Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΗ Royal Caribbean International παρουσιαζει το Oasis of the seas
Πρωτοποριακό κρουαζιερόπλοιο

Η Royal Caribbean International παρουσιαζει το Oasis of the seas

Το Oasis of the Seas, το μεγαλύτερο και ένα από τα πιο πρωτοποριακά κρουαζιερόπλοια στον κόσμο αποδεξαμενίστηκε πρόσφατα στα ναυπηγεία STX Europe στο Turku της Φινλανδίας και μπήκε έτσι στην […]

Το Oasis of the Seas, το μεγαλύτερο και ένα από τα πιο πρωτοποριακά κρουαζιερόπλοια στον κόσμο αποδεξαμενίστηκε<...> πρόσφατα στα ναυπηγεία STX Europe στο Turku της Φινλανδίας και μπήκε έτσι στην τελική ευθεία ολοκλήρωσής του πριν την παράδοσή του το φθινόπωρο του 2009.

Σε λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο ναυπηγείο, ο κ. Richard Fain, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος και ο κ. Harri Kulovaara, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Royal Caribbean Cruises, μαζί με τον κ. Martin Landtman, πρόεδρο της STX Finland Cruise Oy και τον κ. Toivo Ilvonen, υπεύθυνο Έργου της κατασκευής των κρουαζιερόπλοιων κατηγορίας Oasis, γύρισαν τη βαλβίδα, απελευθερώνοντας περίπου 330 εκατομμύρια λίτρα νερού στη δεξαμενή ναυπήγησης.

“Είναι μια ιστορική μέρα για την εταιρεία μας. Μετά από τρία και πλέον χρόνια εντατικού σχεδιασμού και εργασιών και με το 65% του κρουαζιερόπλοιου να είναι ήδη έτοιμο, είναι συναρπαστικό να βλέπεις το Oasis of the Seas να μπαίνει στην τελική φάση,” δήλωσε ο κ. Richard D. Fain, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Royal Caribbean Cruises. “ Το Oasis of the Seas αντανακλά πραγματικά το καινοτόμο πνεύμα για το οποίο είναι ευρέως γνωστή η εταιρεία μας και είναι ειλικρινά υπέροχο να βλέπεις αυτή την προσπάθεια να αποδίδει καρπούς”.

Η εταιρεία επέλεξε αυτή την σημαντική στιγμή να ανακοινώσει επίσης ότι το Oasis of the Seas θα ξεκινήσει τα ταξίδια του υπό την καθοδήγηση των καπετάνιων William S. Wright και Tor Olsen. Ο κ. Wright, με προϋπηρεσία 15 ετών στη Royal Cariabbean International διετέλεσε επίσης καπετάνιος και στο Freedom of the Seas, το οποίο είναι αυτή την στιγμή το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στο κόσμο, μαζί με τα αδελφά κρουαζιερόπλοια Liberty of the Seas και Independence of the Seas, το οποίο όμως είναι κατά 40% μικρότερο από το Oasis of the Seas. Επίσης, ο κ. Wright είναι ένας από τους λίγους Αμερικανούς καπετάνιους στην διεθνή βιομηχανία κρουαζιέρων, ενώ κατέχει την θέση του Ανώτερου Αντιπροέδρου του Τμήματος Marine Operations της εταιρείας.

Γεννημένος στη Νορβηγία, ο κ. Tor Olsen εργάζεται στη θάλασσα από την ηλικία των 16 ετών. Προστέθηκε στο δυναμικό της Royal Caribbean International το 1987, όπου εργάστηκε στο Song of America και έχει διατελέσει Καπετάνιος σε 5 κρουαζιερόπλοια της Royal Caribbean, κατηγορίας από Voyager έως και Vision.
Όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του στα τέλη του 2009, το Oasis of the Seas θα περιλαμβάνει θεματικές περιοχές που θα προσφέρουν στους ταξιδιώτες τη μοναδική εμπειρία της γειτονιάς εν πλώ και θα τους δώσουν την ευκαιρία να επιλέξουν βάσει του προσωπικού τους στυλ, των προτιμήσεων και της διάθεσής τους. Αυτό το μοναδικό concept, το οποίο δημιουργεί μια μεγάλη ποικιλία επιλογών διαμονής για ταξιδιώτες οι οποίοι δεν έχουν ξανασυμμετάσχει σε κρουαζιέρα, είναι το αποτέλεσμα ενός μεγάλου βήματος προόδου στον επαναστατικό σχεδιασμό κρουαζιερόπλοιων.

Πρόκειται για ένα αρχιτεκτονικό θαύμα εν πλω, ένας αυτοτελής προορισμός που θα εκτείνεται σε 16 καταστρώματα, θα έχει χωρητικότητα 220.000 τόν., δυνατότητα φιλοξενίας 5.400 επιβατών και 2.700 καμπινών. Το Oasis of the Seas θα είναι το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που θα περιλαμβάνει 7 θεματικές περιοχές και συγκεκριμένα τις Central Park, το Boardwalk, την Royal Promenade, το Pool and Sports Zone, το Vitality at Sea Spa and Fitness Center, το Entertainment Place και το Youth Zone. Το κρουαζιερόπλοιο θα πραγματοποιήσει το παρθενικό του ταξίδι από το Port Everglades στο Fort Lauderdale της Φλόριντα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024