Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομία1ο Φεστιβάλ Κερκυραϊκών Προϊόντων στις 20-21 Μαΐου
Διοργάνωση της Νομαρχίας Κέρκυρας

1ο Φεστιβάλ Κερκυραϊκών Προϊόντων στις 20-21 Μαΐου

Η τελευταία σύσκεψη προετοιμασίας του 1ου Φεστιβάλ Κερκυραϊκών Προϊόντων πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαΐου υπό την προεδρία του νομάρχη κ. Στέφανου Πουλημένου και με τη συμμετοχή εικοσιπέντε παραγωγών που θα εκθέσουν […]

Η τελευταία σύσκεψη προετοιμασίας του 1ου Φεστιβάλ Κερκυραϊκών Προϊόντων πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαΐου υπό την προεδρία του νομάρχη κ. Στέφανου Πουλημένου και<...> με τη συμμετοχή εικοσιπέντε παραγωγών που θα εκθέσουν τα προϊόντα τους σε ισάριθμα περίπτερα. Το 1ο Φεστιβάλ Κερκυραϊκών Προϊόντων διοργανώνεται από τη Νομαρχία με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στην πάνω πλατεία το διήμερο 20 και 21 Μαΐου με ευθύνη της αντινομαρχίας Ανάπτυξης και του αντινομάρχη κ. Μάκη Σκορδίλη.

Στο Φεστιβάλ, συμμετέχουν ντόπιοι παραγωγοί λαδιού, κρασιού, μελιού, σαπουνιού και καλλυντικών με βάση το λάδι, κουμ-κουάτ, συκομαΐδας, διακοσμητικών και χρηστικών σκευών κεραμικής, τυριού φέτας, ξυλόγλυπτων, κερκυραϊκής μπύρας και τσιτσιμπύρας κ.ά.

Μιλώντας στους παραγωγούς – εκθέτες ο Νομάρχης τόνισε μεταξύ άλλων ότι “η πρώτη του είδους αυτή διοργάνωση έρχεται να αναγνωρίσει, να προβάλλει και να αναδείξει τα τοπικά προϊόντα του κόπου και του ιδρώτα, αλλά και των φιλόδοξων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών που αναπτύσσονται στον τόπο μας. Έρχεται να ενθαρρύνει και να στηρίξει τους πρωταγωνιστές μιας νέας προσπάθειας η οποία φέρνει στο προσκήνιο την Κέρκυρα που παράγει και δημιουργεί. Που έχει λάβει τα μηνύματα της εποχής και προσβλέπει με αισιοδοξία στο μέλλον”. Και ο νομάρχης κατέληξε λέγοντας: “Η Νομαρχία Κέρκυρας και εγώ προσωπικά, στεκόμαστε δίπλα σας. Θέλουμε τα προϊόντα σας, όχι μόνο σε μια περίοπτη θέση στα ράφια της αγοράς, αλλά και μια ζεστή θέση στην καρδιά όλων μας. Θέλουμε τα τοπικά προϊόντα να γίνουν και αναπόσπαστο στοιχείο της ταυτότητας του Τουριστικού Προϊόντος της Κέρκυρας. Θέλουμε το `κερκυραϊκό προϊόν` να γίνει συνειδητή απ’ όλους μας επιλογή. Ξεπερνάμε τις δυσκολίες, το παλεύουμε και θα τα καταφέρουμε”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024