Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΤο αεροσκάφος της AirAsia εξερράγη πριν συντριβεί στη θάλασσα;
Αεροπορικές εταιρείες

Το αεροσκάφος της AirAsia εξερράγη πριν συντριβεί στη θάλασσα;

Η ανάλυση των συντριμμιών από εμπειρογνώμονες υποδηλώνει ότι το αεροσκάφος κομματιάστηκε στον αέρα.

Το αεροσκάφος της AirAsia, με 162 επιβαίνοντες, εξερράγη πριν συντριβεί στη θάλασσα της Ιάβας εκτιμούν εμπειρογνώμονες που εξέτασαν ένα από τα μαύρα κουτιά.

Όπως ανακοινώθηκε χθες, η ανάλυση των συντριμμιών υποδηλώνει ότι το αεροσκάφος κομματιάστηκε στον αέρα, επειδή η καμπίνα δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στην απότομη μεταβολή της πίεσης που προκαλείται από την απότομη πτώση, αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ.

“Η ανάλυσή μου, με βάση τα συντρίμμια που έχουν εντοπιστεί και άλλα ευρήματα, παραπέμπει στο ότι στο αεροσκάφος σημειώθηκε έκρηξη πριν από την πρόσκρουσή του στην επιφάνεια της θάλασσας”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Suryadi Bambang Supriyadi, συντονιστής επιχειρήσεων της Εθνικής Υπηρεσίας Έρευνας και Διάσωσης.

Από την πλευρά του, εμπειρογνώμονας της Εθνικής Επιτροπής Ασφάλειας των Μεταφορών της Ινδονησίας δήλωσε στο Reuters ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτό το σενάριο.

Το αεροσκάφος της AirAsia εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 28 Δεκεμβρίου 2014, με τις αρχές να αποδίδουν την συντριβή του στις κακές καιρικές συνθήκες. Τα μαύρα κουτιά εντοπίστηκαν στη θάλασσα της Ιάβας την περασμένη Κυριακή, 11 Ιανουαρίου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024