Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΣτο Anthemus Sea Beach Hotel and Spa αναπτύσσεται ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα βιωσιμότητας
Βιωσιμότητα

Στο Anthemus Sea Beach Hotel and Spa αναπτύσσεται ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα βιωσιμότητας

Με την πρόσφατη συνολική επένδυση με ίδια κεφάλαια που υπερβαίνει το 1 εκατ. ευρώ,  το ξενοδοχείο υιοθέτησε μια σειρά πρακτικών που στοχεύουν στη μείωση των εκπομπών άνθρακα.

Το Anthemus Sea Beach Hotel and Spa ανακοίνωσε πρόσφατα την επιτυχή υλοποίηση του πρωτοποριακού προγράμματος βιωσιμότητας, που έχει σκοπό την αειφόρο ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος.

Με τη πρόσφατη συνολική επένδυση με ίδια κεφάλαια που υπερβαίνει το 1 εκατ. ευρώ,  το ξενοδοχείο υιοθέτησε μια σειρά πρακτικών που στοχεύουν στη μείωση των εκπομπών άνθρακα και την αποδοτική χρήση της ενέργειας, αναβαθμίζοντας παράλληλα και την ποιότητα της εξυπηρέτησης προς τους πελάτες.

“Στο Anthemus Sea Beach Hotel and Spa, είμαστε κάτοχοι των οικολογικών σημάτων “Green Key” και “Blue Flag” για πάνω από 20 χρόνια και αποδεδειγμένα πλέον είμαστε αφοσιωμένοι στην προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα. Μέσω αυτού του προγράμματος, προσπαθούμε έμπρακτα να μειώσουμε τις εκπομπές άνθρακα και να καταναλώνουμε ενέργεια πιο αποδοτικά, παρέχοντας ταυτόχρονα άνεση και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους πελάτες μας. Είμαστε υπερήφανοι για την επίτευξη των μέχρι τώρα μετρήσιμων αποτελεσμάτων και παροτρύνουμε και τους άλλους επιχειρηματίες ξενοδόχους να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας για την προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος και όλοι μαζί να μπορέσουμε σύντομα να καταστήσουμε στην παγκόσμια κοινότητα και συνείδηση την Ελλάδα ως ένα πράσινο προορισμό”, δήλωσε ο κ. Φάνης Νούτσος, General Manager του Anthemus Sea Beach Hotel and Spa.

Το  ολοκληρωμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής πρωτοβουλίες:

  • Κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου 400 KW: ένα μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο καλύπτει τη στέγη του κτιρίου βιολογικού καθαρισμού και τον υπαίθριο χώρο στάθμευσης του ξενοδοχείου. Μέσω αυτού, αφενός παρέχεται σκίαση και στις 110 υπαίθριες θέσεις στάθμευσης – το μεγαλύτερο του είδους σε ξενοδοχείο στη Ελλάδα –  και αφετέρου καλύπτεται περίπου το 35% των ετήσιων ενεργειακών αναγκών του ξενοδοχείου.

Το ετήσιο περιβαλλοντικό όφελος του πάρκου είναι η αποφυγή ρύπανσης 240 τόνων διοξειδίου του άνθρακα, το οποίο ισούται με τη διάσωση 340 μεγάλων δένδρων.

  • Αντικατάσταση λαμπτήρων με LED: όλοι οι εξωτερικοί και εσωτερικοί χώροι του ξενοδοχείου εξοπλίστηκαν με λαμπτήρες LED, επιτρέποντας την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση των εκπομπών άνθρακα. Συνολικά αντικαταστάθηκαν περίπου 12.000 λαμπτήρες.
  • Αναβάθμιση κλιματιστικών μονάδων: οι κλιματιστικές μονάδες αντικαταστάθηκαν με νέες τεχνολογίες inverter, που είναι πολύ πιο αποδοτικές στην κατανάλωση ενέργειας. Συνολικά αντικαταστάθηκαν 31 μονάδες κλιματισμού.
  • Χρήση ανιχνευτών κίνησης: τοποθετήθηκαν 82 ανιχνευτές κίνησης στους κοινόχρηστους χώρους, προσφέροντας φωτισμό μόνο όταν απαιτείται, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση ενέργειας.
  • Ηλιακή ενέργεια για θέρμανση και ζεστό νερό: ηλιακοί συλλέκτες εγκαταστάθηκαν για τη θέρμανση τόσο της κεντρικής lagoon πισίνας όσο και της παιδικής, αλλά  και για την παροχή ζεστού νερού στα δωμάτια των πελατών. Επιπλέον, ηλιακοί θερμοσίφωνες εγκαταστάθηκαν στα 60 δωμάτια του προσωπικού του ξενοδοχείου, συνεισφέροντας στη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης.
  • Σύστημα άρδευσης: οι κήποι του ξενοδοχείου, συνολικής έκτασης 38 στρεμμάτων, εφοδιάστηκαν με ένα σύγχρονο αυτόματο σύστημα άρδευσης, το οποίο εξοικονομεί νερό σε σύγκριση με τα παραδοσιακά συστήματα άρδευσης.
  • Εγκατάσταση φίλτρων εξοικονόμησης νερού: στις βρύσες του ξενοδοχείου τοποθετήθηκαν φίλτρα εξοικονόμησης νερού, προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση νερού.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024