Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟι τουριστικοί πράκτορες δηλώνουν αισιόδοξοι για την κρουαζιέρα το 2009
Έρευνα της CLIA

Οι τουριστικοί πράκτορες δηλώνουν αισιόδοξοι για την κρουαζιέρα το 2009

Σύμφωνα με μια πρόσφατα ολοκληρωμένη έρευνα από τη Διεθνή Ένωση Γραμμών κρουαζιέρας (CLIA), οι ταξιδιωτικοί πράκτορες των ΗΠΑ παραμένουν αισιόδοξοι για τις πωλήσεις στην αγορά κρουαζιέρας, παρά την καθυστέρηση που προκαλεί η οικονομική αβεβαιότητα…

Σύμφωνα με μια πρόσφατα ολοκληρωμένη έρευνα από τη Διεθνή Ένωση Γραμμών κρουαζιέρας (CLIA), οι<...> ταξιδιωτικοί πράκτορες των ΗΠΑ παραμένουν αισιόδοξοι για τις πωλήσεις στην αγορά κρουαζιέρας, παρά την καθυστέρηση που προκαλεί η οικονομική αβεβαιότητα. Εστιάζοντας στη φετινή ταραγμένη εποχή, την περίοδο μεταξύ Ιαν.-Μαρ. 2009, όπου οι διακοπές κρουαζιέρας εμφναίζουν και τις περισσότερες κρατήσεις, η online έρευνα είχε πάνω από 1.000 απαντήσεις. Τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν κατά ένα μεγάλο μέρος τη θετική προοπτική των κρουαζιέρων, με τον κλάδο να αντιμετωπίζει καλά την οικονομική θύελλα και να συνεχίζει να προσβλέπει σε ανάπτυξη.

“Λαμβάνοντας υπόψη το ιδιαίτερο οικονομικό περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε, τα αποτελέσματα αυτά πρέπει να ληφθούν ως καλές ειδήσεις”, είπε ο Terry Dale, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της CLIA. “Παρουσιάζουν ενδείξεις ότι οι καταναλωτές ανταποκρίνονται στην αξία που προσφέρεται στις διακοπές κρουαζιέρας και στα πολλαπλά κίνητρα που προσφέρονται από τα μέλη της CLIA. Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι οι ταξιδιωτικοί πράκτορες είναι σχετικά αισιόδοξοι όχι μόνο σχετικά με τον
όγκο κρατήσεων, αλλά και για τα έσδοα του 2009. Αυτό δείχνει ότι θεωρούν ότι οι τιμολογιακές στρατηγικές και το μάρκετινγκ του κλάδου θα αντισταθμίσουν -ακόμη και θα ξεπεράσουν- τις συνθήκες που οδήγησαν τον καταναλωτή να μειώσει την εμπιστοσύνη του σε άλλους επιχειρηματικούς τομείς, όπως η λιανική και το real estate κατοικίας”
.

Η έρευνα της CLIA διαπίστωσε ότι η πλειοψηφία των πρακτόρων ήταν αισιόδοξη ότι συνολικά το 2009 θα είναι το ίδιο ή καλύτερο από άποψη κρατήσεων και εσόδων. Η πλειοψηφία επίσης ανέφερε καλές, πολύ καλές ή και άριστες κρατήσεις κατά τη διάρκεια της φετινής ταραγμένης περιόδου. Ακόμη, τα αποτελέσματα επίσης δείχνουν ότι οι κρατήσεις επιστρέφουν στα κανονικα επίπεδα και ότι, αν και πλαόν οι χαμηλότερες τιμές αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία των πωλήσεων, οι ταξιδιώτες παρουσιάζουν σημεία προθυμίας να ξοδέψουν.

Περίληψη των συμπερασμάτων της έρευνας:

  • Το 66,2% των πρακτόρων πρόβλεψαν ότι τα γενικά έσαδα από την κρουαζιέρα για το 2009 θα είναι τα ίδια ή καλύτερα από το 2008, σχεδόν 30% (29,6%) ανέμεναν κάπως καλύτερα έσοδα φέτος.
  • Το 69,2% των πρακτόρων ανέμεναν τις συνολικές κρατήσεις για αυτό το έτος να κυμαθούν στα ίδια επίπεδα ή και καλύτερα, με ένα ποσοστό 31,1% να αναμένουν κάπως καλύτερα αποτελέσματα το 2009.
  • Μεταξύ των σημαντικότερων παραγόντων που θα οδηογύσαν τους καταναλωτές να κάνουν το 2009 κράτηση για διακοπές κρουαζιέρας θα είναι: ειδικές προσφορές (32,7%), καλή τιμή (29,4%) και καλή αξία (23%).
  • Οι πράκτορες ανέφεραν ότι οι κορυφαίοι λόγοι που η πελατεία τους θα έκλεινε κρουαζιέρες κατά τη διάρκεια του 2009 θα ήταν: καλή αξία (40%) ειδική τιμή (28%), και η προτίμησή τους για τις κρουαζιέρες (11,1%).
  • Κατά τη διάρκεια της φετινής περιόδου, το 54,3% των πρακτόρων ανέφεραν ότι οι κρατήσεις ήταν σε σε καλό επίπεδο, πολύ καλό ή άριστο, το 48,7% θεωρεί ότι τα έσοδα των κρατήσσεων κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου είναι καλά, πολύ καλά ή άριστα.
  • Το 56% των πρακτόρων ανέμεναν αυξήσεις στον όγκο κρατήσεων συγκριτικά με το 2008, ένα 53,8% ανέμενε αυξήσεις στα έσοδα κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου πέρυσι.
  • Για το 60,9% των συμμετεχόντων στην έρευνα, οι καταναλωτές έκλειναν κρουαζιέρες τρεις έως επτά μήνες νωρίτερα, με το 1/3 των πρακτόρων να αναφέρουν ένα “παράθυρο” κράτηση 3-4 μηνών. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με ό,τι συνέβενε πριν λίγους μήνες, όταν οι καταναλωτές αντέδρασαν στην οικονομική κρίση με το να κάνουν κρατήσεις την τελευταία στιγμή.
  • – Για το 24,5% των πρακτόρων, η μέση τιμή των κρουαζιερών που πωλήθηκαν ήταν 1.000-1.500 δολάρια κατά τη διάρκεια της περίοδου, για το 23,2% η μέση τιμή ήταν 751-999 δόλάρια. Μόνο ένα 7,6% ανέφεραν ότι οι μέσες τιμές των κρουαζιερών που πωλήθηκαν ήταν λιγότερο από 500 δολάρια.

    – Για το 60% των πρακτόρων, η τυπική διάρκεια μιας κρουαζιέρας που πωλήθηκε παρέμενε 7 ημέρες, ο μέσος όρος δηλαδή. Το 21,2% των πρακτόρων είπαν η μέση διάρκεια κρουαζιέρων που πούλησαν ήταν 4-6 ημέρες.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024