Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΣτο στόχαστρο της Ryanair και πάλι η Alitalia

Στο στόχαστρο της Ryanair και πάλι η Alitalia

Την πέμπτη υπόθεση των τελευταίων εβδομάδων για παράνομες κρατικές ενισχύσεις υπερ των αεροπορικών εταιριών παρέπεμψε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η εταιρία Ryanair, κατηγορώντας την για αδράνεια στους σχετικούς ελέγχους, αλλά και […]

Την πέμπτη υπόθεση των τελευταίων εβδομάδων για παράνομες κρατικές ενισχύσεις υπερ των αεροπορικών εταιριών παρέπεμψε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η εταιρία Ryanair, κατηγορώντας την για αδράνεια στους σχετικούς ελέγχους, αλλά και αποτυχία<...>διερεύνησης της υπόθεσης. Οι προηγούμενες τέσσερεις υποθέσεις αφορούσαν τις “παράνομες” κρατικές ενισχύσεις των εταιριών Air France, Lufthansa, Ολυμπιακές Αερογραμμές και Alitalia, ενώ στην πέμπτη υπόθεση μπαίνει και πάλι η Alitalia, με την κατηγορία ότι συνεχίζει να λαμβάνει παράνομες κρατικές ενισχύσεις.

Οι κρατικές ενισχύσεις, που έλαβε και συνεχίζει να λαμβάνει ο ιταλικός αερομεταφορέας, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Ryanair, είχαν πολλές και διαφορετικές μορφές, προκειμένου να ενισχυθεί η απρόσκοπτη λειτουργία της εταιρίας. Για αυτό το λόγο η Ryanair είχε ζητήσει πριν δύο χρόνια από την Κομισιόν να διερευνήσει την τήρηση των Ευρωπαϊκών Κανονισμών για τον ανταγωνισμό, κάτι που όμως η Κομισιόν δεν έκανε.

“Η συνεχιζόμενη παροχή κρατικής ενίσχυσης της Ιταλικής Κυβέρνησης προς την Alitalia αποτελεί τρανό παράδειγμα της στάσης της Κομισιόν απέναντι σε `προβληματικούς` εθνικούς αερομεταφορείς. Η Alitalia συνεχίζει να χάνει 400 εκατ. ευρώ το χρόνο και η Ιταλική Κυβέρνηση συνεχίζει να καλύπτει τα χρέη της. Ακόμη και οι σκύλοι στις Βρυξέλλες γνωρίζουν ότι η Alitalia λαμβάνει παράνομη κρατική ενίσχυση σχολίασε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο CEO της Ryanair, κ. Michael O’Leary.

“Έπειτα από την αποτυχία της Κομισιόν στη διερεύνηση της υπόθεσης”, συνέχισε “δεν μας έμεινε άλλη εναλλακτική επιλογή, από το να κοινοποιήσουμε την αδράνεια της στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια. Καλούμε την Κομισιόν να σταματήσει τη διακριτική μεταχείριση απέναντι σε θέματα κρατικών ενισχύσεων των αεροπορικών εταιριών και να επικεντρωθεί στην προώθηση του υγιούς ανταγωνισμού, που θα αποβεί προς όφελος και των καταναλωτών.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024