Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑ. Ανδρεάδης: Θετικές οι προοπτικές για τον ελληνικό τουρισμό το 2015, παρά τις εκλογές
ΣΕΤΕ

Α. Ανδρεάδης: Θετικές οι προοπτικές για τον ελληνικό τουρισμό το 2015, παρά τις εκλογές

Η υποχώρηση των προκρατήσεων στα τέλη Δεκεμβρίου 2014 (που οφείλεται κυρίως στους φόβους για 'Grexit') αντισταθμίστηκε κατά πρώτον από τις θετικές ειδήσεις για αυξημένη χωρητικότητα στις πτήσεις που έχουν προγραμματιστεί για το 2015, σε σύγκριση με το 2014, για τους περισσότερες ελληνικούς προορισμούς και κατά δεύτερον από μια πολύ ειρηνική εκλογική διαδικασία.

Σε σχόλιό του για τη διεξαγωγή των ελληνικών βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου και με φανερή κατεύθυνση να καθησυχάσει τις διεθνείος τουριστικές αγορές, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ και του Marketing Greece, κ. Ανδρέας Α. Ανδρεάδης τονίζει ότι με την αύξηση της ποιότητας των τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών μας και ανταγωνιστικές τιμές, οι οποίες έχουν βελτιωθεί περαιτέρω με την πρόσφατη υποτίμηση του ευρώ και την πτώση των τιμών του πετρελαίου, είναι σίγουρος ότι η Ελλάδα θα φτάσει -ακόμη και θα ξεπεράσει- τους στόχοι της το 2015.

“Οι βουλευτικές εκλογές είναι μια τακτική διαδικασία όλων των δημοκρατικών χωρών και άπτεται στον ελληνικό λαό να αποφασίσει για την πλέον κατάλληλη κυβέρνηση για τον ίδιο στις 25 Ιανουαρίου. Ταυτόχρονα, είναι επίσης σαφές ότι μεγάλο μέρος της κάλυψης των διεθνών Μέσων Ενημέρωσης για αυτές τις εκλογές έχει δημιουργήσει έναν ‘αέρα’ αβεβαιότητας στη διεθνή κοινή γνώμη σχετικά με την Ελλάδα. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, παρά τα εμπόδια αυτά, οι προοπτικές για τον ελληνικό τουρισμό το 2015 παραμένουν θετικές”, σημειώνει ο κ. Ανδρεάδης. “Η υποχώρηση των προκρατήσεων στα τέλη Δεκεμβρίου 2014 (που οφείλεται κατά μεγάλο μέρος στους αναφερόμενους φόβους για ‘Grexit’) αντισταθμίστηκε κατά πρώτον από τις θετικές ειδήσεις για αυξημένη χωρητικότητα στις πτήσεις που έχουν προγραμματιστεί για το 2015 σε σύγκριση με το 2014, για τους περισσότερες ελληνικούς προορισμούς και κατά δεύτερον από μια πολύ ειρηνική εκλογική διαδικασία.

Η μείωση των τουριστών από τη Ρωσία το περασμένο έτος, μια μείωση λιγότερη από 10%, δε σταμάτησε την Ελλάδα από το υποδεχθεί ρεκόρ επισκεπτών το 2014, δηλαδή 21,5 εκατ. τουρίστες (αύξηση 20% σε σχέση με το 2013) – αριθμός στον οποίο μπορεί να προστεθούν επιπλέον 2,5 εκατ. αφίξεις κρουαζιερόπλοιων“.

“Ως εκ τούτου”, καταλήγει ο πρέοδρος του ΣΕΤΕ, “οραματιζόμαστε ότι η χώρα θα καταλάβει είναι και πάλι με άνεση μια θέση ανάμεσα στους κορυφαίους 15 τουριστικούς προορισμούς του κόσμου, όπως αυτοί κατατάσσονται από τον UNWTO (Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού). Με την αύξηση της ποιότητας των τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών μας και ανταγωνιστικές τιμές, οι οποίες έχουν βελτιωθεί περαιτέρω με την πρόσφατη υποτίμηση του ευρώ και την πτώση των τιμών του πετρελαίου, είμαστε σίγουροι ότι θα είμαστε σε θέση να φτάσούν -ακόμη και να ξεπεράσουμε- τους στόχοι μας το 2015″.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024