Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΙΑΤΑ: «Οι ταξιδιώτες δε θα αφήσουν τίποτα να χαλάσει τις φετινές τους διακοπές»
Τάσεις

ΙΑΤΑ: «Οι ταξιδιώτες δε θα αφήσουν τίποτα να χαλάσει τις φετινές τους διακοπές»

Το 79% των ταξιδιωτών δήλωσαν ότι σχεδίαζαν ένα ταξίδι την περίοδο Ιουνίου – Αυγούστου 2023. Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να έχουν έτοιμα αποτελεσματικά σχέδια έκτακτης ανάγκης, έτσι ώστε ενέργειες εκείνων που παρέχουν βασικές υπηρεσίες, όπως ο έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας, να μη διαταράσσουν τις διακοπές όσων ταξιδεύουν.

Η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) αναφέρει ότι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι ταξιδιώτες είναι αποφασισμένοι για την περίοδο αιχμής των καλοκαιρινών διακοπών τους στο βόρειο ημισφαίριο. Αυτό αντιστοιχεί με τα δεδομένα των κρατήσεων α΄ τριμήνου 2023 για τον Μάιο – Σεπτέμβριο, τα οποία κινούνται στο 35% πάνω από τα επίπεδα του 2022.

Η έρευνα, που καλύπτει 4.700 ταξιδιώτες σε 11 χώρες δείχνει ότι:

  • Το 79% των ταξιδιωτών που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι σχεδίαζαν ένα ταξίδι την περίοδο Ιουνίου-Αυγούστου 2023
  • ενώ το 85% είπε ότι οι διακοπές της περιόδου αιχμής δε θα έπρεπε να αποτελούν έκπληξη, το 80% ανέφερε ότι περιμένει το ταξίδι του να κυλήσει ομαλά, με τα θέματα μετά την πανδημία να έχουν επιλυθεί

Τα στοιχεία για μελλοντικές κρατήσεις δείχνουν ότι η μεγαλύτερη ανάπτυξη αναμένεται σε:

  • Περιοχή Ασίας-Ειρηνικού (134,7%)
  • Μέση Ανατολή (42,9%)
  • Ευρώπη (39,9%)
  • Αφρική (36,4%)
  • Λατινική Αμερική (21,4%)
  • Βόρεια Αμερική (14,1%)

«Οι προσδοκίες είναι υψηλές για τη φετινή κορύφωση της καλοκαιρινής ταξιδιωτικής σεζόν στο βόρειο ημισφαίριο. Για πολλούς αυτή θα είναι η πρώτη τους ταξιδιωτική εμπειρία μετά την πανδημία. Αν και αναμένονται κάποια πρόβληματα, υπάρχει σαφής προσδοκία ότι τα ζητήματα αυξημένης επιβατικής κίνησης που αντιμετώπισαν ορισμένα βασικά αεροδρόμια-κόμβοι το 2022 θα έχουν επιλυθεί. Για να καλύψουν την έντονη ζήτηση, οι αεροπορικές εταιρείες σχεδιάζουν χρονοδιαγράμματα με βάση τη χωρητικότητα που έχουν δηλώσει τα αεροδρόμια, ο έλεγχος των συνόρων, οι υπηρεσίες εδάφους και οι πάροχοι υπηρεσιών αεροναυτιλίας. Τους επόμενους μήνες, όλοι οι παράγοντες του κλάδου πρέπει να αποδώσουν», δήλωσε ο Nick Careen, Senior Vice President for Operations, Safety and Security της IATA.

Η συνεργασία, το επαρκές προσωπικό και η ακριβής ανταλλαγή πληροφοριών είναι όλα απαραίτητα για την ελαχιστοποίηση των λειτουργικών διαταραχών και των επιπτώσεών τους στους επιβάτες. Το κλειδί είναι να διασφαλιστεί ότι οι χωρητικότητες που έχουν δηλωθεί και προγραμματιστεί είναι διαθέσιμες.

«Έχει γίνει πολλή δουλειά στην προετοιμασία για την κορύφωση της καλοκαιρινής ταξιδιωτικής σεζόν στο βόρειο ημισφαίριο. Η επιτυχία βασίζεται στην ετοιμότητα όλων των “παικτών” στην αλυσίδα εφοδιασμού. Εάν κάθε “παίκτης” αποδώσει σε αυτό που του αναλογεί, δε θα πρέπει να υπάρχουν απαιτήσεις της τελευταίας στιγμής για μείωση των δρομολογίων που έχουν κάνει κράτηση οι ταξιδιώτες», δήλωσε ο Careen.

Η εργατικές αναταραχές, ιδιαίτερα στη Γαλλία, προκαλεί ανησυχία. Τα στοιχεία του Eurocontrol σχετικά με τον αντίκτυπο των γαλλικών απεργιών στις αρχές του έτους δείχνουν ότι οι ακυρώσεις μπορεί να αυξηθούν κατά περισσότερο από το ένα τρίτο.

«Πρέπει να παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά την Ευρώπη όπου οι απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν προκαλέσει σημαντικές αναταραχές στις αρχές του έτους. Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να έχουν έτοιμα αποτελεσματικά σχέδια έκτακτης ανάγκης, έτσι ώστε οι ενέργειες εκείνων που παρέχουν βασικές υπηρεσίες, όπως ο έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας, να διατηρούν τα ελάχιστα επίπεδα υπηρεσιών και να μη διαταράσσουν τις διακοπές όσων ταξιδεύουν, θέτοντας σε κίνδυνο και τα προς το ζην όσων ταξιδεύουν αλλά και τον τουρισμό», είπε ο Careen.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024