Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΛοϊζίδης: Αναγκαία η συσπείρωση δυνάμεων για ανάκαμψη του κυπριακού τουρισμού
Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων

Λοϊζίδης: Αναγκαία η συσπείρωση δυνάμεων για ανάκαμψη του κυπριακού τουρισμού

Στη συνέχιση της φθίνουσας πορείας των τελευταίων ετών του κυπριακού τουρισμού, χωρίς να δώσει στοιχεία ετήσιων αυξομειώσεων αφίξεων και εσόδων, αναφέρθηκε χτες σε ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ., κ. Χάρης Λοϊζίδης, στο πλαίσιο εορταστικής εκδήλωσης του Συνδέσμου στη Λευκωσία…

Στη συνέχιση της φθίνουσας πορείας των τελευταίων ετών του κυπριακού τουρισμού, χωρίς να δώσει στοιχεία ετήσιων αυξομειώσεων αφίξεων και εσόδων, αναφέρθηκε χτες σε ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ., κ. Χάρης Λοϊζίδης, στο πλαίσιο<...>εορταστικής εκδήλωσης του Συνδέσμου στη Λευκωσία. Όπως ανέφερε όμως, η φετινή, έστω και μικρή αύξηση των τουριστικών εσόδων χρήζει σοβαρής μελέτης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν προέρχεται από εξωγενείς παράγοντες, είτε λόγω των αυξήσεων στα καύσιμα ή της ανακατονομής του αντίστοιχου μεριδίου των διαφόρων αγορών ή από άλλους παράγοντες.

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ αναφέρθηκε στο πρόβλημα ανταγωνιστικότητας του κυπριακού τουριστικού προιόντος, όπως επίσης και στην αλλαγή χρήσης ή και οριστική απόσυρση πολλών κλινών, επισημαίνοντας το μεγάλο πρόβλημα της εποχικότητας, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για μια από τις χειρότερες χειμερινές περιόδους των τελευταίων δέκα χρόνων.

“Μέσα σ’ αυτό το σκηνικό, το Κράτος”, ανέφερε “θα πρέπει να κατευθύνει την επενδυτική δραστηριότητα μέσα από τη διακηρυγμένη πολιτική του, για εξαγγελία κινήτρων απόσυρσης και αναβάθμισης των υφιστάμενων μονάδων”.

“Έντονος προβληματισμός” συμπλήρωσε “διακατέχει επίσης τους τουριστικούς φορείς του τόπου σε σχέση με την προθυμία/δυνατότητα άλλων αεροπορικών εταιριών να καλύψουν το κενό των περίπου 80.000 θέσεων που προέκυψε με την απόσυρση από την Κύπρο της Helios/Ajet, αλλά και από τις πιθανές επιπτώσεις στις ναυλωμένες πτήσεις, σε περίπτωση αυξήσεων στα τέλη και άλλων νέων χρεώσεων στα αεροδρόμια μας κατά το 2007″.

“Καλούμαστε όλοι σε εγρήγορση και συστράτευση δυνάμεων – Κυβέρνηση, ΚΟΤ, Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, Αεροπορικές Εταιρίες, Ξενοδόχοι, Τουριστικοί Πράκτορες και άλλοι βασικοί συντελεστές του ιδιωτικού τομέα – ώστε η τουριστική Κύπρος να επανεύρει την παλαιά αίγλη της και εκ νέου, να ανακτήσει την πρωταγωνιστική της θέση ως την κινητήριο δύναμη για την παραπέρα ανάπτυξη της Εθνικής μας Οικονομίας και τη βελτίωση της ευημερίας του συνόλου του λαού μας” κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024