Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΔιεθνών προδιαγραφών η 41η xenia
Από 27 έως 30 Νοεμβρίου 2009 στο Metropolitan Expo

Διεθνών προδιαγραφών η 41η xenia

Ο τουρισμός είναι η “ατμομηχανή” της ελληνικής οικονομίας και θα συνεχίσει να είναι και στο μέλλον ο βασικός μοχλός παραγωγής πλούτου για το σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας. Τα […]

Ο τουρισμός είναι η “ατμομηχανή” της ελληνικής οικονομίας και θα συνεχίσει να είναι και στο μέλλον ο βασικός μοχλός παραγωγής<...> πλούτου για το σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας. Τα πρόσφατα στοιχεία και οι εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Συμβουλίου Τουρισμού και Ταξιδίων (WTTC) για την επόμενη δεκαετία είναι αρκούντως διαφωτιστικά: εφέτος, παρά τη διεθνή κρίση και τη μείωση αφίξεων και εσόδων, ο τουρισμός θα αποφέρει 35 δισ. ευρώ στους κλάδους, που σχετίζονται με την τουριστική οικονομία της χώρας, στηρίζοντας 894.000 θέσεις εργασίας (άμεσα και έμμεσα). Κατά τη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας, ο ελληνικός τουρισμός, σύμφωνα με το WTTC, θα έχει ετήσια ανάπτυξη της τάξης του 3,7% και θα αποδώσει το 2019 περί τα 76 δισ. ευρώ στο σύνολο της τουριστικής οικονομίας, ενώ οι άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας, που θα υποστηρίξει ο τουρισμός, εκτιμώνται σε 1.203.000.

“Ποντάροντας” στις προοπτικές του τουρισμού, περίπου 1.500 επενδυτικά σχέδια, συνολικού προϋπολογισμού 5 δισ. ευρώ, έχουν εγκριθεί από τον τελευταίο αναπτυξιακό νόμο και υλοποιούνται ή βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης, ενώ, μέσω του ΕΣΠΑ, μέχρι το 2013 θα διατεθούν, μόνο από κρατικές ενισχύσεις, περί τα 500 εκατ.ευρώ για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον τουρισμό και τη βελτίωση των υποδομών. Μεταξύ των δράσεων, που θα ενισχυθούν, θα είναι ειδικά προγράμματα των τουριστικών επιχειρήσεων, που δεν εντάσσονται στον αναπτυξιακό νόμο, η ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού, η χρήση νέων τεχνολογιών, κ.ά.

Η έκθεση xenia θα παρουσιάσει και φέτος τις νέες τάσεις και τα νέα προϊόντα, ώστε η τουριστική επιχείρηση του μέλλοντος να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών. Στο πλαίσιο της συνολικότερης εταιρικής ευθύνης της xenia απέναντι στην επιχειρηματική αγορά, την ελληνική οικονομία και την κοινωνία στο σύνολό της, μαζί με την έκθεση θα πραγματοποιηθούν όπως πάντα και οι παράλληλες εκδηλώσεις, με εξέχουσα την εκδήλωση της απονομής τιμητικών διακρίσεων σε προσωπικότητες από τους χώρους του πολιτισμού, των γραμμάτων και των τεχνών, οι οποίες με τη δράση τους, πρόβαλλαν την Ελλάδα στο εξωτερικό.

Η 41η Διεθνής Έκθεση xenia, θα πραγματοποιηθεί από 27 ως 30 Νοεμβρίου 2009 στο νέο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024