Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΣύνδεση Βρετανίας με Μύκονο και Σαντορίνη μέσω British Airways
Αεροπορικές εταιρείες

Σύνδεση Βρετανίας με Μύκονο και Σαντορίνη μέσω British Airways

Η British Airways ανακοίνωσε δύο νέα δρομολόγια για την Ελλάδα από το καλοκαίρι του 2014, τα οποία θα συνδέουν τη Βρετανία με τη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Οι πτήσεις έχουν ήδη ανοίξει προς πώληση μέσα από το ba.com ή μέσω των ταξιδιωτικών πρακτορείων.

Νέες πτήσεις για Μύκονο και Σαντορίνη εγκαινάζει η British Airways από το καλοκαίρι του 2014, οι οποίες θα ξεκινήσουν από τις 3 Μαΐου για τη Μύκονο και από τις 4 Μαΐου για τη Σαντορίνη και θα εξυπηρετούνται με δυο δρομοόγια ανά εβδομάδα μέχρι και το τέλος της τουριστικής περιόδου.


Ο Gavin Halliday, Area General Manager, Europe and Africa, British Airways με την διευθύντρια της British Airways στην Ελλάδα, Φρέντυ Στίερ.

Όπως δήλωσε η διευθύντρια της British Airways στην Ελλάδα, Φρέντυ Στίερ, “η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει σε νέα υπηρεσίες και δρομολόγια και για το καλοκαίρι του 2014 δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, επεκτείνοντας τη σύνδεση της Βρετανίας με τους δημοφιλείς προορισμούς της Μυκόνου και της Σαντορίνης“. Και πρόσθεσε: “Η British Airways αποτελούσε πάντα κρίκο της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας και θέλουμε να πιστεύουμε ότι με αυτή μας την κίνηση θα ενισχύσουμε την τοπική οικονομία και θα προσφέρουμε μια τονωτική ένεση σε αυτές τις περιοχές, δίνοντας την ευκαιρία σε ακόμη περισσότερους επισκέπτες να ζήσουν από κοντά το υπέροχο ελληνικό καλοκαίρι”.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, οι πτήσεις για Μύκονο και Σαντορίνη έχουν ήδη ανοίξει προς πώληση μέσα από το ba.com ή μέσω των ταξιδιωτικών πρακτορείων. Η British Airways σήμερα εξυπηρετεί τη διαδρομή Αθήνα – Λονδίνο με τρεις πτήσεις καθημερινά από το αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” προς το Terminal 5 του αεροδρομίου Heathrow. Παράλληλα, η British Airways συνδέει 5 φορές την εβδομάδα τη Θεσσαλονίκη με τη βρετανική πρωτεύουσα κατά τη θερινή περίοδο, ενώ δε σκέφτεται να ξεκινήσει χειμερινά δρομολόγια, τα οποία και έχει σταματήσει εδώ και δύο χρόνια.

Η British Airways γιορτάζει φέτος 80 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, στη διάρκεια των οποίων συνέδεσε το όνομά της με την πτήση Αθήνα – Λονδίνο, ενώ από το 2005 συνδέει και τη Θεσσαλονίκη με τη βρετανική πρωτεύουσα.


Ο Βρετανός πρέσβης, κ. John Kitmer.

Η εταιρεία γιόρτασε πρόσφατα την επέτειο με μια ειδική εκδήλωση για τον Τύπο, για τους συνεργάτες και για τους πελάτες της στην κατοικία του Βρετανού Πρέσβη στη Αθήνα. Την εκδήλωση χαιρέτισε στα ελληνικά ο Βρετανός πρέσβης, κ. John Kitmer, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημαντικότητα του τουρισμού για την Ελλάδα και για την ανάκαμψη της χώρας μέσα από την τόνωσή του, ενώ στη συνέχεια το λόγο πήραν η κα Φρέντυ Στίερ και ο κ. Gavin Halliday, Area General Manager, Europe and Africa, ο οποίος αναφέρθηκε στα σχέδια της British Airways για την τοπική αγορά, με την προσθήκη των δύο νέων δρομολογίων για το καλοκαίρι 2014, σε Μύκονο και Σαντορίνη, για τη σημασία των 80 χρόνων λειτουργίας της εταιρείας στην Ελλάδα και τις τελευταίες εξελίξεις στην εταιρεία, όσον αφορά στη βελτίωση της ταξιδιωτικής εμπειρίας και της εξυπηρέτησης.  


Ο Gavin Halliday, Area General Manager, Europe and Africa, British Airways

Η δέσμευση της British Airways στους επιβάτες ανανεώθηκε πρόσφατα με την εταιρική καμπάνια, “To Fly. Τo Serve”, σε συνδυασμό με ένα πρόγραμμα επενδύσεων ύψους 5 δις λιρών, που ξεκίνησε το 2011 και θα ολοκληρωθεί το 2016. Με αυτή την επένδυση οι επιβάτες έχουν ήδη ξεκινήσει να απολαμβάνουν τα οφέλη του προγράμματος, μέσα από νέα αεροσκάφη και ανανεωμένες καμπίνες, σημαντικές βελτιώσεις στο αεροδρόμιο του Gatwick και καλύτερα lounges σε όλο το δίκτυο της εταιρείας. Επίσης, μεγάλη έμφαση έχει δοθεί στη βελτίωση των υπηρεσιών catering και στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, που θα δώσουν στην εταιρεία το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και θα προσφέρουν απαράμιλλη ταξιδιωτική εμπειρία και άψογη εξυπηρέτηση στους επιβάτες, τόσο στο έδαφος, όσο και στον αέρα.

Μερικές από τις σημαντικότερες βελτιώσεις στην British Airways είναι η ένταξη τριών νέων  Boeing 777-399 ER στον στόλο, με νέες καμπίνες First Class, Club World και World Traveller Plus & World Traveller. Επιπλέον, στο τέλος Ιουνίου η εταιρεία καλωσόρισε το πρώτο Boeing Dreamliner και μόλις στο τέλος Σεπτεμβρίου ο στόλος εμπλουτίστηκε με το πρώτο Α380, που εντάχθηκε στην πτήση Λονδίνο – Λος Άντζελες, ενώ στο τέλος Οκτωβρίου το αεροσκάφος ξεκίνησε πτήσεις και στο δρομολόγιο Λονδίνο – Χονγκ Κονγκ. Τέλος, τον προηγούμενο μήνα η British Airways ξεκίνησε την δοκιμαστική περίοδο για το πρόγραμμα ηλεκτρονικών ετικετών για τις βαλίτσες, ευελπιστώντας ότι θα μετατρέψει την ταξιδιωτική εμπειρία στο αεροδρόμιο ακόμη ευκολότερη και λιγότερο χρονοβόρα για τους επιβάτες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024