Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ IATA ζητά μαζικά τεστ COVID-19 στις αερομεταφορές αντί καραντίνας
Αερομεταφορές

Η IATA ζητά μαζικά τεστ COVID-19 στις αερομεταφορές αντί καραντίνας

Περίπου το 65% των ταξιδιωτών που ερωτήθηκαν συμφώνησαν ότι δεν πρέπει να απαιτείται καραντίνα εάν ένα άτομο βγει αρνητικό στον COVID-19. Οι ερωτηθέντες συμφώνησαν ότι η εφαρμογή των μέτρων ελέγχου του COVID-19 για όλους τους επιβάτες ήταν αποτελεσματική στο να τους κάνει να νιώθουν ασφαλείς, μετά τη μάσκα.

Η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) ζήτησε την ανάπτυξη και επέκταση γρήγορων, ακριβών, προσιτών, εύχρηστων, κλιμακωτών και συστηματικών τεστ COVID-19 για όλους τους επιβάτες πριν από την αναχώρησή τους, ως εναλλακτική λύση στα μέτρα καραντίνας προκειμένου να ξαναλειτουργήσει η διεθνής αεροπορική συνδεσιμότητα. Η IATA θα συνεργαστεί μέσω του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) και με τις υγειονομικές αρχές για την ταχεία εφαρμογή αυτής της λύσης.

Τα διεθνή ταξίδια μειώθηκαν κατά 92% στα επίπεδα του 2019. Πέρασε πάνω από μισός χρόνος από τότε που η παγκόσμια συνδεσιμότητα καταστράφηκε, καθώς οι χώρες έκλεισαν τα σύνορά τους για να καταπολεμήσουν τον COVID-19. Ορισμένες κυβερνήσεις έχουν ανοίξει προσεκτικά τα σύνορά τους από τότε, αλλά υπήρξε περιορισμένη βελτίωση, καθώς είτε τα μέτρα καραντίνας καθιστούν τα ταξίδια ανέφικτα είτε οι συχνές αλλαγές στα μέτρα κατά του COVID-19 καθιστούν τον ταξιδιωτικό σχεδιασμό αδύνατο.

“Το κλειδί για την αποκατάσταση της ελευθερίας της διασυνοριακής κινητικότητας είναι τα συστηματικά τεστ COVID-19 για όλους τους ταξιδιώτες πριν από την αναχώρηση. Αυτό θα δώσει στις κυβερνήσεις την εμπιστοσύνη να ανοίξουν τα σύνορά τους χωρίς περίπλοκα μοντέλα κινδύνου, που βλέπουν συνεχείς αλλαγές στους κανόνες που επιβάλλονται στα ταξίδια. Τα τεστ σε όλους τους επιβάτες θα δώσουν στους ανθρώπους την ελευθερία τους να ταξιδεύουν με αυτοπεποίθηση. Και αυτό θα φέρει πίσω και εκατομμύρια ανθρώπους πίσω στη δουλειά”, δήλωσε ο Alexandre de Juniac, γενικός διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος της IATA, κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου.

Το οικονομικό κόστος της κατάρρευσης της παγκόσμιας συνδετικότητας καθιστά προτεραιότητα για τις κυβερνήσεις την επένδυση σε μια λύση τεστ, που ανοίγει τα σύνορα. Ο ανθρώπινος και ο παγκόσμιος οικονομικός αντίκτυπος της κρίσης θα παραταθούν εάν η αεροπορική βιομηχανία -από την οποία εξαρτώνται τουλάχιστον 65,5 εκατ. θέσεις εργασίας- καταρρεύσει πριν από τη λήξη της πανδημίας. Και το ποσό της κυβερνητικής στήριξης που απαιτείται για την αποτροπή μιας τέτοιας κατάρρευσης αυξάνεται. Τα ήδη χαμένα έσοδα αναμένεται να ξεπεράσουν τα 400 δισ. δολ. και ο κλάδος αναμένεται να παρουσιάσει καθαρή απώλεια άνω των 80 δισ. δολ. το 2020 – σε ένα πιο αισιόδοξο σενάριο ανάκαμψης από ό,τι στην πραγματικότητα αποκαλύφθηκε.

“Η ασφάλεια είναι κορυφαία προτεραιότητα της αεροπορίας. Είμαστε η ασφαλέστερη μορφή μεταφοράς, επειδή συνεργαζόμαστε ως βιομηχανία με κυβερνήσεις για την εφαρμογή παγκόσμιων προτύπων. Με το οικονομικό κόστος που συνδέεται με το κλείσιμο των συνόρων να αυξάνεται καθημερινά και το δεύτερο κύμα της πανδημίας αν είναι εδώ, η αεροπορική βιομηχανία πρέπει να κάνει επίκληση σε αυτήν την εμπειρογνωμοσύνη για να ενώσει κυβερνήσεις και παρόχους ιατρικών τεστ, ώστε να βρει ένα γρήγορο, ακριβή, προσιτό, εύκολο στη χρήση λύση τεστ, που θα επιτρέψει στον κόσμο να επανασυνδεθεί με ασφάλεια και να ανακάμψει”, δήλωσε ο de Juniac.

Έρευνα κοινής γνώμης, την οποία πραγματοποίησε η IATA, αποκάλυψε ισχυρή υποστήριξη στα τεστ COVID-19 κατά τη διαδικασία ταξιδιού. Περίπου το 65% των ταξιδιωτών που ερωτήθηκαν συμφώνησαν ότι δεν πρέπει να απαιτείται καραντίνα εάν ένα άτομο βγει αρνητικό στον COVID-19.

Η υποστήριξη των επιβατών στα τεστ είναι εμφανής στα αποτελέσματα της έρευνας:

  • Το 84% συμφώνησε ότι πρέπει να απαιτούνται τεστ από όλους τους ταξιδιώτες
  • Το 88% συμφώνησε ότι είναι πρόθυμοι να υποβληθούν σε τεστ στο πλαίσιο της διαδικασίας του ταξιδιού

Εκτός από το άνοιγμα των συνόρων, η έρευνα κοινής γνώμης έδειξε επίσης ότι τα τεστ θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των επιβατών στις αερομεταφορές. Οι ερωτηθέντες της έρευνας συμφώνησαν ότι η εφαρμογή των μέτρων ελέγχου του COVID-19 για όλους τους επιβάτες ήταν αποτελεσματική στο να τους κάνει να νιώθουν ασφαλείς, μετά τη μάσκα. Και, η διαθεσιμότητα ταχείος τεστ COVID-19 είναι μεταξύ των κορυφαίων τριών σημείων που οι ταξιδιώτες θα αναζητήσουν για πειστούν ότι το ταξίδι τους είναι ασφαλές (μαζί με τη διαθεσιμότητα εμβολίου ή θεραπείας για τον COVID-19).

Ολόκληρη η τοποθέτηση του Alexandre de Juniac εδώ.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024