Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚύριος άξονας της κυβερνητικής πολιτικής ο τουρισμός
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Κύριος άξονας της κυβερνητικής πολιτικής ο τουρισμός

Για την τουριστική πολιτική και τους στόχους για το 2008 συζήτησαν ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και ο υπουργός Τουριστικής ανάπτυξης Aρης Σπηλιωτόπουλος έπειτα από συνάντηση τους χθες (6 Δεκεμβρίου 2007) στο Μέγαρο Μαξίμου. «Κάναμε μια ουσιαστική συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων πάνω στα ζητήματα που αφορούν την τουριστική πολιτική, τόσο όσον αφορά το έτος 2007…

Για την τουριστική πολιτική και τους στόχους για το 2008 συζήτησαν ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και ο υπουργός Τουριστικής ανάπτυξης Aρης Σπηλιωτόπουλος έπειτα από συνάντηση τους χθες (6 Δεκεμβρίου 2007) στο Μέγαρο Μαξίμου. «Κάναμε μια<...> ουσιαστική συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων πάνω στα ζητήματα που αφορούν την τουριστική πολιτική, τόσο όσον αφορά το έτος 2007, όσο κυρίως για τους στόχους που έχουμε στην τουριστική μας πολιτική για το 2008», δήλωσε ο κ. Σπηλιωτόπουλος μετά το τέλος της συνάντησης.

«Συμφωνήσαμε από κοινού ότι θα πρέπει να δοθεί κύριος άξονας στον Τουρισμό ως παράγοντα δημιουργίας εισοδήματος και γι’ αυτό ακριβώς θα δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση σε ζητήματα που αφορούν την ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά και προσέλκυσης επισκεπτών. Δεύτερον, σε επίπεδα ανάπτυξης πιλοτικών προγραμμάτων, όπως ο οικοτουρισμός ή πράσινος τουρισμός. Και τρίτον, θα δώσουμε έμφαση κυρίως στην εξειδίκευση, δηλαδή δεν θα περνάμε μονοσήμαντα την Ελλάδα με το «ήλιος και θάλασσα», αλλά θα αναπτύξουμε εξειδικευμένα τουριστικά προϊόντα – εννιά επιμέρους – τα οποία όλα μαζί θα μπορούν να απευθύνονται σε συγκεκριμένες ανάγκες των υποψήφιων επισκεπτών προς την Ελλάδα».

«Έτσι λοιπόν με εξειδίκευση, με οικοτουρισμό, με πιλοτικά προγράμματα και με ποιότητα πιστεύουμε ότι θα κάνουμε ένα άλμα το 2008 προς τα εμπρός. Aλμα ποιότητος».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν άλμα χωρίς Ολυμπιακή μπορεί να γίνει ο Υπουργός είπε «Είναι γνωστές οι απόψεις μας ότι οι όποιες κινήσεις και οι όποιοι χειρισμοί γύρω από το ζήτημα της Ολυμπιακής θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, θα πρέπει να γίνονται με σεβασμό και όσον αφορά στα χρήματα των φορολογουμένων πολιτών και όσον αφορά όμως την συναισθηματική και συμβολική αξία που έχει ο εθνικός μας αερομεταφορέας. Aρα βήματα προσεκτικά».

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος τόνισε ότι οι χειρισμοί που κάνει η Κυβέρνηση βαδίζουν προς μία σωστή κατεύθυνση. «Οφείλω ως Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης να πω το αυτονόητο. Ότι χρειάζονται βήματα προσεκτικά και χειρισμοί σοβαροί που να συνυπολογίζουν και τους δύο παράγοντες. Και τα χρήματα των φορολογουμένων που έχουν επενδυθεί στα διάφορα αναπτυξιακά προγράμματα και από την άλλη πλευρά στην συναισθηματική, συμβολική και ουσιαστική αξία που έχει ο εθνικός μας αερομεταφορέας».

Το Υπουργείο Τουρισμού δεν έχει βγάλει από τα στρατηγικά του πλάνα την Ολυμπιακή υπογράμμισε ο Υπουργός λέγοντας ότι «Όλα τα πλάνα μας βασίζονται στα υφιστάμενα δεδομένα. Και ένα από τα δεδομένα είναι ότι η Ολυμπιακή είναι εν λειτουργία. Και, βεβαίως, θα συνεχίσει να είναι εν λειτουργία όσο πρέπει».

«Η Ολυμπιακή πετάει και αυτό το μήνυμα σήμερα πρέπει να το εκπέμψουμε από δω. Ότι η Ολυμπιακή καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών – γιατί δεν πρέπει να στέλνουμε μηνύματα τα οποία μπορούν να παρερμηνευθούν – είναι εν λειτουργία και προσφέρει και στον χειμερινό τουρισμό το κομμάτι που της αναλογεί. Υπ’ αυτήν λοιπόν την έννοια, η Ολυμπιακή έχει τη δική της αξία και τη δική της συμμετοχή στο χειμερινό τουρισμό. Aρα, την περίοδο των εορτών όλα θα κυλήσουν ομαλά. Για μας έχει πολύ μεγάλη αξία να κατανοήσετε ότι την περίοδο των εορτών όλα θα κυλήσουν ομαλά. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Όλα τα υπόλοιπα είναι θόρυβος. Αλλά ο θόρυβος δεν μπορεί να επηρεάσει – και δεν πρέπει να επηρεάσει – την τουριστική μας κίνηση».

Για το εάν η υπόθεση της Ολυμπιακής μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην καλοκαιρινή σεζόν και στον τουρισμό ο Υπουργός δήλωσε «Η δική μου η αίσθηση είναι ότι, αν συνεχίσουμε τον θόρυβο, σίγουρα δεν μας βοηθά. Και, κυρίως, δεν βοηθά το τουριστικό προϊόν. Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Για άλλη μια φορά, εκπέμπω μήνυμα ότι όλα λειτουργούν ομαλά. Ήδη η τουριστική ροή είναι σωστή για τον χειμερινό τουρισμό. Όσον αφορά τον σχεδιασμό μας, αυτός συνυπολογίζει τη λειτουργία της Ολυμπιακής Αεροπορίας και οι όποιοι χειρισμοί γύρω από το θέμα της Ολυμπιακής πρέπει να έχουν συνυπολογίσει δύο ζητήματα. Τα χρήματα των φορολογουμένων, γιατί και αυτά πρέπει να τα σεβαστούμε – οι φορολογούμενοι έχουν δώσει πάρα πολλά χρήματα για την εξυγίανση της Ολυμπιακής Αεροπορίας – και από την άλλη πλευρά ότι ο εθνικός αερομεταφορέας έχει και συμβολική και ουσιαστική αξία».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024