Τελευταία νέα
HomeΠροορισμοίTravel Bloggers από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στο Λουτράκι
Ταξίδια εξοικείωσης

Travel Bloggers από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στο Λουτράκι

Ταξίδι εξοικείωσης με Αμερικανούς Travel Bloggers διοργάνωσε ο Δήμος Λουτρακίου.

Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου, στο πλαίσιο υλοποίησης των δράσεων προώθησης του τουριστικού προϊόντος του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων διοργάνωσε, με την υποστήριξη του Δήμου και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ταξίδι εξοικείωσης (Press Trip) για επιδραστικούς, Travel Bloggers και δημιουργούς περιεχομένου social media, από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, με σκοπό την παγκόσμια προβολή της ευρύτερης περιοχής της Κορινθίας μέσω αυτών.

Η φιλοξενία συνδυάστηκε με αναλυτική παρουσίαση των τουριστικών υποδομών του προορισμού και επαφή με τοπικούς φορείς και επαγγελματίες του τουρισμού.

Στόχος της φιλοξενίας ήταν η ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας του Δήμου Λουτρακίου και της Κορινθίας, έτσι ώστε συνολικά να προβληθεί η περιοχή ως ένας ολοκληρωμένος τουριστικός προορισμός για όλες τις εποχές του έτους.

Το Press Trip διήρκησε 3 ημέρες, από 12-14 Μαΐου 2023 και στη διάρκεια του οι προσκεκλημένοι πραγματοποίησαν επισκέψεις στις τουριστικές υποδομές του Δήμου Λουτρακίου-Π-ΑΓ.Θ, στο Loutraki Thermal Spa & στο Ποσιθεραπευτήριο Λουτρακίου, σε Εγκαταστάσεις Τουρισμού και σε Αρχαιολογικούς χώρους και αξιοθέατα. Επίσης ήρθαν σε επαφή με το ευρύ κοινό, με την Κορινθιακή γαστρονομία και τα προϊόντα που παράγει η Κορινθιακή γη μέσω των επιχειρήσεων εστίασης.

Οι εντυπώσεις τους ήταν άριστες και απόλαυσαν την διαμονή και φιλοξενία στην ευρύτερη περιοχή κάτι που αποτυπώθηκε από τις καθημερινές αναρτήσεις τους στα social media accounts τους, τα οποία ακολουθούν χιλιάδες κοινού παγκοσμίως.

Παράλληλα, καθ΄ όλη τη διάρκεια του τριημέρου, συμμετείχαν σε Οινογευσία, σε Ελαιογευσία και σε extreme δραστηριότητες, όπως Bungy Jumping στον Ισθμό. Οι δημοσιογράφοι την βδομάδα πριν από το Press Trip συμμετείχαν στο TBEX Europe 2023, το μεγαλύτερο παγκόσμιο συνέδριο και εκδήλωση δικτύωσης για travel bloggers, δημοσιογράφους ταξιδιωτικού ρεπορτάζ, δημιουργούς περιεχομένου social media, τις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές εταιρείες και επαγγελματίες του κλάδου από όλο τον κόσμο, το οποίο διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

23/07/2024
22/07/2024
19/07/2024
18/07/2024
17/07/2024
16/07/2024