Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήStarwood: 35 νέα ξενοδοχεία στη Μέση Ανατολή μέχρι το 2017
Ξενοδοχεία

Starwood: 35 νέα ξενοδοχεία στη Μέση Ανατολή μέχρι το 2017

Με μια παρουσία αυτή τη στιγμή 46 ξενοδοχείων και πάνω από 13.000 δωματίων, η περιοχή αυτή του κόσμου αποτελεί το κλειδί για τη στρατηγική παγκόσμιας επέκτασης της Starwood και συνεχίζει να είναι μία από τις πιο ραγδαία αναπτυσσόμενες αγορές για την εταιρεία.

Κατά τη διάρκεια του Arabian Hotel Investment Conference (AHIC) που διεξήχθη αυτές τις μέρες στο Ντουμπάι, η Starwood Hotels & Resorts Worldwide ανακοίνωσε ότι θα λειτουργήσει 35 νέα ξενοδοχεία στη Μέση Ανατολή στα επόμενα τρία χρόνια, επεκτείνοντας το χαρτοφυλάκιο της σε πάνω από 80 ξενοδοχεία. Η Starwood θα ανοίξει 7 νέα ξενοδοχεία στη Μέση Ανατολή μόνο φέτος, σε καθιερωμένες και γρήγορα αναπτυσσόμενες αγορές, όπως είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ιράκ και το Μπαχρέϊν. Με μια παρουσία αυτή τη στιγμή 46 ξενοδοχείων και πάνω από 13.000 δωματίων, η περιοχή αυτή του κόσμου αποτελεί το κλειδί για τη στρατηγική παγκόσμιας επέκτασης της Starwood και συνεχίζει να είναι μία από τις πιο ραγδαία αναπτυσσόμενες αγορές για την εταιρεία.


Frits van Paasschen, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Starwood Hotels & Resorts Worldwide.

“Η αύξηση του πλούτου και της ακόμα μεγαλύτερης πάγκοσμιας συνδεσιμότητας οδηγούν νέα πρότυπα και απαιτήσεις για ταξίδια, δημιουργώντας μία μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης για τον κλάδο μας” είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Frits van Paasschen. “Με την καθιερωμένη παρουσία της Starwood, με τοπικές ομάδες και δυνατές σχέσεις στη Μέση Ανατολή, τις οποίες εμβαθύναμε περαιτέρω κατά τη διάρκεια της μετεγκατάστασης των κεντρικών μας γραφείων στο Ντουμπάι τον προηγούμενο χρόνο, είμαστε στη μοναδική θέση να επωφεληθούμε από αυτές τις τάσεις”.

Η Starwood συνεχίζει τη δυναμική της επέκταση στα ΗΑΕ και τη Σαουδική Αραβία και επανεισέρχεται στο Ιράκ
Νωρίτερα αυτόν το χρόνο, η Starwood σημάδεψε την είσοδό της στο Εμιράτο του Ajman με το άνοιγμα του Ajman Saray, a Luxury Collection Resort. Η εταιρεία συνεχίζει να δυναμώνει την παρουσία της στο Ντουμπάι και θα ανοίξει τον Σεπτέμβριο ένα νέο ξενοδοχείο Sheraton στο Sheikh Zayed Road, σηματοδοτώντας το 15ο ξενοδοχείο της Starwood στο Ντουμπάι όντας η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για την εταιρεία πίσω μόνο από τη Νέα Υόρκη, η οποία έχει 21 ξενοδοχεία. Τα ΗΑΕ αποτελούν την ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά για την εταιρεία στη Μέση Ανατολή με σχέδια να αποκτήσει περισσότερα από 30 Starwood ξενοδοχεία μέχρι το 2017.

Η Starwood διαθέτει 10 ξενοδοχεία στη Σαουδική Αραβία με ακόμα 8 να ακολουθούν. Οι προσεχείς επεκτάσεις στο βασίλειο περιλαμβάνουν 3 νέα ξενοδοχεία στη Μέκκα – Sheraton, Westin και Four Points by Sheraton – προσθέτοντας περίπου 1.500 δωμάτια στην ιερή πόλη. Η επωνυμία Aloft θα κάνει ντεμπούτο στη Σαουδική Αραβία με το Aloft Riyadh το 2015.

Συνεχίζοντας για να αξιοποιήσει την πρωτοπόρα επωνυμία Sheraton, η Sheraton θα επανεισέλθει στο Ιράκ μετά από 2 δεκαετίες με το άνοιγμα-ορόσημο του Sheraton Dohuk τον Οκτώβριο. Η Starwood θα ανοίξει επίσης 3 ξενοδοχεία στο Erbil με τις επωνυμίες της Sheraton, Aloft και Four Points by Sheraton μέχρι το 2017.

Οι ανακαινίσεις ξενοδοχείων επιταχύνουν το ρυθμό ανάπτυξης της Starwood
Ακολουθώντας τις επιτυχημένες ανακαινίσεις του τελευταίου έτους του Sheraton Dubai Mall of the Emirates και του Four Points by Sheraton Riyadh Khaldia, η εταιρεία θα αποκαλύψει 3 νέες ανακαινίσεις το 2014. Το άνοιγμα τον Ιούλιο του The Westin Bahrain City Centre και του Le Meridien Bahrain City Centre, θα συματοδοτήσουν το ντεμπούτο των δύο φιρμών στο Μπαχρέϊν. Το Grand Hills, a Luxury Collection Resort, Broumana θα είναι το πρώτο Luxury Collection ξενοδοχείο στο Λίβανο όταν θα ανοίξει το Νοέμβριο μετά από εκτεταμένη ανακαίνιση.

“Η σταθερή μας ακολουθία των νέων ξενοδοχείων και των ανακαινίσεων στη Μέση Ανατολή αντιπροσωπεύει τις μεγάλες ευκαιρίες ανάπτυξης που προσφέρει η περιοχή για τις εννέα φίρμες μας” είπε ο Simon Turner, πρόεδρος της Global Development. “Έχουμε δει μια σημαντική αλλαγή στο χαρτοφυλάκιό μας από τα κυρίως πολυτελή ξενοδοχεία σε μία περισσότερο ισορροπημένη μίξη σήμερα, με τη συνεχή ανάπτυξη των πολυτελών μας και μη φιρμών. Η ανάπτυξή μας σε αυτή την σημαντική αγορά καταδεικνύει την εμπιστοσύνη που έχουν οι ιδιοκτήτες στις παγκοσμίου κλάσεως φίρμες μας και το ενδιαφέρον να ενταχθούν στο δίκτυο διανομής της Starwood και στο παγκοσμίως αναγνωρισμένο πρόγραμμα πίστης”.

Η Starwood μεγαλώνει το πολυτελές -και μη- “χαρτοφυλάκιό” της πάνω από 50%
Η Starwood βλέπει τη ραγδαία ανάπτυξη της μοντέρνας και με ξεχωριστό design φίρμας της, της W Hotels. Ακολουθώντας την επιτυχημένη έναρξη της φίρμας στην περιοχή με το άνοιγμα του W Doha το 2009, η Starwood σχεδιάζει να ανοίξει 5 ακόμα W Hotels στη Μέση Ανατολή, 2 στο Ντουμπάι και από ένα στο Abu Dhabi, στο Muscat και στο Amman τα επόμενα χρόνια. Αυτά μαζί με τα επερχόμενα ξενοδοχεία St. Regis και Luxury Collection θα υπερδιπλασιάσουν το πολυτελές ίχνος της Starwood στην περιοχή μέχρι το 2017.

Οι μεσαίας αγοράς φίρμες της Starwood Four Points by Sheraton και Aloft συνεχίζουν την επέκτασή τους στη Μέση Ανατολή όπου υπάρχει μεγάλη ζήτηση για αξιόπιστη και οικονομικά προσιτή φιλοξενία. Η εταιρεία θα υπερδιπλασιάσει το χαρτοφυλάκιό της στη μεσαία αγορά στην περιοχή με το άνοιγμα 6 νέων Aloft hotels στο Ιράκ, στη Σαουδική Αραβία και στα ΗΑΕ.

Συνεχής ενίσχυση και επέκταση των πολυτελών brands
Οι πολυτελείς φίρμες της Starwood – Sheraton, Le Meridien και Westin – αντιπροσωπεύουν σχεδόν το μισό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας στη Μέση Ανατολή. Η Sheraton ηγείται αυτής της επέκτασης με 7 ξενοδοχεία υπό κατασκευή. Τα προσεχή ανοίγματα περιλαμβάνουν καθιερωμένους και αναδυόμενους προορισμούς όπως τα ΗΑΕ, η Σαουδική Αραβία, το Ιράκ, το Τατζικιστάν και το Πακιστάν. Η Westin θα υπερτριπλασιάσει την παρουσία της στη Μέση Ανατολή μέχρι το 2017.

Καθώς η Starwood συνεχίζει την επέκτασή της στη Μέση Ανατολή, η εταιρεία εστιάζει επίσης στην αναβάθμιση ενός τετάρτου από τα ξενοδοχεία της στην περιοχή, πρωτίστως οι φίρμες Sheraton και Le Meridien. Πρόσφατα ανακαινισμένα ξενοδοχεία είναι τα Sheraton Dubai Creek Hotel & Towers, Le Royal Meridien Beach Resort & Spa and Le Meridien Mina Seyahi Beach Resort & Marina in Dubai, καθώς και το Le Royal Meridien Abu Dhabi. Η Starwood πρόσφατα πρόσθεσε 200 δωμάτια στο Le Meridien Dubai Hotel & Conference Centre.

“Μαζί με τους συνεργάτες μας συνεχίζουμε να κάνουμε σημαντικές επενδύσεις για να ενισχύσουμε τα ξενοδοχεία μας στην περιοχή” είπε ο Michael Wale, πρόεδρος Ευρώπης, Αφρικής και Μέσης Ανατολής. “Αυτές οι ανακαινίσεις θα εξασφαλίσουν τα τελευταία στάνταρντς για τις φίρμες μας, συμπληρώνοντας την προσωποποιημένη εξυπηρέτηση και τις διακριτικές εμπειρίες που προσφέρουμε ώστε να διατηρήσουμε την ηγετική μας θέση στην ανταγωνιστική αγορά της Μέσης Ανατολής”.


Στη φωτογραφία, το ξενοδοχείο Ajman Saray, a Luxury Collection Resort
.


Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024