Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣε νηπιακό στάδιο ο Συνεδριακός Τουρισμός στην Βουλγαρία

Σε νηπιακό στάδιο ο Συνεδριακός Τουρισμός στην Βουλγαρία

Σε χαμηλά επίπεδα φαίνεται ότι παραμένει ο συνεδριακός τουρισμός στη Βουλγαρία, αφού καθ` όλη τη διάρκεια του 2004η γειτονική χώρα φιλοξένησε λιγότερες από 10 σημαντικές εκδηλώσεις του κλάδου. “Αυτός ο […]

Σε χαμηλά επίπεδα φαίνεται ότι παραμένει ο συνεδριακός τουρισμός στη Βουλγαρία, αφού καθ` όλη τη διάρκεια του 2004<...>η γειτονική χώρα φιλοξένησε λιγότερες από 10 σημαντικές εκδηλώσεις του κλάδου.

“Αυτός ο αριθμός είναι πολύ μικρότερος σε σχέση με τον αντίστοιχο άλλων κρατών της ανατολικής Ευρώπης”, δήλωσε ο πρόεδρος του Βουλγαρικού Γραφείου Συνεδρίων και Επισκεπτών (BCVB), κ. Μάρτιν Κόλμπ. Κατά τον ίδιο, “ο τουρισμός αποδίδει το 12% του ΑΕΠ στη Βουλγαρία, οπότε είναι δύσκολο να αντιληφθεί κάποιος γιατί η χώρα δεν έχει υπουργείο τουρισμού”.

Ο κ. Κολμπ υπενθύμισε ότι “ο συνεδριακός τουρισμός είναι σχεδόν 10 φορές πιο προσοδοφόρος από τον κλασικό”. “Οι συμμετέχοντες σε συνέδρια έχουν πολύ περισσότερα να ξοδέψουν από ότι οι τουρίστες που κάνουν διακοπές στη Βουλγαρία”, πρόσθεσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του υφυπουργού Πολιτισμού, κ. Ντίμιταρ Χατζηνικόλοφ, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι “ο συνεδριακός τουρισμός είναι σημαντικός για τη Βουλγαρία και την πρωτεύουσά της, δεδομένου ιδίως ότι η χώρα διαθέτει το απαιτούμενο δυναμικό για την ανάπτυξή του”.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηνικόλοφ, “ο συνεδριακός τουρισμός στην Βουλγαρία αναμένει 350.000 επισκέπτες αυτό το χρόνο, σηματοδοτώντας μια σημαντική αύξηση εν συγκρίσει με τα τελευταία πέντε χρόνια”. Η δήλωση αυτή έγινε στα εγκαίνια του ετήσιου τουριστικού γεγονότος στην Βουλγαρία με την ονομασία Bulgaria Dream Area.

“Μέσα σε πέντε χρόνια ο αριθμός των συμμετεχόντων σε συνέδρια αυξήθηκε περίπου κατά 90%. Η χρονιά αυτή επικεντρώνεται στον συνεδριακό τουρισμό”, σχολίασε ο κ. Χατζηνικόλοφ.

“Η επόμενη χρονιά θα έχει θέμα `Ο τουρισμός της Βουλγαρίας στα πλαίσια της Ε.Ε.`” είπε ο κ. Μαξίμ Μπεχάρ, CEO της εταιρίας M3 Communication Group στην Βουλγαρία.

Το Bulgaria Dream Area, το οποίο έγινε σε συνεργασία με το Βουλγαρικό Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών (BCVB), είχε πάνω από 150 συμμετοχές, συμπεριλαμβανομένων και υψηλά ιστάμενων των Ευρωπαϊκών CVB, κρατικών αντιπροσώπων και ειδικών επί του τουρισμού.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024