Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΥπάρχουν ελπίδες για την Ολυμπιακή

Υπάρχουν ελπίδες για την Ολυμπιακή

Εν αναμονή των εξελίξεων στο θέμα της απόκτησης του πλειοψηφικού πακέτου της Ολυμπιακής Αεροπορίας από ιδιώτες επενδυτές μία νέα προοπτική έρχεται να αναπτερώσει τις ελπίδες για την πορεία της εταιρίας. […]

Εν αναμονή των εξελίξεων στο θέμα της απόκτησης του πλειοψηφικού πακέτου της Ολυμπιακής Αεροπορίας<.> από ιδιώτες επενδυτές μία νέα προοπτική<...> έρχεται να αναπτερώσει τις ελπίδες για την πορεία της εταιρίας.

Σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Χρήστου Βερελή στο περιθώριο των εγκαινίων του νέου αεροδρομίου ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, του αναφέρθηκε ότι η ΕΤΕπ φέρεται διατεθειμένη να χρηματοδοτήσει την ανανέωση του στόλου της Ολυμπιακής, με ιδιαίτερα ελκυστικό δάνειο και επιτόκιο που θα κυμαίνεται μεταξύ 4 με 5%, εφόσον βέβαια ιδιωτικοποιηθεί.

Η προοπτική αυτή αναμένεται ότι θα ενισχύσει σημαντικά την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης δεδομένου ότι η αγορά νέων αεροσκαφών αποτελεί ένα από τα πλέον δύσκολα οικονομικά προβλήματα που έχει να λάβει υπόψη του ο υποψήφιος επενδυτής. Από τον υπάρχοντα στόλο που αποτελείται από 32 αεροσκάφη, τα έντεκα Β737-200 θα πρέπει ακριβώς σε ένα χρόνο να αποσυρθούν εξαιτίας των νέων προδιαγραφών για τον θόρυβο, ενώ επιπλέον, η παλαιότητα του στόλου τον κάνει ασύμφορο οικονομικά λόγω της διάρθρωσής του σε σχέση με το δίκτυο των δρομολογίων.

Ένα σημαντικό επίσης οικονομικό ζήτημα που σίγουρα θα επηρεάσει τους υποψήφιους αγοραστές είναι η μεγάλη αύξηση του ετήσιου κόστους λειτουργίας της ΟΑ στο νέο αεροδρόμιο, το οποίο από τα 2,5 δισ. δραχμές που ήταν περίπου στο ‘Ελληνικό’, θα φτάσει τα 25 δισ. δραχμές στο ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’. Το κόστος αυτό σύντομα θα αρχίσει να περνάει στα κόστη των εισιτηρίων τα οποία θα ακριβύνουν κατά 10-15% στις πτήσεις του εσωτερικού ενώ έχει ήδη αποφασιστεί ότι από 1η Απριλίου θα αυξηθεί το κόστος των εισιτηρίων εξωτερικού κατά 5,5% ενόψει της θερινής περιόδου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024