Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΦόρτσα τα πανιά για τα ταξίδια της ζωής μας
Βιβλία

Φόρτσα τα πανιά για τα ταξίδια της ζωής μας

Νέο βιβλίο με πρωτοπόρο τρόπο γραφής κυκλοφόρησε από τον γνωστό καθηγητή Πάρι Τσάρτα που απευθύνεται και στους τουρίστες αλλά και στους επαγγελματίες του τουρισμού.

Τα ταξίδια ως εμπειρία αλλά και ως προϊόν έχουν προκαλέσει έντονες συζητήσεις και αντιπαραθέσεις σχετικά με τη δυναμική της  αύξησή τους αλλά και την πρωτοφανή ανθεκτικότητά τους στις κρίσεις. Αφορμώμενος από την εντυπωσιακή δημοφιλία και ποικιλία των χαρακτηριστικών τους, ο συγγραφέας Καθηγητής Τουριστικής Ανάπτυξης Πάρις Τσάρτας αξιοποιεί τις γνώσεις του στον τομέα του τουρισμού και γράφει ένα βιβλίο για το «ταξίδι των ταξιδιών» με τίτλο «Τα ταξίδια της ζωής μας».

Με το εν λόγω βιβλίο, ο συγγραφέας επιχειρεί να απαντήσει στην πολύ βασική ερώτηση: Πώς και γιατί τα ταξίδια κατέληξαν να είναι το δημοφιλέστερο πολιτιστικό, καταναλωτικό και κοινωνικό προϊόν στον σύγχρονο κόσμο;

Ο συγγραφέας εκκινεί από τις δικές του βιωματικές εμπειρίες και τις τρεις βασικές πτυχές των ταξιδιών: «Εμπειρία, δικαίωμα, γιορτή». Επιπλέον, επιλέγει την υβριδική μορφή συγγραφής, ώστε να αποτυπώσει τον κόσμο των ταξιδιών με μια σειρά από κείμενα-ψηφίδες και αφηγήσεις, που σχηματίζουν το υπέροχο, πλούσιο και πολύχρωμο παζλ των ταξιδιωτικών εμπειριών.

Επιχειρεί πρόσθετα, την ανασηματοδόση της έννοιας του ταξιδιού πέραν της συμβατικής οριοθέτησης της που το συνδέει μόνο με τον τουρισμό και τον ελεύθερο χρόνο με κείμενα για τα ταξίδια του νου, τα ταξίδια στα βιβλία, τα τεχνολογικά ταξίδια, τα ταξίδια του έρωτα, τα ταξίδια στις αλλαγές και τα χόμπυ και άλλα «διαφορετικά» ταξίδια ζωής.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΚΡΙΤΙΚΗ και θέτει τον αναγνώστη αντιμέτωπο με τα ταξίδια της ζωής του.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
12/06/2024
11/06/2024
10/06/2024
07/06/2024
06/06/2024
05/06/2024