Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑνοικτός διάλογος για το θέμα της παραλίας της Καλαμαριάς

Ανοικτός διάλογος για το θέμα της παραλίας της Καλαμαριάς

Ανοικτό διάλογο είχε ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος, στο πλαίσιο των περιοδειών του στο Νομό Θεσσαλονίκης, με τους δημότες του Δήμου Καλαμαριάς για το θέμα της παραλίας…

Ανοικτό διάλογο είχε ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος, στο πλαίσιο των περιοδειών του στο Νομό Θεσσαλονίκης, με τους δημότες<...> του Δήμου Καλαμαριάς για το θέμα της παραλίας.

Δεν είναι δυνατό να παραμένει η παραλία της Καλαμαριάς ως μια αποκλεισμένη νησίδα. Ο ΕΟΤ έχει την ευθύνη να σταθεί απέναντι στις ανάγκες της περιοχής και να κάνει προτάσεις. Γι` αυτό ζητήσαμε να υπάρξει διάλογος και να κατατεθούν προτάσεις, οι οποίες θα προσβλέπουν στη σημαντική αξιοποίηση της περιοχής. Η πρόταση του δήμου περιέχει μια σειρά από δεσμεύσεις, που είναι απόλυτα σεβαστές και με τις οποίες συμφωνούμε. Η ΕΤΑ, ως η εταιρία που εκμεταλλεύεται στο όνομα του ΕΟΤ την ιδιοκτησία αυτή του δημοσίου, θα καταθέσει ένα Σχέδιο Σταθερής Συνεργασίας για την αξιοποίηση της περιοχής, με συνευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το γεγονός ότι η ΕΤΑ πρόκειται να εισαχθεί στο χρηματιστήριο κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2004, δεν σημαίνει ότι αποκτά παραπάνω δικαιώματα από ό,τι πριν. Δεσμεύομαι να καταθέσω όλα τα στοιχεία, ώστε να γίνει ξεκάθαρο ποιος έχει την ιδιοκτησία, ποίος είναι νόμιμος, παράνομος ή οτιδήποτε άλλο. Είμαστε υπέρ της ήπιας αξιοποίησης. Ωστόσο, θέλουμε να υπάρξει λύση που θα εγγυηθεί την ποιότητα της αναβάθμισης. Για ολόκληρη την πλαζ υπάρχει ανάγκη συνολικής μελέτης και αναθεώρησης, με ριζική αναδιάταξη δυνάμεων. Οι ακτές πρέπει να είναι ελεύθερες σε όλους τους πολίτες. Ποτέ δε μιλήσαμε για εκμετάλλευση με εισιτήριο. Η όποια παρέμβαση θα γίνει με συμφωνία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.”, τόνισε στην ομιλία του ο υπουργός.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024