Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΣημαντική αναβάθμιση του στόλου και των υπηρεσιών της Air France
Αεροπορικές εταιρείες

Σημαντική αναβάθμιση του στόλου και των υπηρεσιών της Air France

Η Air France παρουσίασε πρόσφατα τα νέα της καθίσματα, τα νέα της μενού, ενώ ανακοίνωσε και πιλοτικές δοκιμές για χρήση WiFi στα αεροπλάνα της. Ακόμη, δίνει έμφαση και σε μεγαλύτερη ποικιλία ναύλων, με παράλληλη απλοποίηση διαδικασιών μετεπιβίβασης στο αεροδρόμιο Charles De Gaulle.

Η Air France παρουσίασε σε γαλλικά και διεθνή Μέσα Ενημέρωσης κάποια από τα επόμενα της βήματα για την αναβάθμιση του στόλου και των υπηρεσιών της, με στόχο να κερδίσει την πρωτοκαθεδρία στην δύσκολη αγορά των πτήσεων μεσαίας απόστασης από και προς τον κόμβο της, το αεροδρόμιο Charles De Gaulle.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος και CEO της εταιρείας κ. Frederic Gagey, σε σχετική παρουσίαση που έγινε στο Παρίσι, “κερδίζοντας την προτίμηση καθενός από τους πελάτες μας στις αναχωρήσεις από την Ευρώπη με την επανατοποθέτηση της Air France ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως όσον αφορά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, αποτελεί στρατηγικό στόχο του πλάνου μας για το 2020”.

Στην προσπάθειά της να αφουγκραστεί τον παλμό της αγοράς, η Air France προχώρησε σε μια έρευνα με σχεδόν 10.000 συμμετέχοντες, κυρίως travel managers, σε πολλές ευρωπαϊκές, κυρίως, χώρες, και με βάση τα συμπεράσματα της έρευνας προχώρησε στον σχεδιασμό των νέων της κινήσεων. Αυτό που κατέδειξε η έρευνα, όπως δήλωσε ο κ. Henri De Peyrelonge, Senior VP Europe & North Africa Air France – KLM, είναι πως τα κυρίως ζητούμενα από τους ταξιδιώτες είναι η ευελιξία και η αποτελεσματικότητα.

Συγκεκριμένα, η Air France παρουσίασε τα νέα της καθίσματα, τα νέα της μενού ενώ ανακοίνωσε και πιλοτικές δοκιμές για χρήση WiFi στα αεροπλάνα της. Ακόμη, δίνει έμφαση και σε μεγαλύτερη ποικιλία ναύλων με παράλληλη απλοποίηση διαδικασιών μετεπιβίβασης στο αεροδρόμιο Charles De Gaulle.

Τα νέα καθίσματα θα τοποθετηθούν σταδιακά σε όλα τα Α319 και Α320 του στόλου της από τον Απρίλιο 2015 και εξυπηρετούν τα δρομολόγια μεσαίων αποστάσεων. Ακολουθούν τις σύγχρονες σχεδιαστικές τάσεις, ντυμένα με δέρμα υψηλής ποιότητας, με το μπλε χρώμα να κυριαρχεί ενώ τα κόκκινα προσκέφαλα δημιουργούν μια όμορφη αντίθεση.

Είναι επίσης εξαιρετικά εργονομικά κάτι που συμβάλλει κατά πολύ στην συνολική άνεση του ταξιδιώτη. Τέλος, είναι 2 κιλά ελαφρύτερα από τα προηγούμενα, βελτιώνοντας το carbon footprint της εταιρείας και επιπλέον συνεισφέρουν σε οικονομία καυσίμων. Η παρουσίαση έγινε σε μια κατάμεστη αίθουσα στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας με κάποια από τα μοντέλα που χρησιμοποιήθηκαν για την τελευταία (βραβευμένη) καμπάνια της Air France με τίτλο “Air France – France is in the air”.

Μέσα στο α’ εξάμηνο του 2015 τα νέα καθίσματα θα τοποθετηθούν σε 24 Airbus A319, ενώ το α’ εξάμηνο του 2016 θα ακολουθήσουν 25 Airbus A 320. Συνολικά θα τοποθετηθούν 7.800 καθίσματα.

Ο ανασχεδιασμός επίσης περιλαμβάνει εμπλουτισμένα μενού στις πτήσεις τόσο στην business όσο και στην οικονομική θέση, νέες συνταγές, ακόμα  και νέα μαχαιροπήρουνα ειδικά σχεδιασμένα για την αεροπορική από τον φημισμένο οίκο Christofle.

Κάτι που ασφαλώς ενδιαφέρει τόσο τους business travelers όσο και τους λάτρεις της τεχνολογίας, είναι ότι από τα μέσα του 2015 η Air France σε συνεργασία με την Orange, θα προσφέρει WiFi στις πτήσεις της. Θα υπάρξει μια δοκιμαστική περίοδος τριών μηνών στα μέσα του 2015 όπου η υπηρεσία θα προσφέρεται δωρεάν.

Ο βασικότερος στόχος της εταιρείας είναι ο business traveler και για αυτόν τον λόγο η Air France δημιούργησε ένα νέο ναύλο επονομαζόμενο “Economy Flex” που συνδυάζει ευελιξία, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Τα βασικά στοιχεία του είναι:

  • Tα εισιτήρια είναι τροποποιήσιμα (στην ίδια κατηγορία θέσης) και επιστρεφόμενα χωρίς extra χρέωση
  • Οι πελάτες μπορούν να πάρουν άλλη πτήση νωρίτερα από την αρχικώς προγραμματισμένη, την ίδια ημέρα, χωρίς extra χρέωση
  • Πρόσβαση στις υπηρεσίες Skypriority για γρήγορη και απλή πρόσβαση
  • Οι πελάτες του ναύλου αυτού τοποθετούνται αυτόματα από το σύστημα κράτησης θέσεων στις μπροστινές σειρές της οικονομικής θέσης ώστε να έχουν γρηγορότερη είσοδο και έξοδο
  • Μια νέα τυχόν προσφορά μπορεί να συνδυάζεται πλήρως με άλλους διαθέσιμους ναύλους. Για παράδειγμα ο πελάτης μπορεί να κλείσει έναν “Economy Flex” ναύλο για την εξερχόμενη πτήση και να τον συνδυάσει με “Mini Fare” για την επιστροφή
  • Μια αποσκευή έως 23 κιλά είναι δωρεάν. Ο επιβάτης μπορεί να έχει και ένα επιπλέον αξεσουάρ (τσάντα χειρός, laptop, camera) μέχρι 12 κιλά μαζί του στην καμπίνα.
  • Δυνατότητα να κερδίζει Μίλια ως μέρος του προγράμματος Flying Blue frequent flyer.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024