Τελευταία νέα
HomeΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΣυνεργασία ΣΕΤΕ – Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την εφαρμογή δράσεων τουριστικής προβολής
Περιφέρεια

Συνεργασία ΣΕΤΕ – Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την εφαρμογή δράσεων τουριστικής προβολής

Σε συνάντηση εργασίας στην Αθήνα αναλύθηκε η Μελέτη Τουριστικού Προϊόντος και Ανταγωνιστικής Ταυτότητας της Περιφέρειας, που εκπονήθηκε από τον ΣΕΤΕ μετά τη διαβούλευση με τους φορείς της περιοχής και αφορά στη διαμόρφωση του χαρτοφυλακίου προϊόντων-εμπειριών στρατηγικά στοχευμένων σε τμήματα της αγοράς, καθώς και το σχεδιασμό θεματικών εμπειριών ανά περιφερειακή ενότητα.

Σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), συμμετείχε ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Κώστας Καρπέτας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεργάζεται με τον ΣΕΤΕ για την υλοποίηση του έργου “Σχεδιασμός και εφαρμογή δράσεων τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας” και κατά τη συνάντηση εργασίας συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης των δράσεων που προβλέπονται στην προγραμματική σύμβαση του έργου.

Συγκεκριμένα, αναλύθηκε η Μελέτη Τουριστικού Προϊόντος και Ανταγωνιστικής Ταυτότητας της Περιφέρειας, η οποία εκπονήθηκε από τον ΣΕΤΕ μετά τη διαβούλευση με όλους τους φορείς της περιοχής και αφορά στη διαμόρφωση του χαρτοφυλακίου προϊόντων-εμπειριών στρατηγικά στοχευμένων σε τμήματα της αγοράς (segmentation), καθώς και το σχεδιασμό των θεματικών εμπειριών που ανταποκρίνονται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε προορισμού ανά περιφερειακή ενότητα. Επίσης, έγινε παρουσίαση των video προβολής του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, καθώς και παρουσίαση της μακέτας 12σέλιδου εντύπου με δημιουργική γραφή, σε 5 γλώσσες.

“Ο στόχος μας για την ανάδειξη των τουριστικών πλεονεκτημάτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μέσα από μία ολοκληρωμένη στρατηγική και με τη χρήση των σύγχρονων μέσων προβολής υλοποιείται”, τόνισε ο κ. Καρπέτας.

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν ο κ. Γιώργος Αμβράζης, γενικός διευθυντής του ΣΕΤΕ, ο κ. Ιωσήφ Πάρσαλης, διευθυντής της Marketing Greece AE, ο κ. Μιχάλης Κυριακίδης από το ΙΝΣΕΤΕ, καθώς και στελέχη του ΣΕΤΕ και της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024
09/07/2024
08/07/2024
05/07/2024