Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤουριστική ΥποδομήΕνδεχόμενο κατεδάφισης του παλαιού Μουσείου της Ακρόπολης
Ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Πολιτισμού

Ενδεχόμενο κατεδάφισης του παλαιού Μουσείου της Ακρόπολης

Την κατεδάφιση του παλαιού Μουσείου της Ακρόπολης, δεδομένου ότι βρίσκεται στον Ιερό Βράχο ανάμεσα στα μνημεία, ζήτησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστας Καρτάλης. Το αίτημα κατατέθηκε ως ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Πολιτισμού, κ. Παύλο Γερουλάνο

Την κατεδάφιση του παλαιού Μουσείου της Ακρόπολης, δεδομένου ότι βρίσκεται στον Ιερό Βράχο ανάμεσα στα μνημεία<...>, ζήτησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστας Καρτάλης. Το αίτημα κατατέθηκε ως ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Πολιτισμού, κ. Παύλο Γερουλάνο.

“Το κτίσμα του παλαιού Μουσείου πρέπει να κατεδαφιστεί, ώστε να απελευθερωθεί ο μνημειακός χώρος από τις μεταγενέστερες οικοδομικές προσθήκες, που σε κάθε περίπτωση αλλοιώνουν αισθητικά το αρχαιολογικό τοπίο” αναφέρει ο κ. Καρτάλης, σύμφωνα με Το Βήμα, ενώ προσθέτει ότι η παραμονή του κτιρίου θα οδηγήσει στη χρήση του ενδεχομένως και για εμπορικούς σκοπούς (ως κυλικείου ή ως χώρου εστίασης), σύμφωνα με κάποιες προτάσεις.

Στο παλαιό Μουσείο, άδειο σήμερα ύστερα από τη μεταφορά των εκθεμάτων στο νέο Μουσείο Ακρόπολης, έχει προταθεί να λειτουργήσει έκθεση για την ιστορία του Ιερού Βράχου, των μνημείων και των ανασκαφών. Ούτε προϋπολογισμός, όμως, υπάρχει για το έργο ούτε τελική μελέτη, πολλώ δε μάλλον χρήματα. Διαφωνίες εξάλλου προέκυψαν λόγω εκφρασθείσας πρόθεσης για τη λειτουργία αναψυκτηρίου στο παλαιό Μουσείο.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024