Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕνίσχυση των τουριστικών επιχειρήσεων μέσω της εγγύησης κεφαλαίου κίνησης
Συνάντηση του Αρη Σπηλιωτόπουλου με τον πρόεδρο του ΤΕΜΠΜΕ

Ενίσχυση των τουριστικών επιχειρήσεων μέσω της εγγύησης κεφαλαίου κίνησης

Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, είχε σήμερα συνάντηση στο υπουργείο με τον πρόεδρο του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (Τ.Ε.Μ.Π.Μ.Ε), κ. Νίκο Δομένικο, όπου και δόθηκε […]

Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, είχε σήμερα συνάντηση στο υπουργείο με τον πρόεδρο<...> του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (Τ.Ε.Μ.Π.Μ.Ε), κ. Νίκο Δομένικο, όπου και δόθηκε η ευκαιρία στις δύο πλευρές να εξετάσουν τη δυνατότητα ενίσχυσης των τουριστικών επιχειρήσεων μέσω της εγγύησης κεφαλαίου κίνησης προς τις εν λόγω επιχειρήσεις. Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Σπηλιωτόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Είναι γεγονός ότι η εγγύηση κεφαλαίου κίνησης θα διευκολύνει και θα ανακουφίσει πολλές εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες, τουριστικές επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι και 49 εργαζομένους, καθώς το Τ.Ε.Μ.Π.Μ.Ε θα μπορεί να εγγυηθεί την πλήρη επιδότηση των τόκων μέχρι του ποσού των 350.000¤ για το κεφάλαιο κίνησης των επιχειρήσεων που υπήρξαν κερδοφόρες την τελευταία τριετία. Το πρόγραμμα του Τ.Ε.Μ.Π.Μ.Ε που ξεκίνησε με την εγγύηση παγίων, συνέχισε με την επιδότηση του επιτοκίου και τώρα προχωρά στην εγγύηση του κεφαλαίου κίνησης, πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει
σημαντικά τις επιχειρήσεις κατά τη δύσκολη, ομολογουμένως, περίοδο την οποία διανύουμε. Θέλουμε να πιστεύουμε, μάλιστα, ότι η προσπάθεια του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης να εξασφαλίσει τη διοχέτευση συγκεκριμένου τμήματος του κεφαλαίου του Τ.Ε.Μ.Π.Μ.Ε προς τις τουριστικές επιχειρήσεις, συνδυαζόμενη και με μια σειρά άλλων μέτρων, θα συμβάλλει στη βελτίωση της ρευστότητας των κεφαλαίων τους εν μέσω των δυσκολιών που προκύπτουν από την οικονομική κρίση”
.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024