Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑυξημένα τα μέτρα ασφαλείας στα διεθνή αεροδρόμια
Αμερικανικό αίτημα προς τις αεροπορικές να εινισχύσουν την ασφάλεια

Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας στα διεθνή αεροδρόμια

Τα μέτρα ασφαλείας στα μεγάλα αεροδρόμια της Ευρώπης και της Β. Αμερικής ενισχύθηκαν, με αίτημα των ΗΠΑ. Τα συμπληρωματικά μέτρα (ασφαλείας) εφαρμόζονται σε ολόκληρο τον κόσμο σε όλες τις πτήσεις προς τις Ηνωμένες Πολιτείες για απροσδιόριστη χρονική περίοδο, ανέφεραν οι…

Τα μέτρα ασφαλείας στα μεγάλα αεροδρόμια της Ευρώπης και της Β. Αμερικής ενισχύθηκαν, με αίτημα των ΗΠΑ. Τα συμπληρωματικά<...> μέτρα (ασφαλείας) εφαρμόζονται σε ολόκληρο τον κόσμο σε όλες τις πτήσεις προς τις Ηνωμένες Πολιτείες για απροσδιόριστη χρονική περίοδο, ανέφεραν οι υπηρεσίες εθνικού συντονισμού κατά της τρομοκρατίας στην Ολλανδία, ανακοινώνοντας ένα αμερικανικό αίτημα προς τις αεροπορικές εταιρείες να εινισχύσουν την ασφάλεια. Τα μέτρα αυτά, τα οποία συνίστανται κυρίως στην έρευνα των επιβατών και σε συμπληρωματικούς ελέγχους στις χειραποσκευές, άρχισαν να εφαρμόζονται από το πρωί του Σαββάτου στην Ολλανδία.

Εκτός από το Aμστερνταμ, από το οποίο αναχώρησε το αεροσκάφος στο οποίο έγινε η αποτραπείσα τρομοκρατική ενέργεια, τα αεροδρόμια της Ρώμης, του Παρισιού, της Στοκχόλμης, των Βρυξελλών και της Βιένης ανακοίνωσαν πολύ γρήγορα μία ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας, έπειτα από την ανακοίνωση παρόμοιων μέτρων από τα μεγάλα αεροδρόμια της Βόρειας Αμερικής.

Στον Καναδά, ο υπουργός Μεταφορών δήλωσε πως εργάζεται με τους αμερικανικανούς ομολόγους του προκειμένου να τεθούν σε εφαρμογή όλα τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας. Aμεσα μέτρα ελήφθησαν και οι εταιρίες ενημέρωσαν τους πελάτες τους για πιθανές καθυστερήσεις.

Στο αεροδρόμιο του Παρισιού, Ρουασί-Σαρλ-ντε-Γκολ, τα μέτρα άρχισαν να ισχύουν από το πρωί του Σαββάτου, από την απογείωση των πρώτων αεροσκαφών με προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες: εκτός από τους αυξημένους ελέγχους, οι επιβάτες υποχρεώθηκαν να καταγράψουν όλες τις χειραποσκευές στο χώρο αποσκευών του αεροσκάφους -με εξαίρεση τις τσάντες χειρός των γυναικών- και να τοποθετήσουν σε διαφανή σακούλα κάθε αντικείμενο -όπως ένα βιβλίο- που μεταφέρουν στο αεροσκάφος, ανέφερε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Όλα τα ιταλικά αεροδρόμια ενίσχυσαν την ασφάλειά τους για τις πτήσεις με προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες και οι έλεγχοι διπλασιάστηκαν στις Βρυξέλλες τουλάχιστον έως τις 30 Δεκεμβρίου, με σωματικούς ελέγχους και ελέγχους αποσκευών. Στο αεροδρόμιο Αρλάντα της Στοκχόλμης τέθηκε σε λειτουργία ένας συμπληρωματικός έλεγχος πριν από την επιβίβαση.

Ο Ισπανός υπουργός Μεταφορών ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου ότι τέθηκαν σε εφαρμογή έκτακτα μέτρα ασφαλείας για τις πτήσεις με προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες με τις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να διασφαλισθεί ότι όλοι οι κανονισμοί και οι διαδικασίες ακολουθούνται στην Ευρώπη.

Στο Λονδίνο, η BAA ζήτησε από τους επιβάτες να εμφανίζονται πριν από την προκαθορισμένη ώρα για τις διαδικασίες καταγραφής και να περιορίσουν τον αριθμό των χειραποσκευών, λόγω της ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας.

Στη Βιένη, οι αυστριακές αρχές ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας για όλες τις πτήσεις με προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι επιβάτες και οι αποσκευές θα ελέγχονται 100%, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

Ισχυρά εκρηκτικά
Τα εκρηκτικά που προσπάθησε να πυροδοτήσει ο Νιγηριανός, που κατηγορείται για απόπειρα να ανατινάξει αμερικανική πτήση από το Aμστερνταμ στο Ντιτρόιτ τα Χριστούγεννα, ήσαν τόσο ισχυρά που θα μπορούσαν να είχαν καταστρέψει το αεροσκάφος, μετέδωσε χθες βράδυ το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, επικαλούμενο μη κατονομαζόμενες πηγές. Ο 23χρονος, ζούσε εκτός Νιγηρίας για ένα διάστημα και επέστρεψε στην πατρίδα του μόλις μια ημέρα πριν από την απόπειρα, ανακοίνωσε η νιγηριανή κυβέρνηση.

“Ο άνθρωπος αυτός ζούσε εκτός της χώρας για ένα μικρό διάστημα. Επέστρεψε στη Νιγηρία στις 24 Δεκεμβρίου και αναχώρησε από τη χώρα την ίδια ημέρα”, δήλωσε η υπουργός Πληροφόρησης της Νιγηρίας. Ο Ουμάρ Φαρούκ Αμπντουλμουταλάμπ, 23 ετών, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανατίναξης του αμερικανικού αεροσκάφους που εκτελούσε την πτήση Αμστερνταμ-Ντιτρόιτ, γιος ενός από τους σημαντικότερους τραπεζίτες της Νιγηρίας, άρχισε το ταξίδι του στο Λάγκος, όπου επιβιβάσθηκε σε πτήση της KLM για το Αμστερνταμ πριν επιβιβαστεί στην πτήση για Ντιτρόιτ στο αεροδρόμιο Σίπολ. Η υπουργός υπογράμμισε ότι έχουν ενισχυθεί τα μέτρα ασφάλειας σε όλα τα αεροδρόμια της Νιγηρίας και ότι οι νιγηριανές υπηρεσίες ασφαλείας συνεργάζονται στενά με τις διεθνείς.

Στη Βρετανία, οι αρχές της χώρας συνεχίζουν να ερευνούν για το εάν ο νεαρός νιγηριανός είχε επαφές με φερόμενους εξτρεμιστές στο βρετανικό έδαφος, ενώ σύμφωνα με το ΒΒC, το οποίο επικαλέσθηκε κυβερνητικές πηγές, οι αρμόδιες βρετανικές αρχές είχαν αρνηθεί το καλοκαίρι να χορηγήσουν νέα βίζα στο νεαρό Νιγηριανό για λόγους ασφαλείας.

Ο 23χρονος Νιγηριανός έζησε στη Βρετανία το διάστημα από το 2005 ως το 2007, καθώς σπούδαζε μηχανικός στο University College London. Από χθες, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Σκότλαντ Γιαρντ έχει διενεργήσει πολλές έρευνες στο κέντρο του Λονδίνου και κυρίως στο πολυτελές κτίριο της Mansfield Street όπου διέμενε ο νεαρός Νιγηριανός.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024