν ενημερωθεί «και βεβαίως κάποιοι έπρεπε να σκέφτονται διπλά και τριπλά πριν να κάνουν οποιαδήποτε άλλη δράση είτε αυτή είναι απεργία, είτε στάση εργασίας, είτε αλλαγή πτητικού προγράμματος, είτε ακύρωση».

Χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις του προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής κ. Νικόλα Παπαδόπουλο, ο οποίος  δήλωσε ότι η Επιτροπή βρίσκεται στο σκοτάδι, για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, μετά το κλείσιμο της Eurocypria. «Δε γνωρίζουμε» είπε, «ποιος θα πληρώσει τα χρέη, τι θα γίνουν οι εργαζόμενοι, πόσοι θα απολυθούν και πόσοι θα απορροφηθούν από τις Κυπριακές Αερογραμμές».

Σημείωσε ότι η απραξία της κυβέρνησης οδήγησε σε χρεοκοπία την Eurocypria και ενδεχομένως να οδηγήσει σε πτώχευση τις Κυπριακές Αερογραμμές. Μιλώντας μετά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού του Εφόρου Κρατικών Ενισχύσεων, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν ενημέρωσε ούτε τον έφορο για τους σχεδιασμούς της, ο οποίος με πρωτοβουλία, δική του, ζήτησε τη μετάβαση όλων των εμπλεκομένων στις Βρυξέλλες, την ερχόμενη Παρασκευή, για να συζητήσουν το θέμα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο κλάδος του τουρισμού της Κύπρου εκφράζει την ανησυχία του, τονίζοντας ότι οι επιπτώσεις δε θα είναι μόνο στο χειμερινό τουρισμό της Κύπρου αυτής της χρονιάς αλλά θα υπάρχουν μακροχρόνιες επιπτώσεις. Ήδη δημοσιεύματα αναφέρουν ότι “μένουν στον αέρα” προγραμματισμένες πτήσεις για την Αγία Πετρούπολη με περίπου 6.000 θέσεις, και για το Μπέργκεν και το Όσλο της Νορβηγίας με 2.000 θέσεις. Aκομα, προβληματισμός υπάρχει για το μέλλον των Κυπριακών Αερογραμμών και ζητείται έντονα η λήψη μέτρων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024