Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΚινδυνεύει ο κυπριακός τουρισμός από το ενδεχόμενο του πολέμου στο Ιράκ

Κινδυνεύει ο κυπριακός τουρισμός από το ενδεχόμενο του πολέμου στο Ιράκ

Η πιθανότητα ενός νέου πολέμου στο Ιράκ, προκαλεί έντονη ανησυχία στην κυπριακή κυβέρνηση, καθώς προβλέπει ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα υπάρξουν επιπτώσεις στον τουρισμό. Ωστόσο, ο Υπουργός Εμπορίου και […]

Η πιθανότητα ενός νέου πολέμου στο Ιράκ, προκαλεί έντονη ανησυχία στην κυπριακή κυβέρνηση, καθώς προβλέπει ότι<...> σε μια τέτοια περίπτωση θα υπάρξουν επιπτώσεις στον τουρισμό.

Ωστόσο, ο Υπουργός Εμπορίου και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης προβλέπει ότι αν και φέτος θα υπάρχει κάποια μείωση στο τουριστικό ρεύμα, το τουριστικό συνάλλαγμα δεν θα επηρεασθεί.

Επίσης προβλέπει ότι η Κύπρος θα είναι τον ερχόμενο χρόνο στην καλύτερη θέση από όλους τους τουριστικούς προορισμούς. Σύμφωνα με τον κ. Ρολάνδη, έρευνα του διεθνούς οίκου Nielsen προβλέπει αύξηση του τουρισμού προς την Κύπρο κατά 4% τον ερχόμενο χρόνο.

Σύμφωνα με την έρευνα, η Κύπρος θα είναι το 2003 ο μοναδικός τουριστικός προορισμός στην Ευρώπη που θα έχει αύξηση.

Φέτος αναμένεται να υπάρξει μείωση στην άφιξη τουριστών κατά 9%, που επηρέασε κυρίως τα έσοδα των ξενοδοχείων. Ωστόσο παρατηρήθηκε αύξηση δαπανών από τους τουρίστες στους άλλους τομείς υπηρεσιών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024