Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΈνωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης: Να τρέξουν άμεσα τα έργα κατασκευής του μετρό
Επιστολή προς τον Ι. Μπουτάρη για απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη λόγω ζημίας

Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης: Να τρέξουν άμεσα τα έργα κατασκευής του μετρό

Αγανακτισμένοι δηλώνουν ξενοδόχοι της Θεσσαλονίκης από την καθυστέρηση των εργασιών κατασκευής του μετρό που, όπως υποστηρίζουν, έχει οδηγήσει την εμπορική κίνηση των επιχειρήσεών τους σε τέλμα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για περίπου το 1/3 του συνολικού αριθμού…

Αγανακτισμένοι δηλώνουν ξενοδόχοι της Θεσσαλονίκης από την καθυστέρηση των εργασιών κατασκευής του μετρό που, όπως υποστηρίζουν, έχει οδηγήσει την εμπορική κίνηση<...> των επιχειρήσεών τους σε τέλμα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για περίπου το 1/3 του συνολικού αριθμού των ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης, τα οποία για περισσότερο από μια πενταετία υφίστανται σημαντική μείωση τόσο στην πληρότητα όσο και στα αντίστοιχα έσοδά τους. Οι επιχειρήσεις αυτές βρίσκονται κατά μήκος και στις παρυφές των οδών Μοναστηρίου και Εγνατία, δίπλα στα εργοτάξια, στους υπό κατασκευή σταθμούς του μετρό, στις παρακάμψεις και τις λαμαρινοκατασκευές που εμποδίζουν την πρόσβαση πελατών στα ξενοδοχεία και αμαυρώνουν την εξωτερική εικόνα των κτιρίων.

Επιπλέον, οι ξενοδόχοι της περιοχής καταγγέλλουν το γεγονός ότι γύρω από τους υπό κατασκευή σταθμούς του μετρό έχουν μπαζωθεί οι είσοδοι από τα φρεάτια απορροής ομβρίων υδάτων, με αποτέλεσμα να έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν αρκετές φορές οι χώροι υποδοχής, το ισόγειο και τα υπόγεια των επιχειρήσεών τους. Οι ξενοδόχοι είναι αναγκασμένοι να παίρνουν από μόνοι τους μέτρα προστασίας και όταν βρέχει να τοποθετούν περιμετρικά σακιά με άμμο (!), προκειμένου να αποφύγουν την καταστροφή.

Η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης δηλώνει ότι υποστηρίζει ακράδαντα την κατασκευή του μετρό το οποίο θα ωφελήσει σημαντικά τους κατοίκους, τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες της πόλης. Ζητά όμως «να τρέξουν με γοργούς ρυθμούς» τα έργα, καθώς τα όσα κατά καιρούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας καθιστούν τις προβλέψεις για την ολοκλήρωση του μετρό ιδιαίτερα δυσοίωνες και απειλητικές ως προς τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων που πλήττονται άμεσα. Τονίζει επίσης, πως η σημαντική καθυστέρηση ολοκλήρωσης των εργασιών του μετρό έχει δυσφημίσει την ίδια την εικόνα της Θεσσαλονίκης στο διαδίκτυο, μέσα από σχόλια επισκεπτών σε τουριστικές ηλεκτρονικές ιστοσελίδες του εξωτερικού, όπου αναφέρονται με όχι και τόσο κολακευτικά λόγια στην κατάσταση που επικρατεί σε έναν από τους κεντρικότερους οδικούς άξονες της πόλης.

Για τους παραπάνω λόγους και κυρίως γιατί η οικονομική ζημία είναι μεγάλη, η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, με επιστολή που απέστειλε προς το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννη Μπουτάρη, ζήτησε την άμεση απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των επιχειρήσεων – μελών της που πλήττονται από τις εργασίες του μετρό και μέχρι την ολοκλήρωση του έργου και την παράδοσή του στο επιβατικό κοινό.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024