Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΗ Κίνα εξετάζει το αίτημα της Κύπρου για να συμπεριληφθεί στον κατάλογο τουριστικών προορισμών

Η Κίνα εξετάζει το αίτημα της Κύπρου για να συμπεριληφθεί στον κατάλογο τουριστικών προορισμών

Η Κυβέρνηση της Κίνας εξετάζει πάρα πολύ σοβαρά το αίτημα της Κύπρου για συμπερίληψή της στον κατάλογο τουριστικών προορισμών για τους Κινέζους πολίτες, δήλωσε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού […]

Η Κυβέρνηση της Κίνας εξετάζει πάρα πολύ σοβαρά το αίτημα της Κύπρο<.>υ για συμπερίληψή της στον κατάλογο τουριστικών προορισμών<...> για τους Κινέζους πολίτες, δήλωσε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νίκος Α. Ρολάνδης μετά τη χθεσινή συνάντηση του με τον Πρέσβη της Κίνα<.>ς κ. Song Aiguo.

Συγκεκριμένα, μετά τη συνάντησή τους στην οποία παρίστατο και ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Ανδρέας Πετρώνδας, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Ρολάνδης είπε: “Είδα τον Πρέσβη της Κίνας για ένα θέμα που είχαμε ήδη αρχίσει να συζητούμε και που αφορά στην συμπερίληψη της Κύπρου στους τουριστικούς προορισμούς για τους Κινέζους πολίτες”.

Ο κ. Υπουργός πρόσθεσε: “Είναι ένα αρκετά σοβαρό θέμα για την Κύπρο. Ήδη, έχουν εγκριθεί μία-δύο χώρες γι΄ αυτό το σκοπό. Εμείς έχουμε καταθέσει σχετικό αίτημα εδώ και δύο χρόνια και έχουμε εντείνει τις προσπάθειές μας. Απ’ ό,τι που είπε σήμερα ο κ. Πρέσβης, φαίνεται ότι το αίτημα της Κύπρου εξετάζεται πάρα πολύ σοβαρά και του αποδίδεται μεγάλη σημασία από την Κυβέρνηση της Κίνας. Ελπίζω ο κ. Πρέσβης να μπορέσει να επανέλθει με θετικά νέα για το αίτημά μας, πριν από το τέλος του χρόνου”.

Απαντώντας σε διευκρινιστική ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Υπουργός εξήγησε ότι σ΄ ό,τι αφορά τους Κινέζους πολίτες ο τουρισμός είναι προγραμματισμένος. Δηλαδή, οι Κινέζοι πολίτες κατευθύνονται σε μεγάλη κλίμακα από το Κέντο, από το Πεκίνο, προς ορισμένους προορισμούς. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού υπολογίζει ότι, μέχρι το έτος 2020, οι εξερχόμενοι από την Κίνα τουρίστες θα αποτελούν το μεγαλύτερο αριθμό τουριστών, παγκοσμίως. Είναι λοιπόν σημαντικό, κατέληξε ο κ. Ρολάνδης, για μια τουριστική χώρα όπως η Κύπρος να τοποθετηθεί πάνω σε αυτό τον κατάλογο, γιατί θα έχουμε να επωφεληθούμε αρκετά απ΄ αυτό το τουριστικό ρεύμα μιας χώρας όπως είναι η Κίνα, με πληθυσμό της τάξης του 1,3 δισεκατομμυρίων ανθρώπων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024