Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΠροχωρά η επένδυση μετοχικού κεφαλαίου Etihad Airways – Alitalia
Αεροπορικές εταιρείες

Προχωρά η επένδυση μετοχικού κεφαλαίου Etihad Airways – Alitalia

Η ιταλική κυβέρνηση εκτιμά τη στρατηγική σημασία της προτεινόμενης επένδυσης μετοχικού κεφαλαίου που διαπραγματεύεται η Etihad Airways με την Alitalia, βλέποντας θετικά τη συνεργασία.

Η Etihad Airways ανακοίνωσε την Κυριακή 1η Ιουνίου ότι θα διαβιβάσει επιστολή με λεπτομερή αναφορά στις προϋποθέσεις και στα κριτήρια για την προτεινόμενη επένδυση μετοχικού κεφαλαίου που διαπραγματεύεται η Etihad Airways με την Alitalia και τους μετόχους της τους τελευταίους μήνες.
 
Η ιταλική κυβέρνηση εκτιμά τη στρατηγική σημασία αυτής της συναλλαγής βλέποντας θετικά τη συνεργασία Etihad Airways – Alitalia.

Με την επιβεβαίωση από το Διοικητικό Συμβούλιο της Alitalia και των μετόχων της, της αποδοχής των όρων, οι δύο αεροπορικές εταιρείες θα προχωρήσουν σε τελική τεκμηρίωση, προκειμένου να ολοκληρωθεί η προτεινόμενη συναλλαγή, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων ρυθμιστικών εγκρίσεων.

Ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Etihad Airways, James Hogan, δήλωσε: “Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που μπορούμε και προχωρούμε με αυτή τη διαδικασία και ανυπομονούμε για την επιτυχή έκβαση της προτεινόμενης συναλλαγής με την Alitalia.

Η επένδυση μετοχικού κεφαλαίου στην Alitalia θα ωφελήσει όχι μόνο και τις δύο αεροπορικές, αλλά θα δώσει περισσότερες επιλογές και ευρύτερο φάσμα ταξιδιωτικών επιλογών σε επιβάτες που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους ή λόγους αναψυχής εντός και εκτός της Ιταλίας”.

Ο Gabriele Del Torchio, διευθύνων σύμβουλος της Alitalia, δήλωσε: “Πρόκειται για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα για την Alitalia. Αυτή η επένδυση θα παρέχει οικονομική σταθερότητα και επιβεβαιώνει τον βασικό στρατηγικό ρόλο της Alitalia ως μία αεροπορική εταιρεία υποδομής στην ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία της Ιταλίας για μακροχρόνια ανάπτυξη”.

Ο Roberto Colaninno, πρόεδρος της Alitalia, δήλωσε: “Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που προχωρούμε με την Etihad Airways και παρέχουμε στην Alitalia ένα ιδανικό στρατηγικό συνεργάτη που ενισχύει την μακροχρόνια προοπτική ανάπτυξη της εταιρείας”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024