Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΑλβανία: 10 εκατ. τουρίστες φέτος, για τις εκπληκτικές παραλίες και το χαμηλό κόστος της
Προορισμοί

Αλβανία: 10 εκατ. τουρίστες φέτος, για τις εκπληκτικές παραλίες και το χαμηλό κόστος της

Αύξηση των αφίξεων στην Αλβανία σημειώνεται εδώ και αρκετά χρόνια και φέτος αναμένεται το σύνολο των τουριστών να φτάσει τα 10 εκατομμυρια.

Η Αλβανία αναμένει μια τεράστια εισροή τουριστών φέτος, που προσελκύεται από την παράκτια Ριβιέρα της μήκους 450 χιλιομέτρων και τις μαγευτικές παραλίες της.

Η τάση ήταν εμφανής από τις αρχές της άνοιξης ενώ οι τουριστικοί πράκτορες της χώρας δηλώνουν στον τύπο ότι αναμένουν οι επισκέπτες να φτάνουν σε αυξανόμενο αριθμό.

Ο επικεφαλής του Association of Tour Operators in Saranda, Arben Cipa, έχει παρατηρήσει σημαντική αύξηση, καθώς και ποικιλία επισκεπτών. «Νομίζω ότι φέτος μπορεί να φτάσουμε σε αύξηση 200% του πελατολογίου μας σε σύγκριση με πέρυσι».

Η Flora Xhamani Baba, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Travel Magazine Balkan, συμφωνεί και λέει ότι υπήρξε μια σταθερή αύξηση. «Υπάρχει μια προοδευτική αύξηση περίπου 20-30% κάθε χρόνο. Άρα, ο αριθμός των τουριστών είναι 30% υψηλότερος κάθε χρόνο, και αναμφίβολα, φέτος θα είναι ακόμα μεγαλύτερος».

Όμως το ερώτημα είναι γιατί η Αλβανία γίνεται τόσο δημοφιλής; Διότι οι τουρίστες προσελκύονται από τη φυσική ομορφιά της Αλβανίας, τις προσιτές τιμές και τη φιλόξενη φύση των Αλβανών.

Το μέσο κόστος των υπηρεσιών πλήρους διατροφής στο ξενοδοχείο για μια ημέρα διαμονής κυμαίνεται από 30 έως 300 ευρώ και για αυτούς τους λόγους, οι τουρίστες που επισκέπτονται την Αλβανία λένε ότι είναι πιθανό να επιστρέψουν ξανά.

Ένας Ολλανδός τουρίστας είπε: «Έχουμε καλό φαγητό εδώ, ο ήλιος λάμπει, η θάλασσα είναι όμορφη, όλα είναι καλά. Για εμάς είναι πραγματικά φθηνά και είναι όμορφα και δεν υπάρχει πολυκοσμία».

Και άλλοι επισκέπτες συμφωνούν σε διάφορα δημοσιεύματα. «Αυτό που μου αρέσει περισσότερο στην Αλβανία είναι οι άνθρωποι», εξήγησε ένας Γερμανός τουρίστας. «Οι άνθρωποι είναι πραγματικά πολύ ωραίοι. Όπου κι αν πάμε οι άνθρωποι σταματούν και ρωτούν αν χρειαζόμαστε βοήθεια».

Ένας άλλος το περιέγραψε ως «όμορφο, πραγματικά όμορφο». Όταν ρωτήθηκαν αν θα επέστρεφαν, απάντησαν: «Θα επιστρέψω πολλές φορές».

Η Αλβανία είχε 7,5 εκατομμύρια τουρίστες το 2022, αλλά το Ινστιτούτο Στατιστικής της χώρας αναφέρει ότι από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο, υπήρχαν 3,54 εκατομμύρια επισκέπτες, που αντιπροσωπεύει αύξηση 35%.

Το Υπουργείο Τουρισμού, στις προβλέψεις του για το 2023, αναφέρει ότι στόχος είναι να φιλοξενήσει περίπου 10 εκατομμύρια τουρίστες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024