Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΑπαλλαγή από φόρο ακίνητης περιουσίας σε διεθνείς αλυσίδες ξενοδοχείων σχεδιάζει η Αλβανία
Φορολογία

Απαλλαγή από φόρο ακίνητης περιουσίας σε διεθνείς αλυσίδες ξενοδοχείων σχεδιάζει η Αλβανία

Αλλάζει το φορολογικό της καθεστώς η Αλβανία για να προσεγγίσει επενδύσεις διεθνών ξενοδοχειακών αλυσίδων.

Η Αλβανία σχεδιάζει να τροποποιήσει τη νομοθεσία της για τον φόρο ακίνητης περιουσίας σε μια προσπάθεια να αυξήσει τα έσοδα του προϋπολογισμού, καθώς οι διεθνείς αλυσίδες ξενοδοχείων τεσσάρων και πέντε αστέρων θα λάβουν απαλλαγή από τον φόρο, δήλωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Η νέα νομοθεσία επιδιώκει να αυξήσει το μερίδιο των εσόδων από φόρους ακινήτων στο 1% του ΑΕΠ, από 0,35% που καταγράφηκε το 2022.

Η προτεινόμενη νομοθεσία προβλέπει μετάβαση από σύστημα παραπομπής φορολογίας βάσει αξίας σε σύστημα αγοραίας αξίας, καθώς και διεύρυνση της φορολογικής βάσης με την ενσωμάτωση πρόσθετων κατηγοριών ακινήτων και την αύξηση των εγγεγραμμένων ακινήτων στο φορολογικό κτηματολόγιο.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, άλλες κατηγορίες ακινήτων για τη λήψη φορολογικών ελαφρύνσεων είναι δημόσια και θρησκευτικά ακίνητα, κτίρια υπό κατασκευή σύμφωνα με τις προθεσμίες αδειοδότησης, οικιστικές μονάδες με συγκεκριμένους όρους ενοικιαστών και συνταξιούχων, κοινωνικές κατοικίες και πολιτιστικά προστατευόμενα κτίρια που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για μη κερδοσκοπικό σκοπό.

Όπως είναι γνωστό πολλές πλέον διεθνείς αλυσίδες ξενοδοχείων κάνουν επενδύσεις με πεντάστερα ξενοδοχεία στη χώρα όπως η Maritim με έδρα τη Γερμανία, η Marriott International και η Radisson και πιο πρόσφατα η ισπανική ομάδα φιλοξενίας Melia Hotels International.

Τον Ιούλιο, η Marriott International δήλωσε ότι θα κατασκευάσει ένα παραθαλάσσιο ξενοδοχείο και επώνυμα διαμερίσματα στο λιμάνι της Αυλώνας μια επένδυση της τάξεως των 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
11/12/2023
08/12/2023
07/12/2023
06/12/2023
05/12/2023
04/12/2023