Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑπαντήσεις της αστυνομικής αρχής στα αιτήματα της ΕΞΑ

Απαντήσεις της αστυνομικής αρχής στα αιτήματα της ΕΞΑ

Απαντήσεις πήρε από την αρμόδια αστυνομική αρχή η Ένωση Ξενοδόχων Αττικής σε μια σειρά αιτημάτων της που αφορούσας στα εξής: Περί κατάργησης της διπλής θεώρησης του βιβλίου πελατών από την […]

Απαντήσεις πήρε από την αρμόδια αστυνομική αρχή η Ένωση Ξενοδόχων Αττικής σε μια σειρά αιτημάτων της που<...> αφορούσας στα εξής:

Περί κατάργησης της διπλής θεώρησης του βιβλίου πελατών από την Ελληνική Αστυνομία

Από την διάταξη της παρ. 1 του άρθρου 4 της 8/1999 Αστυν. Διάταξης δεν προκύπτει η υποχρέωση για διπλή θεώρηση του υπόψη βιβλίου, αφού δίνεται εναλλακτικά η δυνατότητα θεώρησής του από την Αστυνομία ή Φορολογική Αρχή.

Περί απαγόρευσης στάθμευσης των οχημάτων έμπροσθεν των ξενοδοχείων ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων 2004

Η τυχόν υλοποίηση του ζητήματος αυτού εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει μείζονα κυκλοφοριακά προβλήματα στα κεντρικά οδικά δίκτυα της πόλης και κατά συνέπεια δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Επιπλέον σας υπενθυμίζουμε ότι το ζήτημα αυτό εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Δ.ΜΕ.Ο/ΥΠΕΧΩΔΕ που ήδη έχει αρμοδίως ενημερωθεί.

Παρά τις απόψεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών, η ΕΞΑ συνεχίζει τις προσπάθειές της προς πάση κατεύθυνση με σκοπό να δοθεί τελεσίδικη λύση στο μείζον αυτό πρόβλημα.

Περί ενημέρωσης και επιμόρφωσης των ξενοδόχων σε ζητήματα σχετικά με την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων 2004

Τα μέτρα που θα εφαρμοσθούν είναι τα εξής: Ο σχεδιασμός ασφάλειας των ξενοδοχείων Ολυμπιακού ενδιαφέροντος προβλέπει μέτρα ασφάλειας σε 213 ξενοδοχεία του Νομού Αττικής. Σε 9 από αυτά θα εγκατασταθεί κατά την επιχειρησιακή φάση των αγώνων, αυτόνομη Διοίκηση Ολυμπιακής Ασφάλειας (ΟΚΑΕ), σε 20 από αυτά θα αναπτυχθούν περιορισμένες αστυνομικές δυνάμεις (σε 24ωρη βάση), στα δε υπόλοιπα η επίβλεψη και επιτήρηση ασφάλειας θα πραγματοποιείται από πεζές και εποχούμενες περιπολίες.

Περί του ζητήματος της αστυνόμευσης του Κέντρου της Αθήνας και Αρχαιολογικών χώρων

Για το θέμα αυτό από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Α. λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού. Ειδικότερα, διατίθενται σε καθημερινή βάση πεζές και εποχούμενες περιπολίες Τάξης και Ασφαλείας που καλύπτουν και την εγκληματικότητα των Ξενοδοχείων και του προσωπικού αυτών, που κατά το τελευταίο εξάμηνο έχει μειωθεί σημαντικά. Παράλληλα δε δραστηριοποιούνται και δυνάμεις της Aμεσης Δράσης και της Δ/νσης Τροχαίας για την εξασφάλιση της κυκλοφοριακής ομαλότητας, έλεγχο των σταθμεύσεων κ.λπ. Πλέον δε των ανωτέρω για τις περιοχές με αυξημένα προβλήματα εγκληματικότητας (Μεταξουργείο, Aγιος Παύλος, Aγιος Κων/νος, πλατεία Βάθη) έχουν εκπονηθεί και εφαρμόζονται προγράμματα ενισχυτικής δράσης, με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024