Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΛοιπές μορφέςΚυνήγι θησαυρού στην Αθήνα των μουσείων
Μελετάται και η συμμετοχή των τουριστών που επιθυμούν να γνωρίσουν την Αθήνα

Κυνήγι θησαυρού στην Αθήνα των μουσείων

Κυνήγι θησαυρού διοργάνωσε χθες Κυριακή 20 Φεβρουαρίου -για πρώτη φορά φέτος- το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών, σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού σήμερα (21 […]

Κυνήγι θησαυρού διοργάνωσε χθες Κυριακή 20 Φεβρουαρίου -για πρώτη φορά φέτος- το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών, σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων και<...> με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού σήμερα (21 Φεβρουαρίου).

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, στην εκδήλωση συμμετείχαν όλοι οι Αθηναίοι μέσω μιας απλής: διαδικασίας. Αφετηρία του παιχνιδιού ήταν το Σύνταγμα. Οι εγγραφές έγιναν στο καφέ “Παναθήναιον”, στην πλατεία Συντάγματος. Σε κάθε διαγωνιζόμενο δόθηκαν ένας χάρτης, με αναλυτικά τα στοιχεία πέντε μουσείων και ένας κατάλογος, στον οποίο απεικονίιζόταν ένα συγκεκριμένο, ζητούμενο, έκθεμα από κάθε μουσείο.

Τα μουσεία που συμμετείχαν στο παιχνίδι ήταν τα Βυζαντινό, Κυκλαδικής Τέχνης, Μπενάκη, Νομισματικό και Λαϊκής Τέχνης. Στα μουσεία, στις αίθουσες των εκθεμάτων του “κυνηγιού”, υπήρχαν ξεναγοί και δίπλα στον κατάλογο με τα εκθέματα του παιχνιδιού υπήρχε και μία ερώτηση, της οποίας η απάντηση δινόταν γραπτώς από τον ξεναγό σε ένα καρτελάκι. Οι συμμετέχοντες στο κυνήγι του θησαυρού έπρεπε να πάνε στα μουσεία, να εντοπίσουν το έκθεμα, τον ξεναγό, να τού κάνουν την ερώτηση και να πάρουν μία γραπτή απάντηση.

Όταν οι παίκτες συγκέντρωναν τις απαντήσεις και λάβουν και εκείνη από το τελευταίο μουσείο, το Κυκλαδικής Τέχνης, θα τις παρέδιναν στον ξεναγό, που θα συναντούσαν εκεί. Όσοι ολοκλήρωσαν την αποστολή, κέρδισαν δώρα, που παρέλαβαν είτε επί τόπου (προσφορές από τα μουσεία που συμμετείχαν), είτε δήλωσαν συμμετοχή σε δωρεάν ξεναγήσεις, που θα πραγματοποιηθούν από τα μέλη της Σωματείου Ξεναγών, την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου.

“Ελπίζουμε ότι η διοργάνωση αυτή θα αποτελέσει θεσμό, ούτως ώστε ο κόσμος να το αγκαλιάσει και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο” δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών, κ. Κρίτων Πιπέρας και πρόσθεσε: “Για το μέλλον, υπάρχει και η σκέψη, το κυνήγι να μεταφερθεί στο Κεραμεικό, στην Αρχαία Αγορά, το Μουσείο του Κεραμεικού, το Μουσείο του Καραγκιόζη του δήμου Αθηναίων, ώστε να καλύπτονται διαφορετικές περιοχές κάθε φορά”. Όπως έκανε γνωστό ο κ. Πιπέρας, μελετάται το ενδεχόμενο η διοργάνωση να πραγματοποιείται και τα καλοκαίρια, ώστε να συμμετέχουν και τουρίστες, που επιθυμούν να γνωρίσουν την Αθήνα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024