Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΑρνητικές οι επιπτώσεις στον τουρισμό της Κύπρου από την υψηλή τιμή της κυπριακής λίρας

Αρνητικές οι επιπτώσεις στον τουρισμό της Κύπρου από την υψηλή τιμή της κυπριακής λίρας

Η πρόσφατη άνοδος του ευρώ έναντι του δολαρίου οδήγησε σε αύξηση και της τιμής της Κυπριακής λίρας, γεγονός που είχε επιπτώσεις στον τουρισμό της χώρας. Ο κυπριακός τουρισμός αναδείχθηκε για […]

Η πρόσφατη άνοδος του ευρώ έναντι του δολαρίου οδήγησε σε αύξηση και της τιμής της Κυπριακής λίρας, γεγονός που<...> είχε επιπτώσεις στον τουρισμό της χώρας.

Ο κυπριακός τουρισμός αναδείχθηκε για ακόμα μια φορά φέτος, ο μεγάλος χαμένος της οικονομίας. Και αυτό γιατί πέραν της δραστικής συρρίκνωσης της ανάπτυξης του τομέα σε παγκόσμιο επίπεδο μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, η ανατίμηση της κυπριακής λίρας, σε σχέση με τη στερλίνα, επιδεινώνει ακόμη περισσότερο την εικόνα του τουρισμού, τονίζουν κυπριακά δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρίνο Αθανασιάδη, υπεύθυνο του Dealing Room της Ελληνικής Τράπεζας, ο τουριστικός τομέας επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό αρνητικά. “Η χαμηλότερη τιμή της στερλίνας σε σχέση με την κυπριακή λίρα δε βοηθά τον τουρισμό μας, εφόσον αυτό καθιστά τη χώρα μας ακριβότερο προορισμό διακοπών φέτος σε σύγκριση με πέρσι. Αυτή η εξέλιξη αναμένεται να έχει κάποια ελαφρώς αρνητική επίδραση στον τουρισμό, όχι τόσο όσον αφορά την εισροή τουριστών, επειδή τα “πακέτα” είναι κλειστά, αλλά λόγω των εξόδων των τουριστών στην Κύπρο”.

Επίσης, όπως τόνισε ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου, Νίκος Ρολάνδης, σε ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου, οι τουριστικές αφίξεις φέτος αναμένεται να μειωθούν κατά 9% σε σύγκριση με το 2001 όμως, τα εισοδήματα από τον τουρισμό με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα θα πρέπει να είναι παρόμοια με τα περσινά”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024