Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔιατοπική συνεργασία επιχειρηματιών υπαίθρου στο Νέο Παντελεήμονα Πιερίας
Στις 22-23 Ιουνίου 2010

Διατοπική συνεργασία επιχειρηματιών υπαίθρου στο Νέο Παντελεήμονα Πιερίας

Στις 22-23 Ιουνίου 2010, στο Νέο Παντελεήμονα Πιερίας, θα φιλοξενηθεί η ανοικτή Διατοπική Συνάντηση Επιχειρήσεων Υπαίθρου για επιχειρηματίες της υπαίθρου από τη Χαλκιδική, την Ημαθία, τις Σέρρες και βέβαια από […]

Στις 22-23 Ιουνίου 2010, στο Νέο Παντελεήμονα Πιερίας, θα φιλοξενηθεί η ανοικτή Διατοπική Συνάντηση Επιχειρήσεων Υπαίθρου για επιχειρηματίες της υπαίθρου<...> από τη Χαλκιδική, την Ημαθία, τις Σέρρες και βέβαια από την Πιερία, με φροντίδα του Απόστολου και της Aννας Μακροβασίλη (ξενώνας και ταβέρνα Chalet Castello).

Η διαμόρφωση ενός τουριστικού προορισμού και η από κοινού προβολή μιας περιοχής γίνονται όλο και περισσότερο απαραίτητοι, ενώ η συνεργασία για την λειτουργία της ταυτότητας μιας περιοχής, ως συγκριτικού πλεονεκτήματος, προβάλλει ως μονόδρομος, ιδιαίτερα για τις μικρές, οικογενειακού μεγέθους μονάδες της υπαίθρου. Ξενώνες με τοπικό χρώμα και εξυπηρέτηση με παραδοσιακή φιλοξενία, ταβέρνες και εστιατόρια με παραδοσιακή γαστρονομία, εργαστήρια με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα (τρόφιμα και τεχνήματα) που τα επεξεργάζονται με παραδοσιακές συνταγές, καταστήματα πώλησης μόνο τοπικών φημισμένων προϊόντων, αγρότες που παράγουν φημισμένα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα, αγρότες και άλλοι που προσφέρουν αγροτουρισμό, ή αγροτικές απασχολήσεις, ή μαθήματα τοπικής γαστρονομίας, ή ξεναγήσεις, ή συμμετοχή σε πανηγύρια, η ακόμα και παροχείς πληροφοριών για επενδυτικές ευκαιρίες, ακόμα και κάθε ένας που θέλει ή ήδη δραστηριοποιείται στην ύπαιθρο θα μπορούσε να είναι στο ανοιχτό μέρος της συνάντησης ανταλλαγής εμπειριών, το βράδυ της Τρίτης 22 Ιουνίου 2010, στις 20.00, στο Chalet Castello.

Στην πανηγυρική εκδήλωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για τα ΟΠΑΑΧ και το LEADER, στην Θεσσαλονίκη, στις 7/6/2010, αναφέρθηκε ότι τα χρήματα για τους αγρότες και την αγροτική ανάπτυξη περιλαμβάνουν τα εξής: 1. Στρατηγικές τοπικής ανάπτυξης, 2. Συνεργασία και 3. Δαπάνες λειτουργίας-απόκτηση δεξιοτήτων.

1. Μέσω παρεμβάσεων που αφορούν στρατηγικές τοπικής ανάπτυξης επιδιώκεται:
– η προώθηση αναπτυξιακών πρωτοβουλιών που σχεδιάζονται-γίνονται τοπικά
– η βελτίωση της ποιότητας ζωής στην ύπαιθρο
– η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, & η δημιουργία θέσεων απασχόλησης
– η αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων και η καλύτερη πρόσβασή τους στην αγορά
– η προστασία και ανάδειξη φυσικών και πολιτιστικών πόρων
– η αύξηση της προστιθέμενης αξίας των γεωργικών και δασοκομικών προϊόντων
– η διαφοροποίηση προς μη γεωργικές δραστηριότητες
– η ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων
– Διατήρηση και αναβάθμιση της αγροτικής κληρονομιάς (παρεμβάσεις για διατήρηση-αναβάθμιση περιοχών, πολιτιστικών χαρακτηριστικών και τοπίου της αγροτικής υπαίθρου, μουσεία κ.λπ.).

2. Μέσω της συνεργασίας ενισχύεται η εφαρμογή κοινής δράσης είτε μεταξύ περιοχών της χώρας είτε με χώρες άλλων κρατών – μελών ή τρίτων χωρών.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024