Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΣχολέςΚοινό μεταπτυχιακό πρόγραμμα Trinity και Southern New Hampshire University

Κοινό μεταπτυχιακό πρόγραμμα Trinity και Southern New Hampshire University

Πενταμελής αντιπροσωπεία ανώτατων ακαδημαϊκών και πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου Southern New Hampshire των Η.Π.Α., με επικεφαλής τον Dr. Curtis Smith,Αντιπρόεδρο επί ακαδημαϊκών θεμάτων του Πανεπιστημίου, βρέθηκε από την Κυριακή, 21 […]

Πενταμελής αντιπροσωπεία ανώτατων ακαδημαϊκών και πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου Southern New Hampshire των Η.Π.Α., με επικεφαλής τον Dr. Curtis Smith,<...>Αντιπρόεδρο επί ακαδημαϊκών θεμάτων του Πανεπιστημίου, βρέθηκε από την Κυριακή, 21 Μαΐου 2006, στην Κρήτη για πενθήμερη συνάντηση εργασίας με την ηγεσία του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Τουριστικών και Ξενοδοχειακών Σπουδών Trinity.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου, ανακοίνωσαν ότι συναποφάσισαν να προσφέρουν στην Ελλάδα, στις εγκαταστάσεις του Trinity, το κοινό μεταπτυχιακό πρόγραμμα Master of Science (M.Sc.) Degree in Hospitality Administration, που είναι ταυτόσημο με εκείνο που προσφέρεται από το Southern New Hampshire University στην Αμερική.

Η συμφωνία αυτή αποτελεί συνέχεια της συμφωνίας που τα δύο εκπαιδευτικά ιδρύματα υπέγραψαν τον περασμένο Μάρτιο για την αμοιβαία αναγνώριση των προπτυχιακών μαθημάτων και προγραμμάτων τους (articulation agreement) και την απεριόριστη μεταφορά εκπαιδευτικών μονάδων από το ένα ίδρυμα στο άλλο.

Κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων με την αντιπροσωπεία του Southern New Hampshire University, ο Πρόεδρος του Trinity κ. Νίκος Σκουλάς, ευχαρίστησε δημόσια την επαγγελματική κοινότητα για την αμέριστη στήριξη που προσφέρει στο Trinity με τη δέσμευση πρόσληψης κατά προτεραιότητα, των αποφοίτων του, καθώς και για την ποικιλόμορφη βοήθεια που παρέχει για την επιτυχή λειτουργία του και την τήρηση ιδιαίτερα υψηλών ακαδημαϊκών προδιαγραφών.

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας και Αντιπρόεδρος επί ακαδημαϊκών θεμάτων Dr. Curtis Smith τόνισε: “Δίνεται μια χρυσή ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν μεταπτυχιακό τίτλο (M.Sc.) στο Τουριστικό Μάνατζμεντ να το πράξουν στην Ελλάδα και να αποκτήσουν ταυτόσημο πτυχίο με εκείνο που παίρνουν οι φοιτητές στην Αμερική. Είναι ένας μεταπτυχιακός τίτλος που προσφέρεται στον κατάλληλο χρόνο και τον κατάλληλο τόπο, εν όψει των ραγδαίων εξελίξεων στην τουριστική αγορά και των απαιτήσεων που απορρέουν από τις εξελίξεις αυτές”.

Ο Αντιπρόεδρος και Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του Trinity, Δρ. Στέργιος Λ. Μούργκος, υπογράμμισε την τεράστια σημασία της συμφωνίας με ένα από τα σημαντικότερα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Αμερικής και τις επιπτώσεις που η συμφωνία αυτή θα έχει πάνω στη Τουριστική Παιδεία και Εκπαίδευση στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι το Southern New Hampshire University είναι ένα από τα τριάντα δύο (32) μόνο, μεταξύ των εκατοντάδων στην Αμερική, που είναι πιστοποιημένο από το υψηλού κύρους Συμβούλιο Πιστοποίησης Προγραμμάτων Τουριστικού Μάνατζμεντ (Accrediting Commission of Programs in Hospitality Administration – ACPHA).

Με το πρόγραμμα Master of Science (M.Sc.) in Hospitality Administration προσφέρεται μια μοναδική ευκαιρία στους αποφοίτους των ελληνικών ΑΕΙ και ΑΤΕΙ να αποκτήσουν τον τίτλο αυτό που υπογράφεται από το Southern New Hampshire University με ένα σύντομο πρόγραμμα “γεφύρωσης” (bridging). Ο μεταπτυχιακός αυτός τίτλος παρέχει απεριόριστες ευκαιρίες απασχόλησης και καριέρας στο τουριστικό και ξενοδοχειακό μάνατζμεντ.

Τέλος, οι δύο αντιπροσωπείες ανακοίνωσαν ότι από κοινού διερευνούν τη δυνατότητα προσφοράς, στο εγγύς μέλλον, ενός παγκόσμιου πτυχίου Master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Global MBA), καθώς και διπλού μεταπτυχιακού τίτλου Master (M.Sc.) Τουριστικού και Ξενοδοχειακού Μάνατζμεντ και MBA για τους εργαζόμενους στο ξενοδοχειακό και τουριστικό τομέα (Executive M.Sc. και MBA) και αποφάσισαν να επανεξετάσουν το θέμα σε μελλοντική συνάντηση εργασίας.

Από πλευράς Πανεπιστημίου Southern New Hampshire University η Αντιπροσωπεία συγκροτείται από τους:

  • Dr. Curtis Smith, Αντιπρόεδρο για ακαδημαϊκά θέματα

  • Dr. William Petersen, Κοσμήτορα, Σχολής Τουρισμού του Πανεπιστημίου
  • Dr. Jorge Garcia, Αντιπρόεδρο Διεθνών Σχέσεων
  • Dr. Ravi Pandit, Συντονιστή Προγραμμάτων Τουριστικής Εκπαίδευσης
  • Dr. Gerald I. Harel, Εμπνευστή του προγράμματος Global MBA


Από πλευράς Trinity η Αντιπροσωπεία αποτελείται από τους:

  • Νίκο Σκουλά, Πρόεδρο
  • Δρ. Στέργιο Λ. Μούργκο, Αντιπρόεδρο και Ακαδημαϊκό Υπεύθυνο
  • Dr. James Moran, Κοσμήτορα του Trinity

  • Mrs. Louise Skoulas, Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων
  • Κα. Αντιγόνη Πολυχρονάκη, Γενική Γραμματέα του Trinity
  • Κα. Μαρία Σιαμάγκα, Διευθύντρια Μάρκετινγκ

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024