Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΗ Starwood ανακοινώνει το πρώτο ξενοδοχείο W στην Ευρώπη

Η Starwood ανακοινώνει το πρώτο ξενοδοχείο W στην Ευρώπη

Η ξενοδοχειακή αλυσίδα W κάνει το ντεμπούτο της στην Ευρώπη με ένα παραθαλάσσιο ξενοδοχείο 475 δωματίων στη Βαρκελώνη της Ισπανίας. Σχεδιασμένο να ανοίξει το 2008, το W Barcelona σχεδιάστηκε από […]

Η ξενοδοχειακή αλυσίδα W κάνει το ντεμπούτο της στην Ευρώπη με ένα παραθαλάσσιο ξενοδοχείο 475 δωματίων στη<...> Βαρκελώνη της Ισπανίας. Σχεδιασμένο να ανοίξει το 2008, το W Barcelona σχεδιάστηκε από τέσσερεις από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρίες σε συμμετοχή – FCC Constructions S.A., COMSA, OHL S.A. και Sacresa – και με ειδικό μακροπρόθεσμο συμβόλαιο με τις Λιμενικές Αρχές της Βαρκελώνης. Ο φημισμένος Ισπανός αρχιτέκτονας Ricardo Bofill, του οποίου τα παγκοσμίως γνωστά κτίρια συμπεριλαμβάνουν αρχιτεκτονικές εικόνες στο Σικάγο, το κτίριο των κεντρικών γραφείων της εταιρίας Shisheido στο Τόκυο και τα κτίρια των κεντρικών γραφείων της εταιρίας Cartier και Christian Dior στο Παρίσι, θα σχεδιάσει το ξενοδοχείο.

Το W Barcelona θα βρίσκεται στην περιοχή Nova Bocana (τη “νέα είσοδο”) του Λιμανιού της Βαρκελώνης, το οποίο θα αποτελέσει την “πύλη” του κέντρου της ιστορικής πόλης προς τη Μεσόγειο. Το W Barcelona θα ξεπροβάλει ως νεοτεριστική εικόνα πάνω από τη Μεσόγειο, και θα αποτελέσει τη βάση σε μία περιοχή ανάπλασης και ανοικοδόμησης κτιρίων γραφείων και διασκέδασης υψηλών προδιαγραφών. Με την υπόσχεση μίας πρωτοποριακής αρχιτεκτονικής και σχεδιασμού, την επιβλητική παρουσία του στην εκπληκτική ακτή και την πόλη της Βαρκελώνης, συνδυάζοντας το στυλ και τη φιλοξενία για τα οποία φημίζονται τα W, το W Barcelona αναμένεται να ενισχύσει το προφίλ των W παγκοσμίως και να θέσει νέο σημείο αναφοράς στο ξενοδοχειακό design στην Ευρώπη.

“Για περισσότερο από πέντε χρόνια αναζητούσαμε την κατάλληλη ευκαιρία για να λανσάρουμε την W στην Ευρώπη. Η Βαρκελώνη είναι μία από τις λίγες πόλεις στον κόσμο όπου η Starwood δεν είχε παρουσία. Το W Barcelona είναι η τέλεια είσοδος για μας,” σημείωσε ο ιδρυτής της W και Πρόεδρος της Starwood, Barry Sternlicht. “Η Βαρκελώνη είναι μία από τις πιο συναρπαστικές πόλεις του κόσμου. Η ομάδα μας, ο μεγαλοφυής Ricardo Bofill, οι ντόπιοι ιδιοκτήτες μας, καθώς και το W προσωπικό μας μοιράζονται το ίδιο πάθος για την ίδρυση ενός ξενοδοχείου που θα γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία αναφοράς της Βαρκελώνης, αλλά και ένα ξενοδοχείο άξιο παγκόσμιας αναγνώρισης.”

“Τα W είναι η πιο συναρπαστική ξενοδοχειακή αλυσίδα στον κόσμο, σήμερα. Ανυπομονούμε να συστήσουμε την Ευρωπαϊκή αγορά στο μοναδικό στυλ της αλυσίδας, το οποίο θα αρμόζει απόλυτα στη Βαρκελώνη, μία πόλη γνωστή για την εξέλιξη και την ομορφιά της,” είπε ο Roland Voss Πρόεδρος της Starwood Ευρώπης, Αφρικής και Μέσης Ανατολής. O Voss συνέχισε “Διαθέτουμε μακριά ιστορία στην Ισπανία και ένα λαμπρό μέλλον. Η Starwood ανοίγει περισσότερα ξενοδοχεία στην Ισπανία, από οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που φέρνουμε τη νεότερη αλυσίδα μας σε μία εξέχουσα τοποθεσία, μίας χώρας που εδώ και καιρό την αποκαλούμε σπίτι μας.”

Όταν λειτουργήσει, το W Barcelona θα διαθέτει συναρπαστικές δυνατότητες δείπνου, νυχτερινής και κάθε είδους διασκέδασης για τις οποίες η αλυσίδα φημίζεται, συμπεριλαμβάνοντας ένα roof top bar, μεγάλο spa, εσωτερική και εξωτερική πισίνα, πολλά επισιτιστικά τμήματα καθώς και ένα κατάστημα. Το ξενοδοχείο θα διαθέτει επίσης εκτεταμένες δυνατότητες για meetings και συνέδρια.

Ο Sternlicht είπε πως ανυπομονεί να ανακοινώσει περισσότερες W συμφωνίες στη Ευρώπη στο κοντινό μέλλον, αναφέροντας το Λονδίνο, τη Ρώμη και το Παρίσι ως πιθανές πόλεις. Η W, η γρηγορότερα αναπτυσσόμενη ξενοδοχειακή αλυσίδα στυλ στον κόσμο, θα ανοίξει δύο διεθνή ξενοδοχεία τους ερχόμενους μήνες, το W Seoul Walkerhill τον Ιούλιο και το W Montreal το Σεπτέμβριο. Το W Maldives-Fesdhu, το πρώτο παραθαλάσσιο W, αναμένεται να ανοίξει το 2005, ακολουθεί το W Dallas το 2006 και το W Fort Lauderdale το 2007. Σήμερα υπάρχουν 18 W Ξενοδοχεία στη Νέα Υόρκη, το Σικάγο, το Λος Aντζελες, το Σαν Φρανσίσκο, το Σιάτλ, τη Χονολουλού, το Σίλικον Βάλεϋ, την Ατλάντα, το Σαν Ντιέγκο, το Σίδνεϋ και την Πόλη του Μεξικό.

Η Starwood έχει μία επιβλητική παρουσία στην Ισπανία, προσμετρώντας στο χαρτοφυλάκιό της μεγάλα ξενοδοχεία όπως το The Westin Palace Madrid, το Hotel Alfonso XIII, ένα Westin Ξενοδοχείο στη Σεβίλλη και το Mardavall Hotel and Spa στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα (The Luxury Collection). Η ανακοίνωση του W Barcelona έρχεται μερικές μέρες πριν από τη λειτουργία του Sheraton Bilbao, σχεδιασμένο από τον Μεξικανό αρχιτέκτονα Ricardo Legorreta, δίπλα στο γνωστό Μουσείο Guggenheim Bilbao. Υπάρχουν ακόμη πέντε ξενοδοχεία της Starwood υπό κατασκευή στην Ισπανία, συμπεριλαμβανομένου και του Hotel Marques de Riscal στην περιοχή κρασιού Rioja, σχεδιασμένο από τον Frank Gehry. Το W Barcelona θα είναι το πρώτο παγκόσμιο ξενοδοχείο-γίγαντας στην Καταλανική πρωτεύουσα. Η εταιρία έχει εδώ και καιρό κάνει έντονη την παρουσία της εκεί, και το W Barcelona θα σφραγίσει το κρίσιμο κενό διακίνησης για την Starwood στην Ευρώπη.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024