Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔιεύρυνση της απόφασης για τους πυρόπληκτους ζητούν οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας
Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας

Διεύρυνση της απόφασης για τους πυρόπληκτους ζητούν οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υφυπουργό Οικονομίας & Οικονομικών, κ. Νίκο Λέγκα και την Γενική Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής, κα Ιουλία Αρμάγου, απέστειλε την περασμένη Παρασκευή, 29 Αυγούστου, η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, ζητώντας την ένταξη επιχειρήσεων και των όμορων δημων στις ευνοϊκές ρυθμίσεις…

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υφυπουργό Οικονομίας & Οικονομικών, κ. Νίκο Λέγκα και την Γενική Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής, κα Ιουλία Αρμάγου, απέστειλε την περασμένη Παρασκευή, 29 Αυγούστου, η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, ζητώντας<...>την ένταξη επιχειρήσεων και των όμορων δημων στις ευνοϊκές ρυθμίσεις απόφασης του Υπουργείου Οικονομικών για τους πυρόπληκτους του 2007.

Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου, παρέχονται εγγυήσεις Δημοσίου προς τις Τράπεζες για τις ρυθμίσεις οφειλών και τη χορήγηση κεφαλαίων κίνησης των επιχειρήσεων και επαγγελματιών, που είναι εγκατεστημένες και λειτουργούν στο Νομό Μαγνησίας και συγκεκριμένα στους δήμους Αργαλαστής και Αφετών καθώς και στους οικισμούς Αγίας Παρασκευής, Ζορμιάδων, Πόρων και Τρούλου του δήμου Σκιάθου, που επλήγησαν από τις πυρκαγιές τους έτους 2007.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει στην επιστολή της η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, “είναι μείζονος σημασίας να διευκρινιστεί ότι οι περιοχές που επλήγησαν τουριστικά από την πυρκαγιά δεν είναι μόνο οι δήμοι που αναφέρονται στην απόφαση αλλά και οι όμοροι τους δήμοι. Συγκεκριμένα, ο δήμος Σηπιάδος, η κοινότητα Τρικερίου, ο δήμος Μηλεών, ο δήμος Μουρεσίου, ο δήμος Ζαγοράς και ο δήμος Πορταριάς, καθώς το τουριστικό προϊόν δεν οριοθετείται σε διοικητικά όρια και η ζημιά που έγινε αφορά όλους”.

Χαρακτηριστικά η Ένωση, μεταξύ άλλων, αναφέρει στην επιστολή της:

“Δυστυχώς η πολύ μεγάλη δημοσιότητα που έλαβε το θέμα της πυρκαγιάς το 2007 έδωσε αρνητική εικόνα στις εξελισσόμενες κρατήσεις για την υψηλή περίοδο, τόσο από το εξωτερικό, όσο και από το εσωτερικό. Η διόγκωση του θέματος δεν βοήθησε τους δυνητικούς επισκέπτες στην αντικειμενική ενημέρωση, αντιθέτως δημιουργήθηκαν λάθος εντυπώσεις, οι οποίες έβλαψαν τον τουρισμό.

Με το να ορίσουμε κάποια όρια στις πυρόπληκτες περιοχές δεν έχει καμία σημασία για τον επισκέπτη, ο οποίος δεν επισκέπτεται κάποιους δήμους μεμονωμένα, αλλά το Πήλιο σαν σύνολο. Για τον τουρίστα δεν υπάρχουν όρια. Εφόσον ενημερωθεί εσφαλμένα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι ξέσπασε πυρκαγιά στο Πήλιο, θα θορυβηθεί με ότι αποτελέσματα συνεπάγονται κατόπιν αυτής της δυσφήμισης (π.χ. ακύρωση κρατήσεων, αλλαγή τοποθεσίας διακοπών κτλ.).

Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας έχει στηρίξει δράσεις για την προβολή, έχει στηρίξει πρωτοβουλίες για συμμετοχή στο σχεδιασμό της τουριστικής προοπτικής αυτού του τόπου, είτε είναι σε ενέργειες φορέων, είτε είναι σε υποδομές, ωστόσο και οι ίδιες οι επιχειρήσεις δικαιούνται να προσπαθήσουν να αναπτύξουν με όσα μέσα διαθέτουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, οι οποίες αναγκάστηκαν να προβούν σε δανεισμούς το τελευταίο χρονικό διάστημα για να καλύψουν τα χαμένα εισοδήματα.

Ολόκληρο το Πήλιο, πόσο μάλλον οι όμοροι δήμοι της Αργαλαστής και των Αφετών, προσφέρεται εξ ίσου ώστε να συμπεριληφθεί στην εν λόγω απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών. Αναφορικά με τη Σκιάθο, θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός να τυγχάνουν ευνοϊκών ρυθμίσεων συγκεκριμένοι οικισμοί, αντί να συμπεριληφθούν οι επιχειρήσεις ολόκληρου του νησιού”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024