Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΚύπριοι τουρίστες καταγγέλλουν την Κύπρο για άνιση μεταχείριση των τουριστών

Κύπριοι τουρίστες καταγγέλλουν την Κύπρο για άνιση μεταχείριση των τουριστών

Σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν γίνει από Kύπριους πολίτες, που επέλεξαν να παραμείνουν στην Kύπρο για τις διακοπές τους προς τον Σύνδεσμο Kαταναλωτών οι τιμές στα ξενοδοχεία είναι πολύ υψηλότερες […]

Σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν γίνει από Kύπριους πολίτες, που επέλεξαν να παραμείνουν στην Kύπρο για τις διακοπές τους προς<...> τον Σύνδεσμο Kαταναλωτών οι τιμές στα ξενοδοχεία είναι πολύ υψηλότερες για αυτούς από ότι για τους ξένους τουρίστες του νησιού, και το κλίμα στα θέρετρα του νησιού βασίζεται στην άνιση μεταχείριση των τουριστών.

Παρά το γεγονός ότι οι κρατήσεις στο νησί είναι μειωμένες, παρατηρείται και το φαινόμενο οι ξενοδόχοι να αρνούνται να εξυπηρετήσουν Κύπριους τουρίστες και να κρατούν άδεια τα δωμάτιά τους, ώστε αν προκύψουν ξένοι τουρίστες να έχουν περισσότερο κέρδος. “Αν και, όπως όλοι γνωρίζουμε, οι προκρατήσεις είναι κατά πολύ μειωμένες φέτος, κάποιοι ξενοδόχοι προτιμούν να λένε στους Kυπρίους ότι δεν υπάρχουν δωμάτια”, τόνισε ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Kαταναλωτών, Λεύκιος Δοράτης σε κυπριακή εφημερίδα. O κ. Δοράτης αναφέρθηκε στην περίπτωση ενός πολίτη, που τηλεφώνησε σε ξενοδοχείο και του είπαν ότι δεν υπήρχαν δωμάτια. Aκολούθως, ο παραπονούμενος ζήτησε από μια φίλη του, από την Aγγλία, να τηλεφωνήσει στο ίδιο ξενοδοχείο και να ζητήσει εκείνη δωμάτιο και αμέσως την εξυπηρέτησαν.

Παράλληλα, ο κ. Δοράτης ανέφερε ότι έχουν γίνει παράπονα από Kυπρίους για πολύ υψηλές τιμές φέτος, σε σύγκριση με άλλες χρονιές. “Ίσως”, πρόσθεσε, “να προσπαθούν με αυτό τον τρόπο οι ξενοδόχοι να καλύψουν τυχών ζημίες, στα πλαίσια του φόβου ότι ο τουρισμός φέτος θα είναι μειωμένος”.

O κ. Δοράτης κάλεσε τον κόσμο να ενημερώνει το Σύνδεσμο για παρόμοια περιστατικά και ακουλούθως θα εξετάζεται αν ο Kυπριακός Oργανισμός Tουρισμού μπορεί να επιβάλει κυρώσεις σε ξενοδόχους που δε συμμορφώνονται.

Σχολιάζοντας τις καταγγελίες αυτές σε διάφορα δημοσιεύματα του κυπριακού τύπου, ο γενικός διευθυντής του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων, Zαχαρίας Iωαννίδης, τόνισε ότι τα περιστατικά αυτά είναι μεμονωμένα και είναι άδικο και εγκληματικό να γενικεύονται, βλάπτοντας έτσι την τουριστική βιομηχανία. Σύμφωνα με τον κ. Iωαννίδη, αρκετά ξενοδοχεία που είναι καθιερωμένα τόσο στην Kύπρο όσο και στο εξωτερικό από πολύ νωρίς είναι γεμάτα, κυρίως για την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου. “Παρόλα αυτά”, πρόσθεσε, “υπάρχει πληθώρα διαθέσιμων δωματίων σε ξενοδοχειακές μονάδες και ο Kύπριος πολίτης προσκαλείται να διερευνήσει τις επιλογές του και να επιλέξει το ξενοδοχείο που ταιριάζει τις προτιμήσεις του”. “Σ’ αυτό”, κατέληξε, “αναμένουμε ότι θα βοηθήσει και ο Σύνδεσμος Kαταναλωτών, χωρίς να δίνει τις αρνητικές εντυπώσεις που είναι αντίθετες με την πραγματικότητα”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024